Articole Baby Driver

(2017)

Baby Driver: Calc-o şi fugi!

Note de producţie

“E un puşti cuminte, dar devine un diavol când ţine volanul în mâini.”

Acesta e Baby (Ansel Elgort), un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale de pe iPod, care-i răsună în căşti dirijându-l la secundă cum să ia curbele “ac de păr,” când să schimbe vitezele şi când să execute manevrele de evitare, care-i bagă în sperieţi pe pasagerii săi.

Aceste trăsături fac din BABY DRIVER atât o combinaţie ucigătoare de viteză şi muzică, cât şi cea mai modernă sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action - thriller ca nimeni altul.

Baby lucrează pentru Doc (Kevin Spacey), şeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusinţa lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street, devenit infractor (Jon Hamm), mai tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats, un pistolar impulsiv (Jamie Foxx), care e suspicios faţă de Baby - punându-i la îndoială atât fidelitatea cât şi aptitudinile de şofer. Toate acestea au început să creeze o fisură periculoasă în bunul mers al operaţiunii.

Alura lui Baby - ochelarii de soare, detaşarea şi veşnicele căşti înfipte în urechi - sugerează că el este un şmecher cam încrezut, care are însă nişte calităţi neîntrecute la volan. Şi totuşi atunci când e solicitat din nou pentru o lovitură, el începe să se întrebe dacă face bine să accepte această nouă cursă, mai ales pentru că a cunoscut o chelnăriţă cu ochi frumoşi, pe nume Debora (Lily James), iar operaţiunea aceasta ar putea să-i năruiască şansa de a fi fericit după ce se lasă de viaţa periculoasă pe care i-o oferă banda de spărgători.

Bogat în secvenţe năucitoare şi rapide, pline de adrenalină, şi inspirat după filmele cu crime şi urmăriri palpitante în care juca Steve McQueen, într-un Mustang modificat pentru astfel de curse nebuneşti, BABY DRIVER este un film exploziv, cum numai Wright putea să viseze.

Scris şi regizat de Edgar Wright, BABY DRIVER este produs de Nira Park şi casa sa de filme, Big Talk Pictures şi de directorii companiei Working Title, Eric Fellner şi Tim Bevan. Producătorii executivi sunt Edgar Wright, Adam Merims, James Biddle, Rachael Prior, Liza Chasin şi Michelle Wright.

Rolurile principale din BABY DRIVER sunt interpretate de Ansel Elgort (The Fault in Our Stars), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James (Cinderella), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), cu concursul lui Jon Hamm (“Mad Men”) şi Jamie Foxx (Sleepless).

Echipa de creaţie înjghebată de Wright pentru acest film este formată atât din colaboratori mai vechi de-ai săi cât şi din colaboratori mai noi. Directorul de imagine, nominalizat la premiul Emmy,® este Bill Pope (Scott Pilgrim vs. the World, The World’s End), scenograful cu care conlucrează de obicei Wright este Marcus Rowland (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World,Hot Fuzz, The World’s End) iar de montaj s-au ocupat Paul Machliss (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz, The World’s End) şi Jonathan Amos (Attack the Block, Scott Pilgrim vs. the World). Aflaţi la prima colaborare cu Wright sunt: designerul de costume Courtney Hoffman (The Hateful Eight, Captain Fantastic), coordonatorul de efecte vizuale Stuart Lashley (The Danish Girl, Mirror Mirror), regizorul unităţii secunde şi coordonatorul cascadoriilor Darrin Prescott (Captain America: Civil War, John Wick). Producţie a TriStar Pictures şi MRC, filmul a fost turnat în vecinătatea oraşului Atlanta, Georgia.

DISTRIBUŢIA

ANSEL ELGORT
(Baby) a acumulat într-un timp scurt un repertoriu bogat atât în calitate de actor cât şi ca muzician.

În continuare, Elgort va mai juca şi în Billionaire Boys Club, alături de Taron Egerton, Emma Roberts şi Kevin Spacey, November Criminals, un film realizat de Sony, în care va juca alături de Chloë Grace Moretz şi Catherine Keener.

Pe lângă actorie, Elgort se mai ocupă şi de muzică şi producţii muzicale, fiind colaborator-afiliat al Island Records. În 2017 el va scoate un nou album cu muzică proprie. La începutul anului el a debutat cu piesa “Thief,” iar în 2016 primul său single “Home Alone” a ocupat locul #2 în topurile Spotify din 2016.

Elgort a putut fi urmărit recent în Allegiant, cel de-al treilea episod din serialul Divergent, film bazat pe cărţile Veronicăi Roth.  În toamna trecută el a încheiat filmările pentru filmul independent Jonathan în care a deţinut rolul titular, alături de Patricia Clarkson şi Suki Waterhouse.

Printre alte producţii cinematografice în care a mai apărut Elgort se numără pelicula Twentieth Century Fox, Paper Towns, filmul Paramount Pictures, Men, Women & Children, filmul Screen Gems, Carrie şi producţia Fox 2000, The Fault in Our Stars. Filmul i-a adus lui Elgort o pleiadă de premii, printre care se numără Teen Choice Award la categoria „stea în devenire” şi „cel mai bun actor începător de dramă”, premiul Young Hollywood Award pentru cel mai îndrăgit rol masculin şi un MTV Movie Award la categoria “filmul anului”.

Absolvent al LaGuardia High School of the Performing Arts, Elgort a jucat alături de Alexis Bledel în piesa lui Matt Charman, “Regrets,” în regia lui Carolyn Cantor, pusă în scenă la Manhattan Theater Club, chiar înainte de a absolvi liceul. Interpretarea sa s-a bucurat de cronici foarte bune, inclusiv aprecierea Bloomberg : “Elgort este o prezenţă magnetică cu multiple valenţe” sau a APY: “Elgort radiază un magnetism similar cu cel al lui James Dean, înnobilat de o puritate strălucitoare.” Încă înainte de a încheia reprezentaţiile piesei, Ansel a fost distribuit în rolul lui ‘Tommy Ross’ din filmul lui Kimberly Peirce, Carrie, alături de Julianne Moore.

Ansel a început să danseze de mic. El a participat cu un număr de tap-dancing la CFDA Awards în 2011, iar la vârste mai mici a dansat în Spărgătorul de nuci şi în Lacul lebedelor la Lincoln Center, alături de New York City Ballet. Ca muzician, Ansel a lucrat cu mai mulţi compozitori printre care îi enumerăm pe Jason Robert Brown, Glen Roven şi Louis Andriessen.

Elgort a activat şi ca DJ, sub numele de Ansolo.

Elgort este în prezent imaginea L’Homme Prada, ultimul parfum pentru bărbaţi al acestei case.

În prezent el locuieşte la New York.

KEVIN SPACEY (Doc) Producătorul şi actorul laureat al mai multor premii, Kevin Spacey este producător executiv şi interpret al rolului Francis Underwood din seria Netflix, "House of Cards".

Spacey a obţinut premiile Academiei de film pentru interpretările sale din The Usual Suspects şi American Beauty. El a putut fi urmărit de curând alături de Michael Shannon în filmul Elvis & Nixon.

Prin intermediul fostei sale case de film, Trigger Street, el a produs filmele Captain Phillips cu Tom Hanks, The Social Network şi 21. Pentru televiziune, el a produs “Recount” şi “Bernard & Doris” pentru HBO, ambele fiind răsplătite cu zeci de nominalizări la premiul Emmy. Pentru mai mult de un deceniu, Spacey a lucrat ca director artistic la compania The Old Vic Theatre din Londra. În acest timp, el a jucat pe scena de la Old Vic în piese cum ar fi “National Anthems,” “The Philadelphia Story,” “Speed the Plow” cu Jeff Goldblum, “Inherit the Wind,” sau “A Moon for the Misbegotten.”  În prezent, el pune în scenă "Darrow” la Arthur Ashe Stadium din New York, care se va juca doar pe 15 şi 16 iunie. Piesa este o piesă cu un singur personaj, legendarul avocat din Chicago, Clarence Darrow, care a fost prezentată iniţial la the Old Vic din Londra.

Spacey a obţinut premiile Evening Standard şi Olivier pentru cea mai bună interpretare masculină în “The Iceman Cometh,” ca şi premiul Tony pentru cel mai bun actor dintr-un rol secundar în piesa lui Neil Simon, “Lost in Yonkers.” De curând s-a anunţat că Spacey va fi gazda celei de-a 71-a ediţii a premiilor Tony Awards live, la Radio City Music Hall, pe 11 iunie.

De asemenea, el a jucat în producţii de pe Broadway şi West End, cum ar fi “Long Day’s Journey into Night,” alături de mentorul său Jack Lemmon, sau rolul titular din producţia lui Sam Mendes, “Richard III,” care s-a jucat în 12 oraşe ale lumii, în cadrul unui proiect cultural de trei ani al Old Vic/BAM/Bridge Project. El a primit titlul de CBE (Comandor al Imperiului Britanic) de către majestatea sa, regina Elisabeta a II-a, pentru servicii aduse teatrului.

Inspirat de Jack Lemmon, Spacey a lansat proiecte de întrajutorare a tinerilor talentaţi de a pătrunde în lumea filmului şi teatrului, cum ar fi: Fundaţia Kevin Spacey, care oferă sprijin actorilor, scenariştilor şi producătorilor tineri, (inclusiv organizarea de dezbateri în timpul turneului cu piesa “Richard III”), sau concursul de filme de scurt metraj "Jameson First Shot,” care a prezentat filme ale unor regizori/scenarişti din Africa de sud, Rusia şi SUA, Canada sau alte ţări, oferind şansa tinerilor artişti de a realiza filme de scurt metraj având pe generic un actor renumit.

Spacey a fost de curând înălţat la gradul de cavaler de către majestatea sa regina pentru activităţile sale teatrale, de învăţământ şi filantropice.

LILY JAMES (Debora) Anul trecut, Lily James a jucat în “Război şi pace” pentru BBC şi The Weinstein Company alături de Paul Dano şi Jim Broadbent, ca şi în filmul lui Burr Steers, Pride and Prejudice and Zombies în care ea a jucat alături de Sam Riley, Charles Dance, Matt Smith şi Douglas Booth. Lily a mai jucat în rolul Julietei din piesa “Romeo and Juliet” pusă în scenă de Kenneth Branagh, la Garrick Theatre, cu Derek Jacobi, Richard Madden şi Meera Syal. Ea deţine unul dintre rolurile principale din filmul regizat de David Leveaux, intitulat “The Kaiser’s Last Kiss”. În 2015, Lily a interpretat cu mare succes rolul titular din filmul Disney, Cinderella, în regia lui Kenneth Branagh.

Lily a absolvit Guildhall School of Music and Drama în 2010 şi a debutat cu rolul lui Lady Rose din serialul de mare succes Downton Abbey la sfârşitul lui 2012 - un rol pe care l-a reluat şi în sezonul 5. Printre alte apariţii ale sale se numără filmul lui Regan Hall, “Fast Girls” sau “Clash of the Titans 2”, în care a jucat alături de Sam Worthington, Liam Neeson şi Rosamund Pike. Alte roluri din televiziune ar fi cele din The Secret Diary of a Call Girl, sau Just William.

În 2011 Lily James a jucat rolul Desdemonei din producţia Sheffield Crucible, Othello, alături de Dominic West care l-a interpretat pe Iago şi Clarke Peters, în rolul lui Othello. Interpretarea ei a obţinut aprecieri generoase din partea întregii prese britanice. De asemenea ea a apărut şi în Vernon God Little la teatrul Young Vic, în piesa lui Martin Crimp, Definitely the Bahamas, sau în Play House la Orange Tree Theatre din Richmond şi în Pescăruşul de Cehov, la Southwark Playhouse.

JON BERNTHAL (Griff), actor cu pregătire clasică, poate fi văzut în prezent într-un rol principal din producţia Marvel, Daredevil sezonul 2 pe Netflix. Daredevil este un film dintr-o serie care a fost lansată în martie2016, despre un avocat orb, care luptă împotriva infracţionalităţii îmbrăcând aspectul unui super-erou.

În 2016 Jon a apărut în The Accountant, în regia lui Gavin O’Connor, alături de Ben Affleck, J.K. Simmons şi Anna Kendrick. În 2017, el va mai apărea şi în Pilgrimage alături de Richard Armitage şi în Shot Caller alături de Lake Bell.

Bernthal a interpretat unul dintre personajele principale din filmul lui David Ayer, Fury, alături de Brad Pitt. Filmul despre cel de-al doilea război mondial ni-l prezintă pe comandantul unui tanc Sherman şi echipajul său într-o misiune în spatele liniilor inamice, în aprilie 1945, în timpul căderii Germaniei naziste. Bernthal s-a alăturat lui Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman şi Michael Pena în acest film, pe care Sony l-a lansat pe 17 octombrie 2014.

Bernthal l-a interpretat pe Ted, din filmul Sicario, cu trei nominalizări la Oscar, de Denis Villeneuve, alături de Emily Blunt şi Benicio Del Toro, care a fost lansat în cinematografe în octombrie 2015. Sicario şi-a făcut debutul la Cannes Film Festival. De asemenea, Bernthal a jucat în filmul lui Max Joseph, We Are Your Friends, lansat în august 2015, alături de Zac Efron şi Emily Ratajkowski.

Bernthal joacă alături de Winona Ryder, Alfred Molina, Oscar Isaac şi Catherine Keener în mini-serialul HBO Show Me A Hero, realizat de regizorul The Wire, David Simon. Bazat pe romanul scriitoarei Lisa Belkin, filmul spune povestea celui mai tânăr primar din ţară, care se trezeşte antrenat într-o controversă rasială atunci când Tribunalul federal decide că trebuie să construiască un număr de case ieftine într-unul din cartierele de albi de la marginea oraşului Yonkers, NY. Bernthal îl joacă pe Michael H. Sussman, un avocat format la Harvard, care reprezintă NAACP-ul în procesul anti-segregare deschis de guvern împotriva administraţiei din Yonkers.

Bernthal a interpretat de asemenea rolul lui Mc Carthy din adaptarea realizată de Rejon “Me, Earl & the Dying Girl”. Filmul a fost prezentat la Sundance Film Festival în 2015 şi a obţinut Marele Premiu al Juriului şi premiul publicului la categoria cel mai bun film dramatic. În plus, Bernthal va mai interpreta şi rolul lui ‘Monroe’ alături de Dakota Fanning şi Evan Rachel Wood dintr-un proiect fără titlu încă, scris şi regizat de GerardoNaranjo.

Bernthal a mai putut fi urmărit şi în filmul lui Martin Scorsese: “The Wolf Of Wall Street”. El interpreta acolo rolul unui traficant de droguri care spăla ulterior banii proveniţi din aceste tranzacţii, fiind partener în faţa camerelor de filmat cu Leonardo DiCaprio şi Jonah Hill. Terence Winter a scris scenariul despre ascensiunea şi decăderea lui Jordan Belfort (DiCaprio). Filmul a fost lansat de Paramount Pictures la 25 decembrie 2013.

În televiziune, Bernthal a jucat rolul lui ‘Shane Walsh’ din serialul revoluţionar al televiziunii AMC, The Walking Dead, inspirat după cartea de benzi desenate cu acelaşi nume a lui Robert Kirkman. Portretul extraordinar pe care-l face Bernthal supravieţuitorului unei apocalipse zombi marchează o altă etapă remarcabilă din cariera sa ce a parcurs deja o paletă extrem de diversă de roluri atât pe marele ecran cât şi pe scena teatrală. The Walking Dead a obţinut o nominalizare la Globul de aur, la categoria cel mai bun serial dramatic, o nominalizare la premiul Writers Guild of America pentru cel mai bun serial şi includerea sa pe lista AFI a celor mai bune 10 programe de televiziune ale anului. Serialul a stabilit noi recorduri fiind cea mai urmărită dramă din istoria televiziunii prin cablu şi s-a transmis în peste 120 de ţări şi 33 de limbi. Bernthal a jucat de asemenea un rol principal din filmul lui Frank Darabont, Mob City pentru TNT, care a fost lansat pe 4 decembrie 2013. Acţiunea avea loc în Los Angeles în perioada 1940- 1950. Pe atunci era o lume a starurilor strălucitoare, a patronilor puternici ai studiourilor de film, a eroilor care se întorceau din război, a forţelor de poliţie atotputernice şi corupte şi a reţelelor de mafioţi care se luptau pentru a transforma LA-ul în baza lor pentru operaţiuni ilegale de pe coasta Pacificului.

EIZA GONZALEZ (Darling) este actriţă, purtătoare de cuvânt şi cântăreaţă, cunoscută în primul rând pentru rolul Santánico Pandemonium din drama de succes a El Rey Network: “From Dusk Till Dawn: The Series.”

S-a anunţat recent că González va juca în filmul Fox Alita: Battle Angel alături de Rosa Salazar, Jackie Earle Haley, Mahershala Ali şi Christoph Waltz. James Cameron va coopera la scenariul şi producţia acestui film de acţiune, inspirat după romanul grafic cu acelaşi nume, pe care-l va regiza Robert Rodriguez.

González poate fi urmărită în prezent în cel de-al treilea sezon al “From Dusk Till Dawn: The Series” creat de Robert Rodriguez şi inspirat după filmul cu acelaşi nume regizat de Rodriguez şi scris de Quentin Tarantino. Serialul poliţist supranatural este prima serie originală a El Rey Network.

Şi mai recent, González a apărut în producţia lui Jon M. Chu, Jem and The Holograms şi în filmul lui Alejandro Sugich, Casi Treinta ("Almost Thirty"). Ea şi-a împrumutat vocea unor personaje din desene animate cum ar fi cel din filmul DreamWorks, The Croods sau din filmul Twentieth Century Fox, Alvin and the Chipmunks, sau din Horton Hears a Who!

González a început să apară la televiziune încă din adolescenţă, când a interpretat numeroase roluri din seriale cum ar fi dramele mexicane de succes: “Lola Erase Una Vez" ("Lola Once Upon a Time") sau “Amores Verdaderos” ("True Loves"). De asemenea, ea a jucat în show-ul pentru copii al lui Nickelodeo, “Suena Conmigo” ("Dream with Me”) şi a apărut în “Mujeres Asesinas” (“Killer Women”) sau în “God’s Equation.”

Pe lângă faptul că este o bună actriţă, González mai este şi o cântăreaţă şi compozitoare de talent. În 2007, ea a figurat pe coloana sonoră a albumului “Lola Erase Una Vez,” care a primit premiile de aur şi platină în Mexic. În 2009, ea şi-a lansat primul său album solo, “Contracorriente” iar în 2012, cel de-al doilea album solo: “Te Acordaras de Mi,” ambele figurând în topurile mexicane de muzică.

González şi-a împrumutat imaginea pentru mai multe campanii publicitare pentru produsele Avon sau linia mexicană de produse cosmetice, Asepxia. În februarie 2015, ea a fost aleasă ca ambasador al Neutrogena. Reclamele pe care le-a filmat atât în limba spaniolă cât şi în engleză, sunt cunoscute în lumea întreagă.

Născută în Caborca, Mexic, González a studiat actoria la Centro de Educacion Artistica School din Mexico City. În prezent ea locuieşte la Los Angeles, California.

JON HAMM (Buddy) Portretul nuanţat pe care Jon Hamm l-a realizat pentru a-l înfăţişa pe specialistul în publicitate Don Draper, din serialul premiat al AMC, “Mad Men,” l-a confirmat ca fiind unul dintre talentele cele mai versatile de la Hollywood. El a obţinut multe premii, inclusiv premiul Emmy® în 2015 la categoria cel mai reprezentativ actor dintr-un serial dramatic, premiile Golden Globe în 2016 şi 2008, premiile Television Critics Association în 2011 şi 2015, un premiu al Critics’ Choice Television în 2011, precum şi multiple nominalizări la premiul Screen Actors Guild. “Mad Men” şi-a încheiat cel de-al şaptelea şi ultimul sezon pe 17 mai 2015.

În curând el va putea fi urmărit în rolul unui fost diplomat American care revine în serviciu pentru a-şi salva un fost coleg, în filmul realizat de Radar Pictures, High Wire Act alături de Rosamund Pike. Hamm mai joacă şi în filmul independent Marjorie Prime, care a fost lansat la Sundance Film Festival din 2017 şi va începe să ruleze în cinematografe în toamna aceasta.

Anul trecut, Hamm a apărut în filmul 20th Century Fox, Keeping Up with the Joneses, alături de Zach Galifianakis şi Isla Fisher. În 2015, Hamm şi-a împrumutat glasul unui personaj din filmul de animaţie de mare succes realizat sub egida Universal Picture, The Minions, alături de Sandra Bullock şi Steve Coogan. Printre filmele în care Hamm a jucat anterior se numără filmul Disney, Million Dollar Arm, bazat pe un scenariu de Thomas McCarthy şi regizat de Craig Gillespie, Friends with Kids,scris şi regizat de Jennifer Westfeldt; Bridesmaids, cu Kristen Wiig; filmul lui Ben Affleck, The Town, thrillerul fantastic al lui Zack Snyder, Sucker Punch, Howl cu James Franco, Shrek Forever Ever After, în care i-a dat viaţă personajului ‘Brogan,’ The Day the Earth Stood Still cu Keanu Reeves, filmul lui Jennifer Westfeldt’s Ira & Abby şi Kissing Jessica Stein, sau We Were Soldiers.

Rolul lui Hamm din comedia premiată cu Emmy, “30 Rock,” între anii 2009-2012 i-a adus actorului trei nominalizări la Emmy® la categoria cel mai bun Guest Actor dintr-un serial de comedie. De asemenea el a îndeplinit de trei ori rolul de gazdă a emisiunii “Saturday Night Live”, o dată în 2008 şi de două ori în 2010, primind aprecieri unanime din partea criticii. Pe lângă rolul din “Mad Men”, Hamm mai apare şi în cel de-al doilea sezon al serialului Netflix, “Unbreakable Kimmy Schmidt” creat de Tina Fey şi Robert Carlock. Hamm îl interpretează pe reverendul Richard Wayne Gary Wayne, profetul care a manipulat patru femei ţinute captive timp de 15 ani , pe care le-a determinat să creadă că sunt supravieţuitoarele apocalipsei. Acest rol i-a adus premiul pentru cel mai bun Guest Actor dintr-un serial de comedie. Printre alte roluri interpretate de el la televiziune se numără şi “A Young Doctor’s Notebook,” un miniserial BBC în care apare alături de Daniel Radcliffe şi căruia i-a asigurat producţia executivă, sau filmul lui Larry David, CLEAR HISTORY pentru canalul HBO. Hamm a intrat în atenţia publicului odată cu serialul NBC intitulat “Providence.”  Deşi fusese chemat pentru un rol episodic, el i-a impresionat atât de profund pe producători încât a mai jucat şi în următoarele 18 episoade ale serialului.

Originar din St. Louis, Missouri, Hamm este licenţiat în limba şi literatura engleză, absolvind University of Missouri-Columbia. În prezent el s-a mutat şi trăieşte la Los Angeles.

JAMIE FOXX (Bats) Laureat al premiului Oscar, artist vocal talentat şi premiat cu Grammy, Jamie Foxx este unul dintre interpreţii care fac parte din elita Hollywood-ului, având o personalitate artistică multilaterală.

Foxx a încheiat de curând producţia filmului All-Star Weekend, care reprezintă debutul său regizoral. El a scris scenariul şi a jucat alături de Jeremy Piven în rolul a doi şoferi de camion care sunt fanatici ai baschetului dur şi care ar fi în stare să încaseze un glonţ pentru jucătorii lor favoriţi: LeBron James şi Steph Curry.

El filmează în prezent Robin Hood Origins pentru Lionsgate. Foxx îl va interpreta pe Little John alături de Taron Egerton (Robin Hood) şi Jamie Dornan (Will Scarlett). Filmul este programat să apară pe ecrane la 23 martie 2018. Filmul îl prezintă pe Robin Hood după cruciadele la care a participat. Întorcându-se în Sherwood Forest, Robin Hood îşi găseşte comitatul cotropit de corupţie şi fărădelegi. El îşi adună o oaste de proscrişi, îşi ia soarta în mâini, conducând revolta împotriva coroanei britanice corupte.

Recent Jamie a apărut în filmul Sleepless realizat de Open Road Films, alături de Michelle Monaghan şi Gabrielle Union, care a fost lansat pe 13 ianuarie 2017.

Printre alte filme recente în care a jucat se numără: Annie, The Amazing Spider-Man 2, Horrible Bosses 2 pentru New Line Cinema, Rio 2 pentru 20th Century Fox; filmul de mare răsunet al lui Quentin Tarantino, Django Unchained alături de Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz şi Samuel L. Jackson; filmul lui Roland Emmerich, White House Down, alături de Channing Tatum; primul Horrible Bosses; şi primul Rio care a avut încasări internaţionale de 450 de milioane de dolari.

În 2009, Foxx şi-a dovedit afinitatea şi respectul pentru personajul din filmul lui Joe Wright, The Soloist, în care el l-a interpretat pe Nathaniel Anthony Ayers- un muzician adevărat, care îmbolnăvindu-se de schizofrenie s-a retras de la Julliard, transformându-se într-un om al străzii, care colindă străzile din Los Angeles.

Foxx a mai putut fi urmărit şi în adaptarea pentru ecran a muzicalului de pe Broadway, Dreamgirls în 2006, alături de Beyonce Knowles, Jennifer Hudson şi Eddie Murphy. Filmul a obţinut Globul de aur pentru cea mai bună comedie muzicală şi totodată o nominalizare la premiul SAG pentru cea mai bună distribuţie şi o nominalizare la premiul NAACP Image Award pentru cel mai bun film. Foxx a fost şi el nominalizat la categoria de interpretare masculină pentru interpretarea rolului lui Curtis Taylor Jr.

În ianuarie 2006, Foxx a anunţat că se asociază cu SIRIUS Satellite Radio pentru înfiinţarea propriei staţii de radio care va funcţiona nonstop şi se va numi Foxxhole. Staţia radiofonică va avea profil muzical şi comic.

Anul 2005 a fost un an prolific pentru Foxx. Întruparea personajului legendar Ray Charles din filmul biografic regizat de Taylor Hackford, Ray, i-a adus un Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină, devenind una dintre interpretările definitorii pentru cariera sa. Pe lângă Oscarul pe care l-a primit, Foxx s-a mai bucurat alături de ceilalţi actori de nominalizarea la premiul SAG pentru cea mai bună distribuţie. De asemenea el şi-a adjudecat şi toate premiile Golden Globe, Screen Actors Guild (SAG), BAFTA şi NAACP Image Awards, ca şi alte premii ale criticii, care au apreciat valoarea interpretării care a captivat publicul de pretutindeni.

Foxx a mai obţinut şi nominalizări la premiile Oscar®, Golden Globe, SAG, BAFTA şi Image Award la categoria cel mai bun actor din rol secundar pentru rolul său din thrillerul dramatic al lui Michael Mann Collateral, alături de Tom Cruise.

Pe lângă realizările remarcabile din film, Foxx a reuşit şi în cariera sa de muzician.

Cel de-al cincilea album de Studio, “Hollywood: A Story of a Dozen Roses” a apărut în mai 2015. Cel de-al patrulea album, “Best Night of My Life,” i-a prezentat şi pe Drake, Justin Timberlake, Rick Ross, T.I. şi alţi artişti în vogă. În ianuarie 2010, cântecul nr. 1 de pe discul lui Foxx şi T-Pain, “Blame It,” de pe albumul “Intuition,” a câştigat titlul de “Cea mai bună interpretare R&B de către un duo sau un grup vocal” la cea de-a 52-lea festivitate Annual Grammy Awards®. Albumul lui Foxx, “Unpredictable,” a rămas pe locul 1 timp de cinci săptămâni şi s-a vândut în 20 de zile ajungând la uimitoarea cifră de peste un milion de unităţi. Foxx a fost nominalizat la opt Billboard Music Awards, trei Grammy Awards®, un Soul Train Music Award şi două American Music Awards, unde a câştigat şi titlul de Cel mai iubit artist. Albumul a fost nominalizat la trei premii Grammy în 2006—inclusiv cel mai bun album R&B; melodia “Love Changes,” interpretată de Mary J. Blige, pentru cea mai bună interpretare R&B a unui duo sau grup vocal; melodia “Unpredictable,” în care apare Ludacris, la categoria Best Rap/Sung Collaboration.

Printre alte roluri pe care le-a jucat se numără şi: Due Date, Valentine’s Day, Law Abiding Citizen, The Kingdom, Ali, de Michael Mann, cu Will Smith, Miami Vice, de Michael Mann, cu Colin Farrell, drama lui Sam Mendes despre războiul din Golf, Jarhead, cu Jake Gyllenhaal, Stealth, Bait, Booty Call, The Truth About Cats and Dogs, sau The Great White Hype.

Lansarea lui Foxx pe marele ecran s-a petrecut în 1999 când Oliver Stone l-a distribuit în rolul fundaşului Willie Beamen din filmul Any Given Sunday, cu Al Pacino.

Jamie Foxx a devenit renumit ca actor după care s-a lansat în mai multe proiecte ambiţioase din diferite domenii. După ce s-a acomodat cu actoria el s-a asociat cu Keenan Ivory Wayans, Jim Carrey, Damon Wayans şi Tommy Davidson împreună cu care a creat un serial inimitabil de comedie, “In Living Color,” care a cumulat unele dintre cele mai comice şi memorabile momente ale genului. În 1996, el şi-a lansat propriul serial de comedie, “The Jamie Foxx Show,” care a fost catalogat drept unul dintre cele mai reuşite show-uri din ultimii cinci ani de pe WB Network. Foxx nu numai că a jucat în serial, dar a fost chiar unul dintre creatorii şi producătorii executivi ai acestui serial, regizând chiar unele dintre episoade.

REALIZATORII


EDGAR WRIGHT (scenariul/regia/producţia executivă). Pasiunea lui Edgar Wright pentru cinema se reflectă în tot ceea ce face. Ultimul său film, Baby Driver, îi oferă publicului o cursă dramatică cu maşini de viteză şi adrenalină, o poveste de dragoste, o coloană sonoră care depăşeşte epocile şi genurile muzicale. Filmul va fi difuzat pentru prima oară pe 28 iunie de către Working Title şi Sony/Tri-Star. El aduce pe ecran o distribuţie cu multe stele, care-i include pe Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx şi Lily James.

Wright şi-a început călătoria de realizator de film în oraşul său natal, Somerset, din Anglia, unde făcea filme de scurt metraj cu o cameră Super 8 de tineret. La un moment dat el şi-a înscris unul dintre filmele sale animate, I Want to Get into the Movies, la un concurs Comic Relief şi a câştigat o cameră Video 8.

Cu această cameră el a continuat să facă filme. La vârsta de 20 de ani a regizat filmul A Fistful of Fingers, un film complet fără buget, în care apar colegii lui de facultate şi care a fost făcut pe film de 16mm. Ciudatul Western britanic i-a deschis drumul către televiziunea Paramount Comedy Channel. În timp ce a lucrat acolo, Wright a regizat un sketch intitulat “Mash and Peas” împreună cu cei ce vor deveni la rândul lor faimoşi: Matt Lucas şi David Walliams , sitcomul Asylum, pentru care şi-a unit forţele cu colaboratorii săi viitori, Simon Pegg şi Jessica Hynes. Totodată el a regizat show-uri de comedie pentru BBC, cum ar fi “Merry-Go-Round,” “Is It Bill Bailey?,”“Murder Most Horrid,”“Sir Bernard’s Stately Homes,” sau “French and Saunders.”

Talentul lui Wright începuse să fie remarcat în Marea Britanie când a regizat două sezoane întregi ale Spaced, pentru Channel 4. Serialul, scris şi interpretat de Simon Pegg şi Jessica Hynes, a câştigat două British Comedy Awards şi a fost nominalizat la BAFTA Awards şi la International Emmy® Award. După câţiva ani, show-ul a devenit o adevărată legendă, iar în 2008 cei trei au făcut un turneu în toată America, ca să celebreze lansarea DVD-ului.

Serialul a servit în 2004 ca rampă de lansare pentru filmul Shaun of the Dead, pe care l-a regizat Wright şi l-a scris împreună cu Simon Pegg, care a şi jucat alături de Nick Frost. Filmul a fost nominalizat la două premii BAFTA, inclusiv pentru cel mai bun film britanic al anului, şi a obţinut the British Independent Film Award (BIFA) pentru cel mai bun scenariu. Time Magazine îl include pe lista celor mai bune 25 de filme horror din toate timpurile, iar filmul mai obţine şi un Empire Award pentru cel mai bun film britanic şi un Saturn Award pentru cel mai bun horror. George Romero, maestrul de necontestat al zombilor l-a proclamat chiar ca fiind “filmul meu favorit cu zombi.”

El a fost urmat de comedia de acţiune Hot Fuzz, pe care  Wright a regizat-o şi a scris-o împreună cu Simon Pegg, care a şi jucat-o alături de Nick Frost. Filmul realizat de Working Title a depăşit încasările box office-ului britanic timp de trei săptămâni, realizând 90 de milioane dolari în întreaga lume. El a obţinut de asemenea premiul National Movie Award şi Empire Award, ambele la categoria cea mai bună comedie.

Următoarea realizare a lui Wright a fost Scott Pilgrim vs. The World, bazat pe cunoscuta carte de benzi desenate. Wright a colaborat la scenariu, a produs şi regizat filmul. Rezultatul a fost un film revoluţionar din punct de vedere vizual, care i-a cucerit atât pe spectatori cât şi pe critici şi care a primit multe nominalizări şi titluri , inclusiv nominalizarea la Bradbury Award pentru cel mai bun scenariu din partea Science Fiction şi a Fantasy Writers of America, premiul Empire pentru cea mai bună regie, un premiu Comedy Central Comedy Award pentru regie, două Scream Awards, o nominalizare la GLAAD Media Award pentru cel mai bun film - Wide Release şi două premii Satellite inclusiv pentru cel mai bun film - comedie sau muzical.

În 2013, Wright, Pegg şi Frost s-au reîntâlnit pentru a realiza The World's End, care a câştigat un premiu Empire pentru cel mai bun film , încheind Cornetto Trilogy. Toate cele trei filme ale trilogiei au avut încasări de peste 150 milioane dolari la box office.

Pasiunea lui Wright pentru cinematografie a condus la multe colaborări ale sale cu mari realizatori de film, cum ar fi trailerul “Don’t” pe care l-a realizat pentru Quentin Tarantino sau pentru epicul Grindhouse de Robert Rodrigue sau contribuţia sa la scenariul pentru The Adventures of Tintin, pentru producătorul Peter Jackson şi regizorul Steven Spielberg. Fiind un mare suporter al promovării realizatorilor de film, el a servit ca producător executiv pentru debutul regizoral al lui Joe Cornish cu filmul Attack the Block sau pentru filmul lui Ben Wheatley, Sightseers, în care au jucat Alice Lowe şi Steve Oram.

Pe lângă realizările sale din televiziune şi film, Wright a realizat şi numeroase video-clipuri muzicale. La începutul anilor 2000, el a regizat astfel de video clipuri pentru The Bluetones (“After Hours”), Mint Royale (“Blue Song”), The Eighties Matchbox B-Line Disaster (“Psychosis Safari”) şi Charlotte Hatherley (“Summer” şi “Bastardo”). Cel mai recent video al său a fost pentru “Gust of Wind” de Pharrell Williams interpretat de Daft Punk, în 2014.

Wright a făcut parte în 2015 din Juriul Festivalului de film Sundance şi un membru al juriului pentru premiile Independent Spirit în anii 2011 & 2014. În timpul liber, el a programat seriale la New Beverly Cinema din LA, la Bloor Cinema din Toronto, BAMcinématek din New York City şi la Prince Charles Cinema, Picturehouse Central şi British Film Institute din Londra.

JONATHAN AMOS (montajul) a lucrat la o serie de filme inclusiv la filmele lui Edgar Wright, Scott Pilgrim vs. the World şi Hot Fuzz pentru Universal Pictures, Grimsby în regia lui Louis Letterier, A United Kingdom în regia lui Amma Asante, In Fear în regia lui Jeremy Lovering,  Attack the Block în regia lui Joe Cornish şi documentarul de lung metraj al lui Nick Cave, 20000 Days on Earth. El face în prezent montajul filmului Paddington 2, în regia lui Paul King. Printre filmele de televiziune la care a lucrat se numără “Pram Face,”pentru BBC, “Free Agents” pentru Big Talk, “Peep Show,”de Mitchell şi Webb, “Spooks”şi “Ashes to Ashes” pentru Kudos.

Premiile primite de Jonathan includ printre altele premiul Film Critics Society, la San Diego în 2010 pentru cel mai bun montaj al filmului Scott Pilgrim vs. the World, pentru care el a fost nominalizat şi la Annual ACE Eddie Awards în 2011; sau Editing Award pentru World Cinema Documentary în 2014 la Sundance Film Festival, pentru montajul filmului 20,000 Days on Earth.

PAUL MACHLISS (montajul) Printre realizările lui Paul Machliss se numără The World’s End şi alte colaborări cu Edgar Wright pentru ambele sezoane din serialul TV Spaced şi pentru filmul Scott Pilgrim vs The World, pentru care el şi co-editorul Jonathan Amos au obţinut premiul San Diego Film Critics Society la categoria cel mai bun montaj, ca şi nominalizările la premiile American Cinemas Editors (ACE) şi Online Film Critics Society.

Originar din Australia, Paul Machliss a locuit şi lucrat în Marea Britanie timp de mai mulţi ani. El a montat unele dintre cele mai populare sitcomuri din ţară, inclusiv showurile premiate cu BAFTA : Black Books, Peep Show sau The IT Crowd şi episoade ale unor drame de succes, cum ar fi The Hour. Paul a colaborat cu regizori renumiţi de comedie din UK, scenografi şi interpreţi cum ar fi Dylan Moran, Peter Serafinowicz, Paul King, Ricky Tomlinson, Paul Kaye sau Simon Pegg. Printre filmele documentare montate de el se află cele de la festivalurile de film sau concertele live ale unor artişti sau formaţii cum ar fi Led Zeppelin, Diana Krall sau Pet Shop Boys.

BILL POPE, ASC (imaginea) lucrează pentru a treia oară cu Edgar Wright , regizorul filmului Baby Driver, după colaborarea lor pentru filmul Scott Pilgrim vs. the World şi The World’s End.

Pope şi-a câştigat faima realizând imaginea pentru filmele lui Lana şi Lilly Wachowskis’ Bound şi The Matrix, obţinând pentru aceste filme nominalizări la premiile Independent Spirit, respectiv BAFTA.

El a făcut din nou echipă cu regizorii respectivi pentru a turna şi cele două continuări ale filmului Matrix, care trebuia să aibă continuitate. De asemenea, el e cunoscut pentru colaborările sale cu Sam Raimi, realizând imaginea filmelor acestuia  Darkman, Army of Darkness, Spider-Man 2, Spider-Man 3; şi cu Barry Sonnenfeld, pentru a realiza  Men in Black 3, după ce făcuseră împreună alte proiecte de pe vremea când erau amândoi studenţi la New York University.

MARCUS ROWLAND (scenografia) Baby Driver marchează cea de-a şasea colaborare a lui Marcus cu regizorul Edgar Wright, cu care a conlucrat în trecut pentru filmele The World’s End, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz sau Shaun of the Dead.  De asemenea el a lucrat cu Edgar şi la serialul de comedie Spaced.

COURTNEY HOFFMAN (costumele) După ce a studiat designul de costume la NYU- Tisch School of the Arts, Courtney a avut norocul să lucreze cu cei mai legendari regizori si designeri de costume din industria cinematografică. Ea a lucrat ca asistent de designer şi costumieră pentru filmele regizate de Terrence Malick, Tim Burton, Stephen Soderbergh sau Quentin Tarantino, şi împreună cu designeri renumiţi cum ar fi Colleen Atwood, Jacqueline West sau Sharen Davis.

Ea a devenit designer de costume odată cu Westernul Dead Man's Burde, iar de atunci a mers din succes în succes. De curând a terminat costumele pentru filmul lui Quentin Tarantino, The Hateful Eight care se petrece în munţii înzăpeziţi, după Războiul Civil. Printre alte filme pentru care a creat costumele se numără: Captain Fantastic, The Boy Next Door, Alex of Venice sau Palo Alto.

Ea a fost aleasă de către Glamour Magazin "printre cele 35 de femei de la Hollywood care merită, deşi au sub 35 de ani", prezentată în revista Vartiety şi denumită, de către Hollywood Reporter: "Regina din culise a costumelor" după ce a creat şi realizat costumele pentru 3 filme înscrise în 2014 la Tribeca Film Festival.

STEVEN PRICE (muzica) este un compozitor premiat cu Oscar. În 2014 muzica creată de el pentru filmul revoluţionar Gravity al lui Alfonso Cuaron, i-a adus nu numai Oscarul ci şi premiile BAFTA, Critics’ Choice, Satellite Award şi ASCAP - premiul pentru cel mai bun compozitor al anului. Printre alte proiecte se numără Fury, Al Doilea Război Mondial, scris şi regizat de David Ayer, cu Brad Pitt; Believe, un serial produs de Alfonso Cuaron şiJJ Abrams pentru NBC; filmul The Hunt, produs de BBC, un documentar de istorie naturală pentru care Price a câştigat cel de-al doilea premiu BAFTA, şi filmul Warner Brothers din 2016, Suicide Squad.

Baby Driver marchează cea mai recentă colaborare a sa cu Edgar Wright, prima dintre ele fiind muzica pentru filmul acestuia Scott Pilgrim vs The World. Price şi-a făcut debutul în 2011 cu filmul lui Joe Cornish Attack the Block, produs de Wright. Muzica lui Price a obţinut premiul pentru cea mai originală coloană sonoră atât din partea Austin Film Critics Association cât şi a Sitges Film Festival. Colaborarea lor a continuat în 2013, când Price a compus muzica originală a comediei The World’s End, regizată de Wright pentru studiourile Universal.

Sinopsis
jinglebells