Articole Blended

(2014)

Din greșeală împreună

Note de producție

LAUREN: Am presupus că ești divorțat.
JIM: Nu-i nimic. Eu am presupus că soțul tău s-a împușcat.

Adam Sandler și Drew Barrymore s-au îndrăgostit prima oară pe marele ecran în Nuntă cu cântec, iar publicul s-a îndrăgostit de ei. Spontaneitatea și magnetismul lor ne-au cucerit și în Mereu la prima întâlnire, iar acum, 16 ani mai târziu de când s-au cunoscut, Sandler și Barrymore s-au reunit în Din greșeală împreună, o comedie romantică drăguță și amuzantă, prezentată de data asta dintr-o perspectivă diferită.

Regizorul filmului Din greșeală împreună cunoaște prea bine magnetismul celor doi actori, văzându-i pe platoul filmului Nuntă cu cântec, pe care l-a regizat. „S-au înțeles grozav din prima clipă.” - își amintește Coraci. „Cu toții eram foarte tineri și ne distram pe platou. Cred că filmul a fost o reușită mulțumită lor, a ușurinței cu care comunicau și glumeau și stârneau râsul în jurul lor. În Din greșeală împreună sunt mai buni ca niciodată. Sunt un cuplu de comedie nemaipomenit datorită familiarității și confortului dintre ei. Și datorită respectului și afecțiunii reciproce. Oricât de tare s-ar tachina, întotdeauna transpare o notă drăgăstoasă.”

„Într-adevăr, ne plăcem ne respectăm reciproc.” - spune Sandler, înainte să dezvăluie ceea ce consideră el că este secretul succesului lor pe marele ecran. „De asemenea, nu suntem atrași unul de celălalt. Drew m-a văzut fără tricou și pur și simplu a mers mai departe.” - spune actorul râzând.

„Te-am văzut fără tricou și, totuși, sunt aici. Ce-ți spune asta?” - îi dă replica Barrymore. „Eu și Adam întotdeauna am fost pe aceeași lungime de undă și mereu scoatem la lumină ce e mai frumos din celălalt. Îmi place să lucrez cu el. Mereu ne gândim cum să interpretăm personajele mai sincer și autentic, și, totodată, putem să ne destindem, să ne prostim fără constrângeri.”

Colaborarea lor la Din greșeală împreună a început când cei doi au reușit să strecoare în programul lor haotic o întâlnire la masa de prânz, atunci s-a reaprins dorința de a lucra împreună. „Amândoi am spus că ar trebuie să facem ceva împreună. Apoi Adam a găsit proiectul perfect, o comedie distractivă cu momente emoționante.” - spune Barrymore.

Sandler, care a lucrat și ca producător la Din greșeală împreună, împreună cu Mike Karz și partenerul său de la Happy Madison Jack Giarraputo, i-a trimis scenariul lui Barrymore. „I-am spus: cred că am găsit ceva bestial. Mie îmi place la nebunie. Citește-l și tu, Drewsky.” - spune Sandler. „Și ei i-a plăcut la nebunie. Până să ne dezmeticim, ne îndreptam spre Africa.”

Din greșeală împreună le-a oferit ocazia să creeze din nou magie pe marele ecran și să-și extindă repertoriul cu personajele Jim și Lauren, părinți celibatari, în circumstanțe cu care mulți se pot identifica. Jim și Lauren se zbat să-și câștige pâinea și să-și crească copiii cum pot mai bine, astfel e mult mai complicat decât era odată să găsească dragostea. Acum au de-a face cu programul de după școală, dădace, ore de întors acasă și întrebări dificile. Prioritățile s-au schimbat. Acum problema nu e doar să găsească acea persoană specială, ci să găsească acea persoană specială care să fie o influență bună asupra copiilor. De cele mai multe ori, visurile și dorințele adulților sunt la fundul listei.

Filmul s-a ivit în momentul ideal pentru Sandler și Barrymore, spune Coraci. „Ceea ce s-a schimbat de data asta, lucru care se potrivește perfect cu povestea și cu personajele lor, este că și Drew și Adam sunt părinți și știu ce înseamnă să ai aceste responsabilități. Primele lor filme împreună vorbesc despre prima iubire și începutul în viață, pe când aici avem doi oameni care n-au uitat să se distreze și să iubească, dar au mai multă experiență de viață, iar asta a îmbogățit personajele cu înțelepciune și perspectivă.”

„Cui nu i-ar plăcea să râdă și să evadeze într-o poveste care vorbește despre realitate de fapt, despre familie, dragoste și întâmplările de zi cu zi prin care trecem cu toții în căsnicie și cu copiii noștri?” - întreabă Barrymore. „E o poveste relevantă presărată cu momente sincere și emoționante care, cu siguranță, vă vor mișca și vă vor face să vă simțiți bine.”

Producătorul Karz vorbește despre sursa de inspirație a poveștii. „Acum câțiva ani am citit despre niște oferte hoteliere numite „luna de miere pentru familie”, destinate cuplurilor care au copii din căsătorii anterioare. Cuplul proaspăt căsătorit putea să meargă în luna de miere cu copiii, ca să petreacă o vacanță în familie departe de grijile cotidiene.”

Scenariștii Ivan Menchell și Clare Sera au surprins esența acestei idei dar, în loc să prezinte un cuplu deja format, au ales altă abordare. „Ni s-a părut mai interesant ca doi oameni să treacă printr-o întâlnire pe nevăzute catastrofală ca mai apoi să fie forțați să petreacă împreună o vacanță de familie.” - spune Menchell. Pe deasupra, „Vacanța a fost plănuită de un cuplu, care ulterior a renunțat să plece, astfel Jim și Lauren au parte de toate micile aranjamente stabilite de cuplu, fie că e o întâlnire romantică sau planuri pentru copii. Așadar, cei doi trăiesc visul altor oameni, care se dovedește a fi coșmarul lor.”
În plus, spune Sera, „Am vrut un loc din care să nu poată pleca. Odată ce amândoi au decis să plece în vacanță, nu mai există cale de întors.”

Faptul că povestea se desfășoară într-un loc atât de vast și exotic îi ajută pe Jim și Lauren să se dezică de obiceiurile lor zilnice și să iasă din zona de confort. De asemenea, sunt mai indulgenți cu prejudecățile pe care și le-au format unul despre celălalt și pot să se bucure de niște experiențe pe care acum câteva săptămâni nici nu și le-ar fi putut imagina. Chiar dacă n-au de ales.
„Într-un fel, nu-i așa de diferit să începi o relație, dacă ai copii, decât dacă nu ai. Întotdeauna începe la fel, cu cel mai important element: simțul umorului.”

NICKENS:
Bine ați venit la prima ediție anuală a Săptămânii Familiei Mixte! Văd aici copii minunați, copii vitregi, tați vitregi, mame vitrege, parteneri de același sex, donatori implicați și desigur clasica aventură de o noapte cu surprize.

Sandler vorbește despre prima întâlnire a lui Jim și Lauren. „Ea a divorțat recent, iar personajul meu, Jim, e văduv. Amândoi au fost căsătoriți multă vreme și nu sunt pregătiți să meargă din nou la întâlniri, dar prietenii lor îi bat la cap spunându-le că trebuie să meargă mai departe. Până la urmă, se lasă convinși să meargă la o întâlnire pe nevăzute, care nu decurge deloc bine. Amândoi au emoții. El spune exact ce nu trebuie și îi bea berea, iar ea se îneacă cu supa. Iar asta e cea mai frumoasă parte a serii.”

„De câteva ori, pare că și-au găsit ritmul, dar de fiecare dată se întâmplă ceva greșit, iar asta e tocmai ca în viață.” - adaugă Barrymore. „De câte ori vi s-a întâmplat să cunoașteți pe cineva care vă place, cu care aveți lucruri în comun, și să nu reușiți să faceți ce trebuie? Te face să te întrebi: De ce o dau în bară mereu cu omul ăsta?”

În loc să fie un nou început, întâlnirea nu face decât să le întărească convingerea că trebuie să se concentreze asupra copiilor și a slujbei și să uite de relații. Dar circumstanțele se schimbă când intervine partenerul de afaceri și cea mai bună prietenă a lui Lauren, Jen, intepretată de Wendi McLendon-Covey.

Jim și Lauren exemplifică dilemele și conflictele cu care se confruntă părinții celibatari care își propun să intre în circuitul întâlnirilor, Jen reprezintă cu mândrie capătul opus al spectrului: e celibatară, neînfrânată și se bucură de viață. „Personajul meu e genul de femeie care poartă pantofi cu tocuri cui la un meci de baseball de juniori.” - spune McLendon-Covey despre Jen, o femeie cu puține responsabilități, care are și mai puțină răbdare.

Deseori, la serviciu, Jen îi povestește prietenei sale mai conservatoare despre aventurile ei amoroase, dar în ultima vreme personajul central al poveștilor ei a fost Dick, un bărbat care pare să fie de păstrat. Ea și Dick și-au mărturisit dragostea unul pentru celălalt și plănuiau să meargă în Africa de Sud, la safari, când el a „lansat bomba”, după cum ar spune Jen.

„Ascundea faptul că are cinci copii, iar Jen s-a înfuriat când a aflat. S-a despărțit de el.” - spune McLendon-Covey. „Nu e pregătită să fie mama vitregă a cinci copii. Glumești? Așa ajung Lauren și Jim cu familiile lor să meargă în această vacanță incredibilă.”

Lauren profită de ocazia de a-i duce pe băieții ei într-o vacanță de neuitat și cumpără la un preț foarte redus pachetul de vacanță nedorit de Jen, fără să știe că Jim trage și el de sfori ca să aibă parte de aceeași ofertă incredibilă pentru fetele lui. Două săptămâni mai târziu, spre surprinderea lor, ajung față în față în curtea unui hotel extrem de romantic și elegant, unde totul e gândit special pentru o „familie mixtă” în vacanță... și toate celelalte camere sunt ocupate.

După ce și-au delimitat „teritoriul” în cameră, cei șapte au coborât în luxoasa sală de mese, unde sunt așezați lângă doi oameni care ar putea fi numiți cel mai fericit cuplu din lume. Proaspăt căsătoriții Eddy și Ginger, interpretați de Kevin Nealon și Jessica Lowe, trec printr-o experiență cu totul diferită de cea a lui Lauren și Jim. Nu-și pot ține mâinile acasă nicio clipă, spre încântarea lor și dezgustul fiului adolescent al lui Eddy, care are tot atâta bunăvoință ca un ostatic.

„Eddy e căsătorit cu o femeie mult mai tânără decât el, care e doar cu șase ani mai mare decât fiul lui.” - spune Nealon. „Cei doi au o relație de... afecțiune foarte deschisă.”
Eddy, un om foarte relaxat, are un stil ciudat de a povesti fiecare moment în propoziții scurte, afirmative. „Schimbări. Lasă trecutul în urmă. Un nou capitol. Mergi mai departe. Acceptă. Cercul vieții.” Pe când Ginger consideră că vorbele nu exprimă sentimentele la fel de eficient ca un zâmbet și un chicot.

„Măiculiță!”, spune Lowe despre debutul ei cinematografic. „Chicotesc mult în filmul ăsta. Prima scenă în care apar e scena cinei și mă sărut cu Kevin Nealon, un idol al meu. Aveam emoții, dar eram și foarte entuziastă. Eddy și Ginger se sărută întruna și stânjenesc pe toți din jurul lor. Sunt ca niște iepuri.”
„Cei doi sunt îndrăgostiți lulea, iar noi am găsit multe feluri în care să arătăm asta.” - spune Nealon. „Jessica are simțul umorului și e deschisă. Soția mea a fost pe platoul de filmare. Și ea e actriță și e foarte înțelegătoare. Mi-a spus: Fă ce trebuie să faci, dar doar pentru film.”

Disconfortul tuturor este exprimat în note muzicale de un grup de nouă cântăreți numit Thathoo, al cărui solist, Nickens, e interpretat de Terry Crews. Nickens este un cântăreț fermecător care își mișcă șoldurile jovial, pe care actorul l-a poreclit „Tom Jones al Africii de Sud. Chiar este unul dintre cele mai aparte și stilate personaje din istoria filmului. Abia aștept ca publicul să-l vadă pe Nickens în toată splendoarea sa, în ținutele extravagante, etalându-și talentele.” - spune Crews.
„Terry este singurul om de pe lumea asta care poate să poarte perucile și costumele nebunești cu atâta măiestrie.” - spune Coraci râzând. „Terry este un om foarte carismatic, iar acum publicul va descoperi că poate să cânte și să danseze. Omul ăsta le face pe toate!”

Nickens e mesagerul dragostei: cântă despre dragoste, o întâmpină și spune lucrurilor pe nume. Astfel, el și formația lui nu se limitează la scenă, ei se mișcă peste tot și sărbătoresc fiecare moment de afecțiune cu un comentariu muzical. „Te ia prin surprindere. Îți vezi de treabă și din senin apar Nickens și Thatoo!” - spune Crews. „El observă tot ce se întâmplă, întotdeauna e la curent cu evoluția cuplurilor și pune totul pe muzică.”

În timpul ăsta, copiii lui Jim și Lauren nu sunt convinși că această vacanță nu este o escapadă romantică pusă la cale de părinții lor, în ciuda faptului că ei au negat asta în repetate rânduri.

„Filmul vorbește despre copii și familie, pe lângă dragoste, și se creează un echilibru frumos. Iar cei cinci actori tineri dau viață personajelor lor într-un mod cuceritor. Când citeam scenariul, mi-am dat seama că filmul o să-și tragă energia din personajele copiilor. Nu-i ușor să găsești cinci actori tineri așa de talentați ca ei. Sunt nemaipomeniți.” - spune Barrymore.

„Copiii erau foarte importanți pentru succesul credibilității acestei povești.” - adaugă Coraci. „Am petrecut mult timp în casting și am făcut multe teste cu Drew, Adam și copiii. Aveam aparatul de fotografiat la mine și le-am făcut poze, ca să văd ce energie emană ei împreună, când se prostesc sau se îmbrățișează cu afecțiune. Era important să se simtă că sunt apropiați, așa cum sunt frații, surorile și părinții.”
„Sunt bestiali.” - spune Sandler. „Sunt drăguți și amuzanți din cale-afară și am devenit foarte apropiați. Când cei cinci sunt împreună, domină scena.”

Bella Thorne joacă rolul lui Hilary, copilul cel mare al lui Jim, o adolescentă de 15 ani care începe să se transforme într-o tânără frumoasă, în ciuda faptului că tatăl său o strigă Larry, o îmbracă ca pe un băiat și o îndeamnă să-și facă plinul de batoane cu proteine la masă. Emma Fuhrmann e copilul mijlociu. Espn, în vârstă de 12 ani, a fost botezată de Jim după canalul lui de televiziune preferat. Espn e un suflet sensibil, care se împacă cu greu cu moartea mamei ei, cu care „vorbește” în fiecare zi. Iar micuța Lou, interpretată de Alyvia Alyn Lind, este o fetiță de 4 ani, care vorbește ca un adult de 40 de ani, o personalitate adorabilă și surprinzător de sofisticată căruia nu-i e teamă să spună exact ce gândește.

De cealaltă parte, lui Lauren îi dau de furcă Brendan, un băiat de 13 ani, interpretat de Braxton Beckham, care se consideră bărbatul în casă și astfel e puțin prea protectiv față de mama lui, și Tyler, un ghem de energie neînfricat, fără nicio reținere care caută în permanență să se cațere, să strice sau să dea foc, interpretat de Kyle Red Silverstein.

Barrymore, care s-a împrietenit imediat cu cei doi tineri actori, i-a poreclit Ceapă și Arpagic, iar ei au poreclit-o Chef pe actrița pasionată de gastronomie.
„E o distribuție de vis.” - spune Mike Karz. „De cum a citit scenariul, Adam s-a gândit la câțiva actori care s-ar potrivit nemaipomenit cu filmul. După ce am ales actorii pentru personajele adulte, am investit mult timp și efort să-i găsim pe copii. A durat ceva timp până am ajuns la varianta finală, dar cred că acești cinci tineri actori și actrițe garantează succesul filmului.”

Cele două familii se instalează în vacanța lor la safari, iar Hilary face primul pas către „cealaltă tabără” cerându-i lui Lauren s-o ajute să-și cizeleze stilul ca să-i capteze atenția fiului lui Eddy, Jake, interpretat de Zak Henri. Hilary trece printr-o transformare uluitoare și naturală, își pune în valoare calitățile feminine fără să-și compromită forța și talentul care ar putea să-i garanteze o bursă școlară pentru baschet.

„Hilary este băiețoasă, dar asta nu înseamnă că nu e o fată. E cam timidă și uneori ar vrea să-și iasă din propria piele. Are o frizură bob, ondulată, și mereu se îmbracă în trening, ceea ce n-o avantajează.” - explică Thorne.

„Bella a fost genială.” - spune Coraci. „E o tânără care e cunoscută pentru stilul și frumusețea pe care le etalează pe covorul roșu și în reviste, iar pentru acest film a trebuit să renunțe la machiaj, să-și lase părul în voia sorții și să poarte haine care nu i se potrivesc deloc. Dar și-a asumat rolul întrutotul. E amuzantă, cuceritoare, știe să danseze și, din fericire, și-a demonstrat toate aceste calități în film.”

Cele trei fete au aceeași coafură ca Jim, care pe ele nu le avantajează deloc, pentru că tatăl lor le duce la frizerul lui care nu știe altă tunsoare. Motivul lui Jim poate fi comoditatea sau poate că nu-l duce mintea la mai mult, dar Sandler spune că ar putea exista o cauză pe care Jim nu vrea să și-o recunoască. „Are trei fiice drăgălașe și nu vrea ca ele să arate prea frumos, pentru că nu vrea ca ele să crească prea repede și să plece de lângă tatăl lor.” - spune Sandler.

În mod ironic, unul dintre multitudinea de motive pentru care Jim și Lauren spun că sunt incompatibili este felul în care aleg să-și crească copiii, dar tocmai acest contrast are un rol important în apropierea lor și a familiilor lor.

„Fetele lui Jim au fost crescute de el după ce mama lor s-a stins, e evident faptul că nu au un model feminin, de asta le face plăcere să stea de vorbă cu personajul lui Drew.” - explică Sandler. „Băieții lui Lauren nu vor să-l placă pe Jim pentru că nu vor ca un alt bărbat să încerce să le fie tată.” - spune Barrymore.

Băieții au un tată biologic, Mark, interpretat de Joel McHale, dar el nu prea apare în peisaj și, chiar și atunci, nu te poți baza pe el. Barrymore l-a descris ca fiind „cam aiurit”, dar McHale nu e la fel de diplomat. „Mark este un măgar.” - spune actorul. „A înșelat-o pe Lauren, apoi a părăsit-o pe ea și pe cei doi copii ai lor și acum e fostul ei soț. Mi-a plăcut să joc rolul unui ticălos. N-ai cum să nu te distrezi interpretând un astfel de rol.”

Distribuția este întregită de Abdoulaye N’gom, în rolul lui Mfana, gazda hotelului, un bărbat jovial și cald care are talentul de a-și duce planurile la bun sfârșit în ciuda oricăror obstacole. Dan Patric, de la canalul sportiv ESPN, joacă rolul lui Dick, iubitul bine intenționat al lui Jen care este și proprietarul magazinului de articole sportive Dick’s Sporting Goods și șeful lui Jim. De asemenea, îl vom vedea în film pe Shaquille O’Neal în rolul lui Doug, colegul de serviciu al lui Jim, care îi oferă sfaturi în probleme de amor.

LAUREN: Tyler, ce faci? Coboară de pe pasărea dodo în clipa asta!
JIM: Nu e o pasăre dodo, e un struț. Și nu pățește nimic.

Din greșeală împreună a fost filmat în mare parte în Africa de Sud. Producția a poposit cel mai mult la luxosul hotel Sun City și la rezervația naturală Pilanseberg din apropiere, o destinație turistică renumită așezată la vest de Pretoria și la două ore cu mașina de orașul Johannesburg.

După ce, fără să bănuiască nimic, Jim și Lauren sunt constrânși să petreacă vacanța împreună, planul în continuare era ca celor doi să le fie imposibil să scape odată ce dau ochii unul cu celălalt, iar acest loc garantează că-și vor petrece timpul împreună. Circumstanțele neașteptate în care se regăsesc personajele sunt însoțite de un decor la fel de surprinzător, care le-a permis realizatorilor să dezvolte povestea la scară mare, într-un peisaj sălbatic autentic și impresionant, oferindu-le celor două familii o experiență unică în viață.

Cu ocazia filmului Din greșeală împreună, Frank Coraci a lucrat pentru prima oară pe continentul African. Un călător amator care a lucrat la filme în Europa, China, Rusia și Tailanda, Coraci vorbește despre această aventură: „Această experiență, mai ales producția în safari, a avut un impact impresionant asupra filmului. Natura, în toată splendoarea ei, spiritualitatea culturii și a poporului sud-african au îmbogățit filmul.”

Piesa de rezistență a acestui paradis izolat este cel mai mare hotel din Sun City, Palatul Orașului Pierdut, de o frumusețe neasemuită cu coloane decorate cu motive din regnul animalelor, tavane uluitoare, podele din marmură și numeroase picturi murale și mozaicuri. Pe scurt, este decorul perfect pentru o poveste de iubire ca în basme. Scenograful Perry Andelin Blake a folosit multe dintre interioarele hotelului în film, printre care Valea Valurilor, unde Lauren o observă pentru prima oară pe Hilary uitându-se timidă la Jake de la distanță, și piscina de la Băile Regale, unde Blake a construit decorul unei discoteci. Sala de mese principală a palatului avea nevoie doar de mici retușuri, cum ar fi lumânări, buchete de flori și multe accente de roșu, în ton cu iubirea.

Producția a introdus în decor și statuia uriașă a unui elefant. „Aventura lor africană începe când ajung în fața acestei clădiri magnifice și, deși e un loc impresionant, am vrut să avem un element care să prezinte atmosfera scenei și a filmului.” - spune Blake, care a mai colaborat cu Sandler și Coraci la Nuntă cu cântec și Click - Zapând prin viață. „Așa că am construit statuia unui elefant înaltă de șase metri, cu colți de fildeș lungi de doi metri, replica unei statui de bronz din spatele hotelului.” Statuia are și rolul de a le distrage atenția lui Lauren și Jim când Tyler se cațără pe statuia gigantă și se leagănă de colții de fildeș ai elefantului ca și cum ar fi o liană. Pentru că trebuia să fie stabilă, pentru cascadorie, a fost construită dintr-un cadru de oțel, iar carcasa e din fibră de sticlă și a fost pictată în culoarea bronzului.

Blake a schimbat două camere existente ca să creeze așa-zisul apartament de lună de miere în familie. Astfel, apartamentul are o cameră de joacă decorată cu motive inspirate din animale și un cuibușor al dragostei extravagant pentru „cuplul fericit”, echipat „cu un pat uriaș, în formă de inimă, cu colți de fildeși uriași și o oglindă deasupra.” - spune scenograful.

Atmosfera e îmbogățită de animalele sălbatice, care apar peste tot. A fost foarte convenabil că în vecinătatea Sun City se află rezervația naturală Pilanesberg, care găzduiește lei, gheparzi, elefanți, rinoceri, zebre, girafe, hipopotami și crocodili, care au apărut în film ca figuranți. Dar printre viețuitoarele sălbatice care apar în film sunt animale dresate și imagini are animalelor generate pe calculator.

Pentru o scenă în care Jim, Lauren și copiii lor merg în safari cu Eddy, Ginger și Eddy, realizatorii au apelat la dresorul Luke Cornell, de la Union Pictures Africa de Sud, ca să aducă doi lei, pentru o învățătură de viață, șapte elefanți și o girafă deosebit de iubitoare. Aceste interacțiuni cu animalele au fost îmbinate ulterior cu materialele filmate la rezervația Pilanesberg și la parcul național Kruger.

De-a lungul celor șase săptămâni de filmare, echipajul de filmare și distribuția a respectat cu sfințenie protocolul de interacțiune cu animalele, pentru siguranța proprie și a animalelor. Cornell a a supravegheat în permanență animalele, care erau departe de acțiune când nu apăreau în scene din film, iar managementul hotelului a pus avertismente peste tot să păstreze distanța față de animale.

Dar Sandler și Barrymore, care s-au bucurat de excursii în safari în timpul liber, știu prea bine că animalele n-au fost informate de reguli.
„Erau afișe pe ferestrele hotelului cu instrucțiuni riguroase care spuneau că trebuie ținute încuiate, zi și noapte. Nu era de glumă. Babuinii și maimuțele intrau, pentru că, desigur, oamenii lăsau geamurile deschise, și făceau prăpăd în camere.” - spune Barrymore. „Arăta ca locul unei crime.” - spune Sandler.

Regula care interzice actorilor și animalelor să se împrietenească a fost suspendată pentru scena în care Jim împărtășește un moment de apropiere cu Tyler, fiul cel mic al lui Lauren, și de asemenea se apropie destul de mult de doi struți nărăvași. Scena începe cu ei doi călare pe câte un struț, care se zbat să și-i dea jos de pe spinare cât mai repede. Tyler se ține bine, dar struțul lui Jim se învârte în cerc și, cu un țipăt strident și două bătăi din aripi, îl azvârle într-un jgheab.

În realitate, Sandler și Silverstein, care atunci avea 11 ani, „călăreau” bărbați echipați cu costume și șei speciale. „Arătau ca niște supereroi albaștri ciudați.” - spune Coraci. „Cel care îl ducea pe Kyle a avut o sarcină mult mai ușoară decât cel care îl avea pe Adam în spinare, dar a făcut o treabă grozavă. A trebuit să alerge cu viteză și să se învârtă. Parcă era un atacant care se antrena pe terenul de fotbal.”

Supervizorul de efecte vizuale Peter G. Travers, care a colaborat cu Coraci la trei filme, adaugă: „Ulterior am înlocuit bărbații în costume albastre cu struți generați pe computer, care puteau să facă orice ce voiam.”
„Cel mai frumos compliment pe care eu și Pete l-am putea primi este ca oamenii fie convinși că struții sunt adevărați.” - spune Coraci.
Iar Barrymore a executat o cascadorie cu parașuta, zburând la 12 metri înălțime, într-o scenă care începe în plină tensiune, apoi atmosfera se destinde, veselia și euforia iau locul tensiunii... apoi totul se duce la vale.

Acțiunea a fost filmată de o pistă neasfaltată în sălbăticie, iar actrița, echipată cu hamuri, era trasă în urma unei camionete ca și cum ar fi fost la 30 de metri în aer, cu parașuta. De fapt, s-a înălțat la 12 metri în aer, suspendată de cabluri, de o macara. „Macaraua era montată pe două axuri, ca să simulăm zborul cu parașuta. Drew zbura de la dreapta la stânga, între două punte, la viteze diferite, dar și în sus și jos. Am montat un sistem diferit pentru secvența în care coboară la pământ în alergare.” - spune coordonatorul de cascadorii Grant Hulley. „Ulterior, am folosit efecte vizuale ca să adăugăm o parașută și rinoceri, care reprezintă un obstacol comic în calea aterizării lui Drew. Ca scena să fie într-adevăr credibilă, o cascadoare a filmat de sus, în cădere, de la 30 de metri.” - spune Coraci.

„Drew a depus mult efort fizic la această comedie și e foarte amuzantă.” - continuă regizorul. „În scena cu parașuta, elementul comic e starea de panică pe care o transmite. Am discutat despre întregul proces și despre ce poate ea să facă pentru a conferi credibilitate scenei, așa că ea chiar a fost în aer, mișcându-se la viteza aia. A vrut să treacă prin acțiunea fizică pentru că, indiferent dacă ești actor sau nu, când ești tras brusc de pe o camionetă și săltat în aer, frica și țipetele sunt reale. Ea nu s-a ferit de nimic. A trecut printr-o cursă nebunească pentru a reda autentic acel sentiment.”

După ce au filmat în Africa de Sud, Coraci și echipa sa s-au întors în Statele Unite, ca să filmeze în regiunea lacului Lanier din Georgia, inclusiv în orașele Buford, Gainesville și Flowery Branch. Aici au folosit câteva decoruri reale, printre care un restaurant Hooter’s din Lawrenceville și un magazin Dick’s Sporting Goods din mallul din Georgia, care e destul de mare și are destui angajați și n-a fost nevoie să-l închidă pe perioada filmării. Așa că fanii i-au văzut pe Sandler și Shaquille O’Neal interpretând scenele din film.

„A fost o plăcere să filmăm în Georgia.” - spune producătorul Jack Giarraputo. „Am avut numeroase locuri frumoase dintre care să alegem, toate având atmosfera de oraș american din suburbie, tocmai ce căutam. Hotelul Lake Lanier Islands a fost baza operațiunii pentru producție și filmările din zonă, iar un depozit a fost transformat în platou de filmare.”

Terenul de baseball unde Tyler încearcă să nimerească mingea, încurajat de prieteni și familie, e cu totul altă poveste. Realizatorii se gândiseră la un teren mic, modest, dar au ajuns să construiască un teren cu toate dotările, de la tribune la tabelă de marcaj la stand de mâncare, pe o proprietate liberă din Flowery Branch. De teren se bucură acum comunitatea orașului.

Pe lângă 300 de figuranți, „am angajat antrenori de baseball de-ai locului ca să ne ajute să găsim copii și ne-au adus jucători de baseball din liga junioară. Au fost grozav.” - spune Giarraputo.
Realizatorii au construit și un teren de cricket în Georgia pentru o scenă care se desfășoară în Africa de Sud. În acea scenă, Jim, dornic să ajute un sportiv în devenire, îl învață pe Tyler să lovească cu bâta cu ce avea la îndemână și mai asemănător cu baseballul. Renumitul jucător de cricket sud-african Dale Steyn are o apariție în film în rolul celui care, fără prea mult entuziasm, îi aruncă mingea lui Tyler.

În ton cu pasiunea pentru sport, fiicele lui Jim poartă treninguri neutre, pentru care designerul de costume Christine Wada s-a inspirat din echipamentul de antrenament al diferitor echipe sportive.
Wada a ales un stil abordabil și credibil pentru Lauren, iar pentru Jim a ales stilul „tatălui celibatar”. Astfel, Lauren „trece printr-o transformare de la conservativ și sobru, înainte să plece în Africa, la un stil mai destins, după Africa. La început poartă culori primare, apoi paleta de culori se destinde pe măsura ce și ea se relaxează.” - spune designerul.

Designerul și-a dat frâu liber imaginației cu personajul Nickens, pe care îl descrie ca fiind „un semn de exclamare vizual”. Nickens are o garderobă foarte bogată, care include jachete în culori stridente, cu accente de satin sau turcoaz, echipament de safari care îi dezgolește pieptul și haine de sport foarte sumare. „El reprezintă experiența Las Vegas în Africa de Sud. Am stabilit că personajul lui Terry este singurul care permite extravaganța.” - spune Wada.

„Noi suntem Thathoo”

Pe parcursul sejurului sud-african al celor două familii, pățaniile, descoperirile și momentele stânjenitoare prin care trec sunt surprinse și amplificate de un fel de cor grecesc numit Thathoo. Cei nouă cântăreți care sunt în armonie perfectă și pe ecran, și pe coloana sonoră a filmului Din greșeală împreună, formează un grup a-capela renumit în Africa de Sud, numit Junior Mambazo, condus de Nkosinathi Shabalala. Grupul s-a alăturat filmului datorită lui Sandler și a producătorului executiv Tim Herlihy. Stilul muzical al grupului Junior Mambazo este inspirat din folclorul Imperiului Zulu, păstrat din generație în generație și popularizat recent sub numele „isicathamiya” sau „muzica tiptil”. Acest stil a influențat numeroși artiști și producții marca Broadway și Hollywood, cea mai cunoscută fiind Regele Leu.

„Ne-a plăcut enorm că au avut o contribuție impresionantă, nu doar la comedie, ci și la fundalul muzical.” - spune Herlihy. „Aveam toate elementele, dar aveam nevoie de ceva care să le lege, ca din clipa în care cele două familii ajung în Africa să știm că nu e un loc exotic oarecare, cu palmieri. Muzica dă o notă distinctă.” Muzica parcurge genuri diferite, africane și americane, îmbinând stiluri tradiționale cu cele contemporane.

„Scenele din Africa de Sud au culori mai vii și cadrele sunt mai largi, iar muzica complementează frumos ideea asta.” - spune compozitorul Rupert Gregson-Williams, care colaborează a patra oară cu regizorul Frank Coraci. „Frank întotdeauna a fost pasionat de procesul de compoziție a coloanei sonore. Am discutat îndelung despre povestea de dragoste, iar sarcina mea era să fac comentarii muzicale asupra evoluției afecțiunii dintre personajele lui Adam și Drew.”

Gregson-Williams a lucrat și cu cântărețul și compozitorul sud-african premiat la Grammy Lebo M, care a contribuit ca orchestrator vocal, ca să integreze muzica grupului Junior Mambazo în amalgamul muzical. „Muzica are magnitudine datorită percuției și a corului. Muzica africană radiază bucurie și veselie și e greu să-i reziști.” - spune Lebo M. Într-un fel, muzica reflectă unul dintre mesajele filmului, anume de a nu-ți fie teamă să ieși din rutina zilnică și să dobândești o nouă perspectivă unde te aștepți mai puțin.

„Ce îmi place la povestea asta e că avem doi oameni care, aparent, sunt cei mai incompatibili oameni de pe planetă. Iar, pe măsură ce acțiunea avansează, descoperim că de fapt trăiesc o viață foarte asemănătoare. Numai după ce călătoresc pe alt continent și își cunosc reciproc familiile își dau seama că le e menit să fie împreună. E o aventură palpitantă cu un final satisfăcător.” - spune regizorul.
„Dacă putem să spunem o poveste amuzantă care are în vedere și câteva subiecte relevante despre viață, dragoste, deschiderea către posibilități, și dacă trezim emoția în oameni, eu sunt mulțumit.”

Sinopsis Despre distribuție
jinglebells