Mihail, câine de circ

(1979)

Mihail, câine de circ

Poster Mihail, câine de circ Postere Mihail, câine de circ

Sinopsis Mihail, câine de circ

Mai mult
"Lumea aventuroasa, aspra si primitiva a eroilor lui Jack London i se potriveste bine regizorului care, cum stim, opteaza intotdeauna pentru prieteniile barbatesti destinate sa infrunte temerar vitregiile soartei. Pentru o data privite si din perspectiva unui caine, prietenul omului." - Adin Darian

"Adaptarea cinematografica a romanului omonim al lui Jack London, filmul este o coproductiegermano-româna care s-a filmat în Bulgaria si în Guadalupa, Marea Caraibelor. Romanul este minunat si a marcat multe generatii de copii…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 5 (Romania) / Tele-Munchen (R.F.G.)

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 09 Septembrie 2012 09:40
Povestea celui mai bun prieten al omului
Coproducţie româno-vest germană după un scenariu ce a adaptat romanul omonim al scriitorului englez Jack London, "Mihai, câine de circ" prezintă aventurile unui câine terrier pe nume Mihail ce fuge de viaţa plictisitoare din vila unui bogătaş englez şi ajunge să călătorească prin lumea întreagă, însoţind un marinar beţiv. cu care va lega o strânsă prietenie.

Lumea eroilor lui Jack London este una aventuroasă şi aspră, asemănătoare cu cea creată de Mark Twain. Regizorul Sergiu Nicolaescu aduce filmului un strop de originalitate prin prezentarea lumii din perspectiva unui câine. Filmul conţine multe aventuri şi prea puţină dramă, regizorul considerând astfel că va fi mai mult pe placul copiilor. Povestea tristă a patrupedului produce însă emoţie şi acesta este motivul cel mai important pentru care recomand vizionarea filmului de către copii.

6 0
alex_il_fenomeno pe 01 August 2011 17:03
film de aventuri uimitor ! nici nu iti vine sa crezi ca e romanesc , avand in vedere povestea abordata , imposibil de realizat in zilele noastre (din cauza foamei dupa premii a regizorilor autohtoni , ce fac numai drame) ! se vede din plin spritul creativ al maestrului Sergiu Nicolaescu , care face un film atat de emotionant cu un caine foarte inteligent , ce trece printr-o sumedenie de intamplari ! nu ma asteptam la o desfasurare atat de buna (neobisnuita chiar pentru un film romanesc) , cu o complexitate atat de avansata ; se vede ca s-a pus mult suflet ! un film romanesc de referinta care nu trebuie ratat !
5 2
xerses pe 11 Mai 2012 15:58
Unul din filmele bune, ce a surprins cu duiosie si fara false pretexte de infrumusetare, viata si aventurile celor care populeaza lumea circului.
2 3
Iulidesprefilme pe 02 Decembrie 2012 20:31
Sergiu Nicolaesu mai dă o dată proba talentului său de a ecraniza o operă cunoscută, de astă dată din literatura universală...
1 2
balta67verde pe 26 Octombrie 2016 12:47
Un film bun de aventuri. Actori extraordinari (ca de obicei in filmele lui Nicolaescu). Un film emotionant care merita revazut.
0 1

Spune-ţi părerea despre Mihail, câine de circ

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi aventuri
Liste cu Mihail, câine de circ
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells