Articole A Sound of Thunder

(2005)

Vânătoare fatală

Despre producție

"A Sound of Thunder ESTE UN FILM DESPRE CONSECINTE. Nu se poate prezice exact ce s-ar intampla daca ceva din trecut ar fi schimbat si care ar fi efectele asupra prezentului, dar filmul ofera o speculatie pe aceasta tema, cu optiuni ingrozitoare.

Cu ajutorul cistigatorului Premiului Oscar pentru efecte speciale Tim McGovern, regizorul Hyams a creat o viziune plina de forta a puternicelor calamitati imaginate de Bradbury.

Premiza pe care o ofera este ca schimbarea unui mic element din trecut poate avea un efect covirsitor in evolutia omenirii. Orasul Chicago se transforma intr-o jungla primordiala. Descendenti ai dinozaurilor au evoluat diferit in acest scenariu alternativ, in care ei nu mai dispar, ci supravietuiesc si se transforma de-a lungul a 65 de milioane de ani de selectie naturala in niste creaturi cu intelect, simturi dezvoltate si un psihic indraznet.

Un univers paralel in care umanitatea nu mai exista si numai aceste reptile-vinator conduc pamintul.
Intr-o lupta curajoasa, temindu-se pentru vietile lor, o echipa de experti incearca sa inviga ireversibilitatea timpului si sa remedieze ce a mai ramas din ruinele mlastinoase ale orasului.

Dar cu fiecare unda a timpului, noua lume moderna continua sa se sfarame si lucrurile pe care ei conteaza dispar treptat din existenta.

Provocarea numită "Ce-ar fi dacă..."
jinglebells