8.7 / 10
10 voturi
Data naşterii: 12.03.1932 (86 ani) · Ocupaţie: Inginer de sunet · Zodia: Peşti

Biografie

Născut pe data de 12 martie 1932 la Bazargic (astăzi Dobric, pe teritoriul Bulgariei), Anușavan Salamanian a absolvit Institutul de Ingineri Cinematografici din Sankt Petersburg. Este unul dintre cei mai apreciați ingineri de sunet din cinematografia autohtonă, cu o carieră-record în România, întinsă pe parcursul a aproape 50 de ani, perioadă în care a realizat sunetul sau coloana sonoră pentru un număr impresionant de filme de lung și scurt metraj, dar și seriale TV. După debutul cu Secretul cifrului (r. Lucian...

mai mult
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Iulidesprefilme pe 12 Martie 2013 15:03
Un adevărat maestru în profesia lui...La mulţi ani!
1 0
Sultana GAGEA pe 22 Martie 2007 14:02
Anusavan a implinit pe 12 martie 2007, 75 de ani de viata, 50 de ani de activitate profesionala in domeniul cinematografiei. Nu a fost numai inginer de sunet (cel mai bun pana in prezent - realizand coloana sonora la peste 120 de filme) ci si autor de scenarii de film/adaptari cinematografice ("OSANDA", "ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSETE", "CIULEANDRA", "PRINTUL" - din nefericire, din motive mai mult sau mai putin obiective, nu a vazut lumina ecranului).
Ar fi un gest meritoriu din partea UCIN, al carui membru fondator este, sa-i organizeze, la implinirea a unei jumatati de secol de activitate cinematofrarica, o sarbatorire pe masura realizarilor.

0 0
catallin pe 16 Mai 2003 20:58
Foarte bun profesionist. Incredibil de egoist - nu a crescut nici o buruiana la umbra maiestuosului copac. Nu a avut ucenici pentru ca nu a lasat pe nimeni in preajma decat pentru a -i face carca. Indragostit de munca sa - nu a lasat sa-i scape nici un film. Si nu alasat pe nimeni sa-i ia vreun film din preajma. Lucreaza si azi desi nu mai aude decat vreo 55%. In plus, maniera sa de lucru e incremenita in anii 70. Chiar si arhivele sale sonore tot de atunci dateaza. Din fericire au aparut noi ingineri de sunet si pe deasupra si buni. Chiar foarte buni. Si care nu au invatat nimic de la el. Pentru ca nu avrut sa le spuna nimic. Si acestia vin tare de tot din spate mai ales pentru ca apartin epocii de azi, manierei actuale de a sonoriza si ilustra muzical un material vizual, fie el chiar film.
Pa, mos Sala! Te pupam!

0 0
Magdalena Fotescu-Ciobota pe 11 Mai 2003 17:53
Inalt profesionalism, seriozitate,daruire totala pt. lumea filmului. Om de inalta tinuta morala, bun coleg, intr-uncuvant: un unicat in peisajul actual (si nu numai) al filmului romanesc. Oare cati oameni din cinematografie mai dau dovada de atata daruire?Iata de ce regizorii si actorii cu care a colaborat de-a lungul atator ani l-au stimat si unii chiar indragit. Modest, mult prea modest!Ií doresc in continuare succes si sanatate!
Magda Fotescu-Ciobotarasu

0 0

Spune-ţi părerea despre Anusavan Salamanian

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells