Articole Date Night

(2010)

Întâlnire cu surprize

Despre distribuție

STEVE CARELL (Phil Foster) s-a lansat ca unul dintre cei mai căutați actori de comedie de la Hollywood. Obținând prima sa recunoaștere pentru contribuțiile aduse în calitate de corespondent la “The Daily Show with Jon Stewart”, câștigător al premiului Emmy al canalului Comedy Central, Carell a continuat cu succes, cu un aplomb egal, atât în emisiuni de televiziune de mare audiență, cât și ca vedetă de generic în lumea filmului.

În prezent, Carell joacă rolul lui Michael Scott, șeful pompos și nemulțumit al unei companii de ziare din Pennsylvania, în adaptarea americanizată a aclamatului serial britanic de televiziune realizat de Ricky Gervais, “The Office.” Până acum, la a șasea ediție, spectacolul continuă să câștige în rating-uri, iar Carell a obținut trei nominalizări la premiile Emmy și patru la Globul de Aur pentru munca depusă în acest spectacol, câștigând Globul de Aur în 2006. În ultimii doi ani, spectacolul a câștigat premiul Asociației profesionale a actorilor de film și televiziune pentru Performanțe Deosebite ale unei echipe într-un serial de comedie.

Carell a ținut primul său lungmetraj, “The 40-Year-Old Virgin”/“Virgin la 40 de ani”, film în care a fost co-scenarist alături de regizorul Judd Apatow, pe locul 1, poziție pe care a rămas două week-end-uri la rând. Lovitura surpriză din 2005 a continuat să aducă peste 175 milioane $ în lumea întreagă și a ținut primul loc în 12 țări. Filmul a realizat încasări de peste 100 milioane $ din vânzările de DVD numai în America de Nord. La nivel de premii, filmul a fost onorat cu distincția AFI, fiind desemnat unul dintre cele mai remarcabile 10 filme artistice ale anului și a câștigat premiul pentru cel mai bun film de comedie la cea de a 11-a festivitate anuală de acordare a Premiilor Asociației Criticilor de Film. Filmul a adus de asemenea o co-nominalizare lui Carell și lui Apatow pentru cel mai bun scenariu original acordat de Asociația Scenariștilor.

În 2008, Carell a jucat rolul lui Maxwell Smart în mult anticipata comedie de acțiune “Get Smart”/“Scapă de Smart” având ca parteneri pe Anne Hathaway și Alan Arkin. Filmul a realizat încasări de peste 230 milioane $ în toată lumea. O continuare a filmului este anunțată a apărea în 2011. De asemenea, și-a împrumutat vocea pentru rolul “Primarului din Whoville” în cadrul filmului de animație “Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!” realizat în studiourile Twentieth Century Fox, bazat pe cartea pentru copii scrisă de Dr. Seuss. Sub regia lui Jimmy Hayward (“Finding Nemo” “Monsters, Inc.”), Carell a avut ca partener pe Jim Carrey și a contribuit la lansarea filmului ca un succes internațional, realizând încasări de peste 295 milioane $ în întreaga lume.
În 2006, a făcut parte din echipa distribuită în “Little Miss Sunshine”/“Fiecare se crede normal”, nominalizat la premiile Academiei pentru cel mai bun film și a câștigat premiul SAG pentru Interpretarea remarcabilă a întregii distribuții a unui film artistic. În această comedie neagră au mai jucat Greg Kinnear și Toni Collette. Filmografia actorului mai include “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy,” “Bewitched” și “Dan in Real Life.” Rolul interpretat de Carell în “Bruce Almighty” /“Dumnezeu pentru o zi”, alături de Jim Carrey, a determinat o nouă continuare a filmului în 2007, “Evan Almighty”/“Evan Atotputernicul”, avându-l ca protagonist pe Carell”.

Recent Carell a anunțat înființarea noii sale companii de producție, Carousel Productions. Strădaniile și succesele realizate de Carell ca actor, scenarist și producător și-au găsit o continuare organică în Carousel Productions. Născut în Massachusetts, Carell locuiește în prezent în Los Angeles împreună cu soția sa, actrița Nancy Walls (“Saturday Night Live” de la NBC), pe care a întâlnit-o la grupul teatral Second City din Chicago, unde ambii erau membri. Este mândrul tată al unei fete și al unui băiat.

TINA FEY (Claire Foster), una dintre cele mai vizibile și populare figuri ale televiziunii actuale, scrie, produce și joacă în serialul de comedie de trei ori câștigător al premiilor Emmy acordate de NBC, “30 Rock,” o comedie la locul de muncă ce se desfășoară în spatele scenei unui spectacol de varietăți live. Prestația sa în rolul scenaristului principal Liz Lemon din filmul de ficțiune “TGS with Tracy Jordan” i-a adus actriței Fey un Emmy, două Globuri de Aur, trei premii SAG și un premiu al publicului - People’s Choice Award®. Numai anul acesta, “30 Rock” a câștigat cinci premii Emmy și a fost nominalizat pentru multe altele.

Înainte de a crea “30 Rock,” Fey a fost timp de nouă ediții scenarist principal, membru al distribuției și co-partener la segmentul “Weekend Update” din emisiunea “Saturday Night Live” difuzată pe NBC. Fey a câștigat un premiu Emmy și de două ori premiul asociației scenariștilor pentru scenariile SNL, primind totodată și un Emmy pentru înscenarea cu candidatul viceprezidențial, Sarah Palin.

De când a apărut în fața camerei, Fey a obținut multe recunoașteri, precum desemnarea ca unul dintre Moderatorii Anului de către Entertainment Weekly, unul dintre cei mai frumoși oameni de către People Magazine (de trei ori) și unul dintre cei mai influenți 100 oameni ai lumii de către magazinul Time .

Între alte premii mai menționăm, în 2008, premiul asociației producătorilor și premiul asociației scenariștilor pentru remarcabilul serial de comedie “30 Rock.” A mai câștigat două premii Gracie și un premiu Made in New York și a fost nominalizată pentru premiul publicului - People’s Choice Award - ca actriță de comedie și un premiu SAG pentru interpretarea remarcabilă a unei întregi echipe într-un serial de comedie

Fey a trecut la filme de acțiune în primăvara 2004 atât ca scenarist, cât și ca actriță alături de Lindsay Lohan în comedia de succes “Mean Girls” /“Fete Rele” care i-a adus o nominalizare la premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Cel mai recent a jucat alături de Amy Poehler în “Saturday Night Live”, în filmul “Baby Mama”/“Mama surogat” pentru Universal Pictures, ale cărui încasări de box office american au depășit 50 milioane dolari. Fey a jucat și în comedia lui Ricky Gervais “The Invention of Lying,” lansat în 2009.

MARK WAHLBERG (“Holbrooke Grant”) a câștigat premiul Academiei și a primit două nominalizări la Globul de Aur pentru interpretare sa remarcabilă în apreciata dramă “The Departed”/“Cârtița” a lui Martin Scorsese.

Remarcabila carieră cinematografică a lui Wahlberg a început cu “Renaissance Man”/“Profu' de engleză a lui Penny Marshall și “The Basketball Diaries” /“Jurnalul unui baschetbalist” cu Leonardo DiCaprio, urmate de o întoarcere alături de Reese Witherspoon în thriller-ul “Fear.” I-a făcut deosebită plăcere să joace diverse personaje pentru regizori vizionari precum David O. Russell, Tim Burton și Paul Thomas Anderson.

Rolul secundar interpretat de Wahlberg în “Boogie Nights” /“Jurnalul unei vedete de film porno)” l-a consacrat ca unul dintre cele mai căutate talente de la Hollywood. Mai târziu a ținut capul de afiș cu “Three Kings” /“Regii Deșertului” și “The Perfect Storm”/“Furtuna Perfectă” cu George Clooney și “The Italian Job”/“Jaf în stil italian” cu Charlize Theron. A continuat cu “I ♥ Huckabees,” “Four Brothers”/“Patru frați” și biografia de fotbal, “Invincible.” Apoi a apărut în “Shooter” (Lunetistul) bazat pe cel mai bine vândut roman Point of Impact. Wahlberg s-a reunit cu regizorul filmului “The Yards”/“Legea Tăcerii”, James Gray, și co-protagonistul Joaquin Phoenix în “We Own the Night”/“Noaptea e a noastră” produs de Wahlberg.

În 2008, Wahlberg a fost protagonist în filmul lui M. Night Shyamalan, “The Happening”/“Întâmplarea” și în “Max Payne”. Recent a apărut în “The Lovely Bones”/“Din Raiul Meu”, adaptare a regizorului Peter Jackson după romanul omonim. Pentru anul în curs, este programat “The Fighter” pentru regizorul David O. Russell și “The Other Guys” cu Will Ferrell.
Wahlberg este producător principal la “The Fighter” și “We Own the Night”, precum și la serialele HBO “Entourage” și “In Treatment” care au primit șase nominalizări la Globul de Aur și trei nominalizări Emmy.

Proiectele sale de viitor includ noul serial HBO, “Boardwalk Empire” cu Martin Scorsese și “How to Make it in America” alături de alte proiecte de filme artistice. Fiind un filantrop convins, a înființat Fundația pentru Tineret Mark Wahlberg în 2001 pentru a veni în sprijinul copiilor și adolescenților din orașul interior.

TARAJI P. HENSON (“Detectiv Arroyo”) a fost nominalizată la premiile Academiei pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar portretizând-o pe mama lui Brad Pitt în aclamatul film al lui David Fincher, “The Curious Case of Benjamin Button” /“Strania poveste a lui Benjamin Button”. Cel mai recent a jucat în filmul lui Tyler Perry, “I Can Do Bad All By Myself” care a devenit numărul unu în box office.

Timp de trei ani, Henson a interpretat-o pe Raina Washington, cea mai tânără femeie detectiv în “The Division”/“Divizia”, de la Lifetime. A fost de asemenea o apariție frecventă în filmul lui David E. Kelly, “Boston Legal” și a apărut periodic la ABC, în “Eli Stone”. Henson a apărut în roluri secundare în “ER,” “Strong Medicine”, “CSI,” “House” și altele.

Henson a primit recenzii laudative pentru rolul său din filmul “Talk to Me” de la Focus Features unde l-a avut ca partener pe Don Cheadle. Henson a fost desemnată cea mai remarcabilă actriță într-un rol secundar dintr-un Film de Acțiune la gala Black Movie Awards din 2005și a primit distincția de cea mai bună actriță la premiile BET 2006 în rolul lui Shug din drama dinamică “Hustle & Flow”/“Pe urmele unui idol” produs de regizorul nominalizat la Oscar, John Singleton. A primit două nominalizări la gala premiilor MTV Movie 2006 incluzând cea mai bună evoluție în interpretare.

Filmele următoare includ “Karate Kid” având ca partener pe Jaden Smith și Jackie Chan, filmate la o locație din Beijing pentru Columbia. Henson joacă rolul lui Rainn Wilsonîn comedia următoare “Peep World” în care apare și Sarah Silverman. În drama “Once Fallen”, Henson joacă alături de Ed Harris și Brian Presley. A jucat în filmul lui Sony “Not Easily Broken” alături de Morris Chestnut și l-a avut ca partener pe Forest Whitaker în “Hurricane Season”. A jucat în filmul lui Tyler Perry, “The Family That Preys” cu Kathy Bates și Alfre Woodard.

Născută și educată în Washington, D.C., absolventă a Universității Howard, are o mare pasiune pentru ajutoarea persoanelor cu handicap și a copiilor mai puțin norocoși și susține că “toți copiii trebuie să aibă încredere în ei—cea mai mare rețetă a succesului este încrederea în sine.”

COMMON (Collins), câștigător al unor premii Grammy, și-a făcut marele debut pe ecrane ca interpret muzical în “Dave Chappelle’s Block Party” din 2006. În ianuarie 2007, și-a făcut debutul ca artist apărând alături de Jeremy Piven, Ben Affleck, Alicia Keys și Ryan Reynolds în “Smokin’ Aces”. De atunci a fost co-protagonist alături de Denzel Washington în “American Gangster”/“Gangster American”, regizat de Ridley Scott; filmul lui David Ayer, “Street Kings”/“Stăpânii Străzilor” în care joacă Keanu Reeves și Forest Whitaker; și “Terminator Salvation”/“Terminator - Salvarea”, regizat de McG, în care joacă Christian Bale.

Despre producție Despre echipa de producție
Film - Date Night

Date Night

(2010)
Întâlnire cu surprize
7.1 1121 voturi 79 păreri
jinglebells