Articole Blended

(2014)

Din greșeală împreună

Despre realizatori

FRANK CORACI (Regizor) este regizor, scenarist, producător și actor. S-a născut și a crescut în New York și a studiat cinematografia la Școala de Arte Tisch, din cadrul Universității New York. A regizat Nuntă cu cântec, Băiatul cu apă rece, Ocolul Pământului în 80 de zile, Click - Zapând prin viață, Omu’ de la Zoo și Categoria grea în acțiune.

Filmele lui Coraci s-au bucurat de succes critic și comercial. Categoria grea în acțiune a câștigat premiul Movie Guide pentru cel mai bun film destinat familiei în 2012. Click - Zapând prin viață a câștigat în 2007 premiul People’s Choice pentru cel mai bun film de comedie și a fost nominalizat și la premiul pentru cel mai bun machiaj. Băiatul cu apă rece este comedia sportivă cu cele mai mari încasări din toată timpurile, iar Nuntă cu cântec a fost inclus în multe liste cu cele mai bune comedii romantice, inclusiv pe lista Moviefone Top 25 Romantic Comedies.

De asemenea, coloana sonoră a Nuntă cu cântec a obținut discuri de platină și o nominalizare la premiul Emmy, iar CD-ul „Adam Sandler, What the Hell Happened to Me?” a obținut discul de platină, pe care a cântat și Coraci. Primul său film independent, Murdered Innocence, a câștigat premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun debut regizoral la 11-a ediție a Festivalului de Film Long Island.

Coraci găzduiește o emisiune culinară pe Travel Channel împreună cu prietenul său din copilărie Chef Sam DeMarci. Chow Masters, care a început să fie difuzată din luna aprilie îi prezintă pe Frank și Sammy în călătoriile lor prin Statele Unite, în căutarea celor mai bune bucate.

Un călător pasionat, Coraci și-a început cariera regizând documentare de călătorie pentru Globus World Tours. De-a lungul călătoriilor sale, a explorat peste 40 de țări și a filmat Marele Zid Chinezesc, la Marea Barieră de Corali și în insulele Galapagos. De asemenea, a regizat filme în Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia și Tailanda.

Coraci va călători în continuare și speră să ajungă în cosmos într-o bună zi. Până atunci, va regiza, va scrie și va produce filme pe planeta noastră.

MIKE KARZ (Producător) are o experiență de 25 de ani ca producător de film și televiziune, scenarist de televiziune și director de studio de film. Împreună cu Bill Bindley, a înființat Gulfstream Pictures, o companie de producție și finanțare de film, în august 2012. De curând, Gulfstream a încheiat un contract de exclusivitate cu Warner Bros. Studios.

În ianuarie 2014, Gulfstream a lansat primul film, comedia animată The Nut Job: Goana după alune, care a stabilit recordul pentru cele mai mari încasări la lansare, pentru o animație care nu poartă marca unui mare studio de film. În continuare va produce un film care se desfășoară în cea mai mare zi a fotbalului american, în duminica Super Bowl. Karz a produs și Hai să facem schimb!, o comedie destinată familiei cu superstarul baschetbalist Kevin Durant, de la echipa Oklahoma City Thunder. Filmul a fost lansat în august, 2012.

Anterior, Karz a regizat De Anul Nou, care a fost lansat în decembrie 2011, cu o distribuție stelară din care fac parte Robert De Niro, Halle Berry și Hilary Swank. Filmul a fost lansat după hitul din 2010 Ziua Îndrăgostiților, care a încasat peste 215 milioane de dolari în toată lumea și a stabilit câteva recorduri de box office. E comedia romantică cu cele mai mari încasări în weekendul lansării și a avut cele mai mari încasări din toată timpurile de Ziua Președinților. Karz a produs și Un cuplu mortal, cu Katherine Heigl și Ashton Kutcher.

Karz a mai produs Charlie Talisman, cu Dane Cook și Jessica Alba, Fiica președintelui, Cel mai căutat din Malibu și Max Keeble’s Big Move, care a primit un certificat special de onoare de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umanitare al Statelor Unite. În televiziune, este unul dintre creatorii și producătorii executivi al serialului Warner Bros. The Jamie Kennedy Experiment.

Înainte de a deveni producător, Karz a fost director la Orio Pictures, TriStar Pictures și Mandeville Films. El s-a ocupat de segmentul de filme destinate familiei și a supervizat proiecte precum Rudy și The 3 Ninja Kids și a fost cel care a propus realizarea unui film bazat pe serialul George, trăsnitul junglei.

În timp ce era director la o companie de producție afiliată Disney, Karz a produs filmele destinate familiei The Wonderful World of Disney, revitalizate și actualizate pentru o nouă generație de telespectatori. Sub egida companiei sale, Karz Entertainment, a produs numeroase proiecte de succes, printre care Zâna măseluță, Geppetto, primul musical original de televiziune marca Disney, nominalizat la patru premii Emmy, cu versuri și muzica semnate de Stephen Schwartz, Copii model, cu Justin Timberlake, și Întâlnire cu fata președintelui.

ADAM SANDLER (Producător) - BIOGRAFIE DISTRIBUȚIE

JACK GIARRAPUTO (Producător) este unul dintre cei mai de succes producători de la Hollywood. Filmele sale au încasat peste 2 miliarde de dolari în Statele Unite și peste 3 miliarde de dolari în toată lumea, iar 13 dintre filmele produse de el au depășit pragul de 100 de milioane de dolari în Statele Unite.

Printre ele se numără filmele cu Adam Sandler Nevastă de împrumut, Oameni mari și fără minte, Povești de adormit copiii, Nu te pune cu Zohan, Vă declar soț... și soție?, care a câștigat premiul People’s Choice pentru cea mai populară comedie în 2007, Cea mai lungă pasă, Mereu la prima întâlnire, Al naibii tratament!, Domnul Deeds - Moștenitor fără voie, Un tătic grozav, Băiatul cu apă rece, și Paul, mare polițist la mall, la care Sandler și Kevin James, protagonistul, au fost producători.

IVAN MENCHELL & CLARE SERA (Scenariu) s-au cunoscut la un proiect de lungmetraj pentru Universal Pictures. Amândoi au experiență în arta spectacolului. Menchell a făcut stand-up comedy, iar Sera a făcut improvizație și a lucrat în parcuri tematice.

Înainte să scrie împreună, Menchell a lucrat la câteva piese de teatru pe Broadway: „Chitty Chitty Bang Bang”, „The Cemetery Club” și „Bonnie&Clyde, The Musical”, care a fost nominalizat la premiul Tony. În televiziune, a scris numeroase episoade pilot pentru Showtime, Fox și CBS și a lucrat la serialele Time of Your Life, Dădaca, Phil of the Future și Jonas.
Sera a scris și a dezvoltat numeroase proiecte pentru companii de producție și studiouri de film, printre care Universal, DreamWorks și Paramount.

În echipă, au scris scenariul a câteva comedii de lungmetraj, printre care Din greșeală împreună și Daddy’s Girls, care acum e în dezvoltare. De asemenea, lucrează la un proiect pentru televiziune inspirat din poveștile din vremurile în care Sera lucra în parcuri tematice. Cei doi scriu acum adaptarea filmului francez Disco.
Cei doi sunt căsătoriți, dar nu unul cu celălalt.

BARRY BERNARDI (Producător executiv) a încheiat producția Happy Madison Oameni mari și fără minte 2, cu Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek, Maya Rudolph și Maria Bello. De curând, a lucrat la Băiatu’ tatii, cu Adam Sandler și Andy Samberg, Jack și Jill, cu Sandler și Al Pacino, Nevastă de împrumut, cu Sandler și Jennifer Aniston, Omu’ de la Zoo, cu Kevin James și Rosario Dawson, și hitul de box office Oameni mari și fără minte, cu Sandler, Kevin James, Chris Rock, Rob Schneider și David Spade. De asemenea, a produs Bucky Larson: Născut pentru a fi vedetă, cu Christina Ricci, și blockbusterul Paul, mare polițist la mall, cu Kevin James.

A lucrat ca producător executiv la filmele Nu te pune cu Zohan, cu Adam Sandler, John Turturro și Emmanuelle Chriqui, Vă declar soț... și soție?, cu Sandler, Kevin James și Jessica Biel, Click - Zapând prin viață, cu Sandler, Kate Beckinsale și Christopher Walken, Rezerve de lux, cu Rob Schneider, David Spade și Jon Heder, și hitul de box office Cea mai lungă pasă, cu Sandler, Chris Rock și Burt Reynolds.

Printre filmele produse de Bernardi se numără Al naibii tratament!, cu Adam Sandler și Jack Nicholson, Un gigolo de doi bani, Maestrul deghizărilor și Animalul. Ca producător executiv a mai lucrat la filmele Casa bântuită; Cască ochii că o-ncurci; Inspectorul Gadget; Marțianul meu sonat; Tentacule; Tom and Huck; Cabin Boy; Aventurile lui Huck Finn; și Avocatul diavolului. Ca producător a mai lucrat la Poltergeist III și Honey, We Shrunk Ourselves.

După ce a absolvit Institutul de Arte California, Bernardi și-a început cariera ca redactor și asistent de producător. În 1979 a făcut echipă cu regizorul John Carpenter și a lucrat ca producător asociat la Ceața și Escape From New York. Și-au continuat colaborarea la Halloween II, Halloween III, Christine și Omul din Stele.

Între 1987 și 1989 Bernardi a ocupat funcția de vicepreședinte senior de producție la New World Pictures, unde a supervizat dezvoltarea, producția și lansarea filmelor Școala tinerilor asasini, Meet the Applegates și Vrăjitorul.

Împreună cu Steve White, Bernardi a înființat Steve White Productions. Împreună au produs peste 25 de filme de televiziune, printre care Amityville, Ce s-a întâmplat cu Baby Jane, She Said No, The Carolyn Warmus Story, She Stood Alone și A Mom for Christmas.

JOSIE ROSEN (Producător executiv) este vicepreședintele executiv al Gulfstream Pictures și de curând a lucrat ca producător executiv la filmele de succes De Anul Nou și Ziua Îndrăgostiților, Un cuplu mortal, Sorority Row și, mai recent, Thunderstruck.

Rosen a lucrat anterior la Karz Entertainment, unde a gestionat dezvoltarea și a supervizat proiecte precum Honeymoon with Harry, scris de scenaristul laureat al premiului Oscar Paul Haggis, și West Texas United, care urmează să fie lansat, cu Russell Brand.

Rosen a ocupat funcția de președinte al Farrell Paura Productions și înainte de asta a fost vicepreședinte de producție la 20th Century Fox, unde a supervizat dezvoltarea și producția filmelor Băi, care mi-ai șutit mașina?, Din iad - Jack Spintecătorul, și Tineri însurăței.

TIM HERLIHY (Producător executiv) a scris și a produs 16 lungmetraje, printre care Ghinionistul, Nuntă cu cântec, Băiatul cu apă rece și Oameni mari și fără minte.
A fost scenarist șef la emisiunea Saturday Night Live și în 2001 a fost nominalizat la premiul Emmy și la premiul Breslei Scenariștilor din America pentru realizările sale în cadrul emisiunii.

ALLEN COVERT (Producător executiv) are o carieră bogată ca actor, producător, scenarist și compozitor de aproape două decenii. Punctul de pornire al carierei sale a fost când, la Școala de Arte Tisch, Universitatea New York, s-a așezat lângă Adam Sandler la cursul de istorie a comediei. S-au împrietenit repede, mai ales pentru că producătorul lucra la un restaurant italian și Sandler se bucura de mese din partea casei.

Covert a scris, a produs și a jucat în unele dintre filmele companiei Happy Madison, printre care Ghinionistul; Antiglonț; Nuntă cu cântec; Băiatul cu apă rece; Un tătic grozav; și a lucrat ca actor, producător asociat și scenarist la The Kangaroo Song; Copiii iadului. A lucrat ca actor și producător asociat la Domnul Deeds - Moștenitor fără voie; ca actor, producător și compozitor și producător de coloană sonoră la Un Crăciun de pomină; ca actor și producător executiv la Al naibii tratament!; ca actor și compozitor la Mereu la prima întâlnire; ca actor și producător executiv la Cea mai lungă pasă; ca actor și co-producător la Vă declar soț... și soție?; ca producător executiv la Oameni mari și fără minte, Nevastă de împrumut și Jack și Jill. Cel mai recent, a lucrat ca producător la Băiatu’ tatii și ca actor și producător la Oameni mari și fără minte 2, pentru care a compus și melodia „Stan the Man”.

De asemenea, a lucrat ca producător executiv la comedia animată Hotel Transilvania și în prezent lucrează la sequel.
Covert a contribuit la scenariul comediei Rezerve de lux, cu David Spade, Rob Schneider și Jon Heder. De asemenea, a fost co-scenarist, producător și a jucat în comedia Băiatu’ lu’ bunica, cu Nick Swadson, a produs și a jucat în Tăntălăi în sălbăticie și a produs comediile Iepurașul casei și Bucky Larson: Născut pentru a fi vedetă.

Covert a contribuit ca scenarist, producător și interpret la cinci albume de comediile, care cumulat s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare, printre care „What’s Your Name”, „They’re All Gonna Laugh At You” și „What the Hell Happened to Me!”, semnate de Adam Sandler.

STEVE KOREN (Producător executiv) și-a început cariera scriind monologuri comice pentru comedieni renumiți, precum David Letterman, Dennis Miller și Kevin Nealon. Apoi a lucrat ca scenarist la Saturday Night Live, perioadă în care a fost nominalizat la premiul Emmy pentru textele scrise pentru comedieni talentați precum Adam Sandler, Chris Rock, Will Ferrell, Mike Myers și Molly Shannon.

Koren a plecat din sfera emisiunilor de noapte și s-a alăturat echipei de scenariști a serialului premiat Seinfeld. Printre episoadele pe care le-a scris se numără The Serenity Now, The English Patient și The Abstinence.
După Seinfeld, Koren a lucrat câțiva ani ca scenarist și producător creând seriale de televiziune pentru actori renumiți precum Steve Carrell, Valerie Harper și Ron Liebman.

În cinematografie, Koren e cunoscut pentru contribuțiile sale scenaristice la Dumnezeu pentru o zi și Click - Zapând prin viață. Cel mai recent a lucrat ca producător la filmele de succes Oameni mari și fără minte și Nevastă de împrumut.

PERRY ANDELIN BLAKE (Scenograf) și-a început cariera după ce a absolvit programul de masterat în arhitectură la Universitatea Harvard, unde l-a cunoscut pe renumitul arhitect Frank Gehry. După ce a lucrat cu Gehry timp de câțiva ani, și-a deschis un birou de arhitectură și design în Santa Monica, California. Blake a proiectat case și clădiri de birouri și decoruri pentru spoturi publicitare cerute de mărci renumite, precum Coca-Cola, Nike și Pepsi.

Primul său lungmetraj a fost Billy Madison, cu Adam Sandler. A continuat colaborarea cu Sandler la Nuntă cu cântec, Băiatul cu apă rece, Click - Zapând prin viață, Cea mai lungă pasă, Domnul Deeds - Moștenitor fără voie și Nu te pune cu Zohan, care a fost filmat în New York, Mexic, Israel și California. De asemenea, a realizat decorul filmului Ocolul Pământului în 80 de zile, cu Jackie Chan, care a fost filmat în Germania și Tailanda. Filmele sale cu actorul și producătorul Kevin James, Paul, mare polițist la mall și Categoria grea în acțiune, au încasat peste 200 de milioane de dolari. Cumulat, filmele la care Blake a lucrat ca scenarist au încasat peste 1, 5 miliarde de dolari.

Blake a lucrat la proiecte variate, a realizat decorul festivalului Ozzfest, creat de Ozzy Osbourne, și animația de lungmetraj Un Crăciun de pomină. De asemenea, a lucrat ca regizor de unitate secundă la numeroase filme, printre care Omu’ de la Zoo și Cea mai lungă pasă. A debutat ca regizor cu filmul Maestrul deghizării, cu Dana Carvey. Creațiile sale au fost publicate în numeroase reviste de specialitate. Blake vorbește spaniolă fluent.

JULIO MACAT (Director de imagine) a avut mare succes cu primul său lungmetraj, Singur acasă. Apoi a filmat Singur acasă 2 - Pierdut în New York, Ace Ventura: detectivu’ lu’ pește, Profesorul trăsnit, Eu cu cine mă mărit?, Câini și pisici, Casa întoarsă pe dos și Spărgătorii de nunți - toate s-au clasat pe primul loc la încasări de box office la lansare, în Statele Unite. Cumulat, producțiile pe care le-a filmat au încasat peste 1.6 miliarde de dolari.

Printre filmele la care a lucrat se numără Însurat cu o criminală; Jocul președinților; reecranizarea Miracolul de pe strada 34; Așa vreau eu! și Scăpați-mă de mama!, ambele cu Diane Keaton; și filmul de acțiune Ecks contra Sever.
A trecut de la comedie la dramă când Antonio Banderas l-a rugat pe Macat să filmeze debutul său regizoral Nebunie în Alabama, cu Melanie Griffith; și a filmat drama cu adolescenți O iubire de neuitat, regizată de Adam Shankman. Macat a mai colaborat cu Shankman la Eu cu cine mă mărit? și Casa întoarsă pe dos.

Macat a lucrat cu numeroși regizori la filmul lor de debut, printre care Jason Moore, Tom Shadyac, Raja Gosnell și Lawrence Guterman.
De asemenea, a filmat producțiile Bărbatul din casă; Numai cei singuri și drama cu Morgan Freeman The Code, regizată de Mimi Leder. Cel mai recent, a filmat Horrible Bosses 2, care va fi lansat în noiembrie 2014.

Macat s-a născut în Argentina, are origini italiene și și-a început cariera la 19 ani, iar în timp a ajuns să lucreze cu veterani respectați precum Mario Tosi și directorii de imagine laureați ai premiului Oscar John Alcott și Chris Menges. După ce a studiat cinematografia la UCLA, la vârsta de 26 de ani Macat a devenit operator cameraman colaborând exclusiv cu regizorul rus Andrei Konchalovsky la patru filme, printre care Trenul evadării, Shy People și Tango și Cash.

La începutul carierei sale, Macat a filmat numeroase videoclipuri muzicale și concerte pentru artiști precum Peter Gabriel, Melissa Etheridge, Phil Collins, Hall&Oats, Van Hales și Alanis Morrisette.
În calitate de consultant vizual la Disney Studios, Macat a lucrat la numeroase lungmetraje de animație Ralph Strică-Tot și Winnie de Pluș. A filmat spoturi publicitare în Europa, America de Sud, Mexic, Africa de Sud și Statele Unite și a lucrat ca regizor de unitate secundă la numeroase lungmetraje și spoturi publicitare.
Macat este membru a Societății Americane de Operatori. Vorbește fluent spaniolă, italiană și franceză. Locuiește la Los Angeles și Massachusetts cu soția sa, actrița Elizabeth Perkins.

TOM COSTAIN (Montaj) colaborează a opta oară cu Adam Sandler, la filmul Din greșeală împreună, după ce au mai lucrat la Băiatu’ tatii, Jack și Jill, Nevastă de împrumut, Oameni mari și fără minte și Oameni mari și fără minte 2, Povești de adormit copiii și la Nu te pune cu Zohan, în care Sandler a jucat și le-a produs sub egida companiei sale Happy Madison Productions. Costain a lucrat ca monteur secund la filmele anterioare ale lui Sandler, printre care Cea mai lungă pasă și Mereu la prima întâlnire, și la comedia regizată de Peter Segal Scăpați de Smart, cu Steve Carell și Anne Hathaway.
A lucrat și la popularul serial HBO Eastbound&Down și la comediile de lungmetraj Tăntălăi în sălbăticie și Băiatu’ lu’ bunica.

CHRISTINE WADA (Designer de costume) a fost nominalizată la premiul Breslei Designerilor de Costume pentru creațiile sale din comedia blockbuster Domnișoare de onoare.
Wada a mai lucrat la Marea matoleală; Little Murder; Misterul gemenilor, Days of Wrath, Hoții de mașini și Hundred Percent. În continuare îi vom vedea creațiile în comedia Get a Job.

Wada a lucrat la filmele regizate de Steven Spielberg Terminalul și Prinde-mă! Dacă poți! și a colaborat cu Joel și Ethan Coen la patru proiecte: Cum scăpăm de coana mare?, Dragostea costă!, Confesiunea unui anonim și Marea hoinăreală.

A mai creat costume pentru filmele Alergând ca apucații, regizat de Ryan Murphy; Doi cuscri de coșmar, regizat de Jay Roach; Bărbatul în costum galben, regizat de Jay Russell; Conspirația, regizat de Anthony Hickox; Beloved, regizat de Jonathan Demme; și Aproape eroi, regizat de Christopher Guest.
În televiziune, a lucrat la episoade din serialul CSI: Miami și la drama biografică CBS Jackie Bouvier Kennedy Onassis și la noul serial ABC Mixology.

RUPERT GREGSON-WILLIAMS (Compozitor) este un compozitor de film din Marea Britanie. A studiat la Școala de Cor St. John din Cambridge și la colegiul Lancing și a făcut parte din echipa de compozitori a companiei Media Ventures, a lui Hans Zimmer.

Gregson-Williams compune muzica pentru toate filmele lui Adam Sandler. De asemenea, a compus muzica filmelor Hotel Rwanda, pentru care a câștigat premiul European Film Composer; Peste tufiș; Bee Movie: Povestea unei albine; Omu’ de la Zoo; Mireasa e iubita mea!; Povești de adormit copiii și multe altele. Cel mai recent, Gregson-Williams a lucrat cu Zimmer la coloana sonoră a debutului regizoral al scenaristului premiat la Oscar Akiva Goldsman, filmul romantic de fantezie Poveste de iarnă.

Despre distribuție
jinglebells