Articole Bandidas

(2006)

Banditele

Despre realizatori

Luc Besson. La începutul anilor 1980, Besson l-a cunoscut pe Eric Serra și l-a rugat să îi compună partitura pentru filmul său de scurt-metraj L'Avant dernier.

Pe atunci era căsătorit cu Anne Parillaud, care a jucat în filmul scris și regizat de el, La Femme Nikita.

Besson s-a căsătorit cu Milla Jovovich pe 14 decembrie 1997, dar cei doi au divorțat în 1999. Pe 28 august 2004, Besson s-a căsătorit cu Virginie Silla.

Influența lui Besson asupra altor regizori sau artiști și, în general, asupra culturii populare de nivel mondial nu poate fi contestată și se datorează în principal filmelor sale de la începutul anilor 1990, în special Nikita (1990), cu Anne Parillaud în rolul principal, și Léon (sau "The Professional", 1994) cu Jean Reno în rolul principal. Acesta a fost și filmul de debut al lui Natalie Portman pe marele ecran. Cele două filme au avut o puternică influență, generând producții de tip spin-off realizate de mulți artiști în reviste de benzi desenate, alte filme cu personaje precum "curățătorul" și câteva seriale americane de televiziune. Cel mai direct "spin-off" este un serial TV longeviv (1997-2001) produs de postul de televiziune USA Network, "Nikita". Influențe similare sunt vizibile în serialul ABC Alias cu Jennifer Garner în rolul unei spioane. Aceste influențe se extind și asupra altor titluri, între care "24", creat de Joel Surnow și Robert Cochran pentru FOX TV. Cei doi produseseră anterior "Nikita" pentru postul de televiziune american USA Network. Harvey Keitel a jucat rolul "curățătorului" în versiunea "americanizată" a lui Nikita, cu Bridget Fonda, cu titlul "Punctul limită" (1993) și apoi în "Pulp Fiction" (1994).

Joachim Roenning a crescut în Sandefjord, un orășel aflat la sud de Oslo, în Norvegia. Împreună cu prietenul său din copilărie, Espen Sandberg, își petrecea timpul liber făcând diverse scurt-metraje și video-clipuri muzicale, cu camcorder-ul tatălui lui Joachim. În 1992 au urmat amândoi cursurile Școlii de Film Stockholm din Suedia, absolvind în 1994. Ceva mai târziu, în cursul aceluiași an, și-au îndeplinit stagiul militar obligatoriu, de un an, făcând filme de propagandă. În 1993 și-au format propria companie. Au numit-o Roenberg – alipindu-și numele de familie. La începutul lui 1996, au început să facă regie profesională de reclame în Oslo. Proiectele lor de mari dimensiuni și recunoscute de mai multe premii în lumea publicității din Scandinavia le-au adus comenzi internaționale de proporții, printre care reclame pentru Airbus, Nintendo, Fanta și Nokia. Roenberg s-a afirmat și pe piața americană, cu spoturi pentru Capital One, Labatt's Blue și în special cu spot-ul Rex pentru Budweiser, realizat cu USA Today pentru ediția din 2000 a Superbowl-ului. La începutul lui 2006, filmul lor artistic de debut, cu un buget de 35 milioane de dolari, a avut premiera în cinematografele din întreaga lume. Cei doi l-au cunoscut pe producător, legendarul regizor de film Luc Besson, în timp ce lucrau la reclamele pentru compania acestuia, Dog Productions, din Paris. Joachim Roenning are două fiice, Jo Hannah și Holly, și este însurat cu Kristin.

Sinopsis Despre actori
jinglebells