Articole Fun with Dick and Jane

(2005)

Distracție cu Dick și Jane

Despre productie

Producatorul Brian Grazer a avut un succes enorm in colaborarile sale cu superstarul Jim Carrey. Filmele facute impreuna, Liar Liar si How The Grinch Stole Christmas, au fost succese rasunatoare de box office si de atunci se aflau in cautarea unui alt proiect asemanator.

Carrey si echipa sa manageriala s-au gandit sa refaca comedia din 1977 Fun With Dick and Jane cu Jane Fonda si George Segal, deoarece, se gindeau ei, temele filmului aveau relevanta contemporana – o comedie de familie care se ocupa de capcanele urmaririi evazivului vis american care sunt puse fata in fata cu lacomia unei importante corporatii. (Conform unui recent studiu economic, in urma cu o generatie un director general castiga de 40 de ori mai mult decat un muncitor obisnuit. Astazi castiga aprope de 400 de ori mai mult.)

„Intr-o zi Jim a venit la mine cu aceasta idee de a actualiza Fun With Dick and Jane. Subiectul nu avea doar un mare potential comic dar parea a fi rupt din titlurile ziarelor ”, obseva Grazer. „M-a intrebat daca as vrea sa-l produc. Imediat am profitat de aceasta ocazie.”

In timp ce filmul este povestit dintr-o perspectiva contemporana speciala, temele filmului isi gasesc de asemenea ecou in marile comedii ale anilor 1930, epoca de aur a Hollywood-ului.

Carrey si Grazer au simtit ca proiectul avea nevoie de un regizor care putea sa tina in balanta elementele de comedie fizica si satira, fara a pierde din vedere aspectul moral. Ei s-au indreptat catre Dean Parisot, care a jonglat toate aceste elemente cu mare succes in comedia de Galaxy Quest. „Dean are un incredibil simt al situatiilor comice”, observa Grazer. „Lui ii place sa scoata tot ce se poate dintr-o poanta. Si asta o face si mai amuzanta. Te trezesti razand cand aceasta se intampla, si chiar si mai tarziu.”

Fun With Dick and Jane a fost in intregime filmat in Sudul Californiei pe un platou in Rancho Palos Verdes unde s-a amenajat un cvartal de 12 case pentru vecinii lui Dick si Jane. Alt loc de filmare a fost in fostul parc de amuzament Marineland (care s-a inchis la sfarsitul anilor 80) unde s-a filmat timp de sase saptamani, la fel si in casa familiei Harper, care avea un interior complet functionabil si o curte cu piscina. Alte locatii au inclus o casa in parcul Hancock din Los Angeles, unde locuieste tatal lui Jane, care in mod interesant a fost folosita de catre Carrey in primul sau film Once Bitten. Clubul de Sanatate unde Jane „preda” Tae Bo este 24-Hour Fitness in Woodland Hills in San Fernando Valley iar Jack McCallister isi avea luxosul sau apartament, deasupra dealurilor din Malibu.

Sinopsis
Film - Fun with Dick and Jane

Fun with Dick and Jane

(2005)
Distracție cu Dick și Jane
7.1 871 voturi 42 păreri
jinglebells