Accident

(1976)

Accident

Poster Accident Postere Accident

Sinopsis Accident

Trei tineri gonesc prin ploaie intr-o masina imprumutata. Un prim accident, a carui victima este o fetita, da semnalul unei curse prin oras, pentru a scapa de echipajele militiei. Cursa se termina tragic, cu un alt accident grav, victima fiind chiar unul dintre cei implicati. Singura scapare este fuga. Filmul prezinta transformarile psihologice ale fugarilor, in incercarea lor disperata de a se sustrage consecintelor si presiunilor propriilor constiinte.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Vladimir Găitan Vladimir Găitan Ștefan Vlahu George Mihăiță George Mihăiță Tudor Cuceanu Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu Maiorul Petria
Amza Pellea Amza Pellea Colonel de Militie Emil Hossu Emil Hossu Lt. Nistor Colea Răutu Colea Răutu Comandantul Directiei Militiei Judiciare
Ileana Popovici Ileana Popovici Maria, logodnica lui Dan Edu Cezara Dafinescu Cezara Dafinescu Lola Ernest Maftei Ernest Maftei Bunicul
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 5

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 14 Martie 2013 15:13
Pledoarie pentru responsabilitate şi recuperarea delicvenţilor de către societate
Filmul relatează urmărirea timp de șapte zile de către miliție a unui tânăr hoț de autoturisme, care săvârșește succesiv un șir de delicte penale care-i agravează culpa. Echipa de ofițeri de miliție care este pe urmele lui reușește în final să-l prindă. El este un film poliţist alert, cu secvenţe de urmăriri bine şi veridic realizate, în care se observă profesionismul unui regizor specialist.

Unii critici au acreditat ideea că acest film ar fi o comandă socială a Inspectoratului General al Miliției pentru a îmbunătăți imaginea instituției în rândul publicului. Filmul evidențiază existența unei părți bune în fiecare om, chiar și în criminali, și pledează pentru recuperarea infractorilor de către societate prin stimularea părții bune din viața acelui om. Într-o discuție cu Vlahu, maiorul Petria afirmă următoarele:… citeşte

7 1
zeno.marin pe 26 Iunie 2011 20:43
That's the way, I like it, aha aha...
Tineri decadenti gonind iresponsabil intr-un Opel Cadet si ascultand muzica usoara capitalista, un accident (sau doua) si o ancheta. Dialoguri scurte, cu "tovarse", asa ca pe vremuri. Se poate revedea de dragul nostalgiei pentru actorii nostri de demult sau daca nu, macar din curiozitate sa vedem cum aratau filmele color de pe ecranele bombate de pe pe vremuri.
Singurul care joaca bine si contrasteaza cu tot filmul asta - regretabilul Stefan Mihailescu Braila... Un mare mare actor!
Memorable quotes: Sergiu Nicolaescu luminand cu reflectorul un caine ratacit in padure, pe langa locul unde s-a rostogolit masina: "Uite vezi cainele ala?... Ala cred ca a vazut tot."

4 4
cosmin742000 pe 15 ianuarie 2013 03:04
Mai dar rau mai esti cu productia socialista de filme:))Norocu tau ca , cinematografia e singurul ldomeniu a care stam mai bine ca inainte , si asta dupa 2000 , ca in perioada 90-2000 a fost doamne apara si pazeste:))
Iulidesprefilme pe 04 Noiembrie 2012 12:19
Amândoi autorii filmului, Sergiu Nicolaescu, regizor, şi D. Carabăţ, scenarist, s-au inspirat din dosare poliţieneşti reale şi atent studiate.
2 2
alex_il_fenomeno pe 27 Iunie 2011 12:42
un film romanesc destul de alert , care te tina in priza tot timpul , inca de la inceput, cand are loc accidentul , si pana la sfarsit , care este foarte hilar ! il recomand spre vizionare !
2 3
xzibit pe 24 Ianuarie 2013 18:33
Acest film este o capodopera in adevaratul sens al cuvantului.Actori magistrali care au jucat magistral.Un film exceptional care la final m-a impresionat foarte mult.Dumnezeu sa-l ierte pe Sergiu Nicolaescu , zeul cinematografiei romanesti.
2 7
balta67verde pe 26 Octombrie 2016 12:36
Film bunicel . Actori foarte buni . Cred ca filmul era gandit ca un fel de raspuns la comediile BD, ca nu cumva sa creada cineva ca Militia RSR ar fi "haioasa".
1 0
sherlock1 pe 15 Aprilie 2021 11:44
Un alt film-gunoi de și cu Sergiu Nicolaescu (regie, ideea scenariului și rol principal), secondat cu brio de nulitățile Găitan, Mihăiță, și Hossu. Nu putea lipsi insipida Ileana Popovici, muza ”marelui regizor”.
Tudor Caranfil: ”Eveniment de circulație rutieră filmat regulamentar pe carosabil și învățături morale «socialmente utile» pe trotuare. «Ce detestați la delincvenți?» e întrebat eternul comisar al «mâinilor curate» de odinioară. «Lipsa de responsabilitate. Fiecare delict înseamnă o acțiune împotriva demnității umane!» – răspunde, ca la carte, omul miliției care, în final, îi întinde sportiv mâna inamicului său, criminalul, pentru a-l scoate din mlaștina care-l înghite simbolic. (...) Filmul e penibil.”

1 3
nemotoujours pe 30 iulie 2022 23:03
Biet om trist. e ok acuma, ai avut si tu orgasm,gata?Bravo!
H4cK3RuL pe 20 Ianuarie 2016 12:31
Un thriller exceptional, creat de niste legende adevarate.
1 3
nemotoujours pe 07 Ianuarie 2013 16:16
DA
ZI-I NICOLAESCU SI DA-I PACE !.............................
1 3
TheGreatQueenSeondeok pe 06 Mai 2012 14:19
Alt film de nota 10
Un film foarte bine facut, de la scenariu pana la jocul actorilor formidabil!
1 4
Deceoare pe 14 Aprilie 2024 19:40
Atunci ca și acum, anchetele juridice chiar și în cazul unui accident rutier erau și sunt făcute de departamentul juridic, nu de miliția/poliția rutieră. Doar în cazul unei urmăriri imediate de la fața locului pot fi implicate cadrele miliției/poliției rutiere. Doar până la prinderea imediată sau punerea sub urmărire a presupusului infractor. Dar nu mai contează, era vorba de Nicolaescu Sergiu. El este în toate, în cele ce mâine vor crește la soare.
0 0
EUGEN.VIDEO pe 16 Martie 2013 21:50
Bun.
Caut muzica din film originala de foarte mult timp....Radu Goldis sau Adrian Enescu ...asta e intrebarea...
0 2
user-5cc95b68922d6 pe 05 Ianuarie 2020 01:32
Aici omul lumesc(adica Drac)numit "Cezarika 21"spune numai dracii(nebunii),dar cea mai mare dracie(minciuna) este aceea cînd scrie ca orice ucigas(adica orice Drac,care este un hoit) are și o parte BUNA în el,adica păcătosul UCIGAS,care este doar un Drac,are și o parte "buna" în el.Mai Cezarica 21 este bine sa stii de azi inainte,și să nu mai uiti niciodata(fireste ca uiti fiindca Domnul Isus NU a dat minte deloc la toți oamenii lumesti-Draci de pe pamint),ca orice fel de om lumesc de pe pămînt este un Drac(de cînd se naște și pînă cînd moare,necontenit),iar Dracul este în întregime numai RAU și RAUTATE și URA și UCIDERE și NENOROCIRE și ASUPRIRE și MINCIUNA și CURVIE și DESTRABALARE și INSELACIUNE și STRICACIUNE și IMPUTICIUNE(de aceea este doar un Duh Hoit intotdeauna,fiindca este Drac,adica Diavol,adica Satana).Iata de ce Dracul din tine(adica din inima… citeşte
0 3
cosmin742000 pe 15 Ianuarie 2013 03:01
Un film politist romanesc foarte bun din care se desprind mai multe invataminte : in primul rand pe atunci nu prea existau infractiuni , in tot cazul nu de felul celor prezentate in film , apoi pe atunci infractorii , desi ma indoiesc ca aceasta specie exista pe atunci erau foarte naivi neavand modele sa se perfectioneze , spre deosebire de ziua de azi cand , eu unul cel putin m-am saturat de astfel de "modele" incepand de la primul infracor al tarii :presedintele, apoi daca pe timpurile alea "infractorii"mai aveau o sansa la reabilitare , azi singura sansa e sa se perfectioneze.Filmul este din 1977 nu din 1976.................................
0 9
EUGEN.VIDEO pe 16 martie 2013 21:48
Filmul este din 1976.
eduard_stratan pe 19 aprilie 2022 15:19
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Accident

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Accident
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells