Articole Candy

(2006)

Iubire și dependență

Despre actori

Producatorii filmului cautau pentru rolul lui Candy un inger. Luke descrie personajul astfel: "O tulburatoare mixtura intre forta si fragilitate, cu o energie de nestavilit".

Margaret Fink a remarcat-o pe Abbie Cornish cu mult timp in urma in 1997, in drama "Wildside", in care tanara actrita a jucat la 14 ani. Cand a intalnit-o in 2000, Margaret a fost convinsa ca a gasit actrita potrivita pentru rolul principal. Totusi mai erau si alte aspecte care trebuiau luate in considerare. Abbie era foarte tanara, mai tanara decat personajul sau Candy. Dupa acea prima intalnire, Abbie a avut o cariera de succes castigand si cateva premii locale cu filmul "Somersault".

Punctul critic pentru Neil a fost sa-i aduca pe Abbie Cornish si Heath Ledger sa dea o proba impreuna. "Mi-am dat seama ca exista o anumita atractie intre ei. A fost fantastic. Cand am vazut 'Somersault' mi-am dat seama ca Abbie este un mesager al emotiilor, ca are o profunzime sufleteasca pe care camera reuseste sa o surprinda foarte bine", spune Neil.

Asteptarile producatorilor au fost rasplatite din plin de performantele lui Abbie in rolul lui Candy. Interpretarea ei a imbogatit povestea oferindu-ne o adevarata poveste de dragoste.

Cand Luke a sugerat ca Heath Ledger sa joace rolul lui Dan, Neil a avut unele retineri. Neil se gandea la nedesavarsirea deplina a personajului. "Dan este un om care se invarte in cerc, orbit fiind de frumusetea lumii", este de asemenea genul de om "dispus sa-si lase iubita sa se prostitueze pentru a face rost de bani ca sa-si alimenteze dependenta", a adaugat regizorul.

Geoffrey Rush, pentru care a fost dezvoltat in mod special personajul Casper, a fost implicat in proiect inca din primele zile. "A imbogatit personajul Casper adaugand caracterului acestuia profunzime si tristete, pastrand in acelasi timp atitudinea de baiat care vrea sa para rau, consumand droguri si petrecandu-si viata alaturi de tineri", spune Luke.
Sinopsis Despre productie
jinglebells