Woody Allen se retrage din lumea filmului

de Gloria Sauciuc în 18 Sep 2022
Allen și-a descris ultimul său film drept asemănător cu Match Point

Woody Allen și-a anunțat retragerea din lumea filmului. Aflat în Europa și lucrând la cel de-al 50-lea film al său, Allen a declarat pentru ziarul spaniol La Vanguardia că are de gând să se retragă din regia de film și să își dedice mai mult timp scrisului, odată cu anii senectuții. Ceea ce urmează să fie acum ultimul său film este plasat în Paris și va fi filmat integral în limba franceză, în decursul mai multor săptămâni.

Allen și-a descris ultimul său film drept asemănător cu Match Point, în sensul că va fi „interesant, dramatic, dar și sinistru”.  Allen și-a scris de curând seria de piese umoristice Zero Gravity, care va fi publicată pe 27 septembrie, în Spania, de către Alianza. În Statele Unite, colecția va fi publicată de către Arcade și distribuită de către Simon & Schuster, scrie Variety.

Allen a filmat mai des în Europa după ce, în Statele Unite, susținerea de care beneficia a scăzut dramatic după acuzațiile de abuz sexual. În 2020, deschidea Festivalul de Film de la San Sebastian cu Rifkin's Festival, filmat în împrejurimile orașului San Sebastian. Relația sa cu capitala bască vine din 2004, atunci când a avut premiera Melinda & Melinda, iar apoi, în 2008, premiera lui Vicky Cristina Barcelona.

Cu Elena Anaya, Louis Garrel și Gina Gershon, Rifkin's Festival are loc în timpul Festivalului de la San Sebastian, cel mai important din lumea vorbitoare de spaniolă.

În mod curios, la conferința de presă de la începutul producției filmului regizorul anunța că „nu s-a gândit niciodată la pensionare”. Filmul Rifkin s Festival a fost susținut de către gigantul mass-media spaniol Mediapro, care a mai susținut două dintre filmele de succes ale cineastului, Vicky Cristina Barcelona, care i-a adus lui Penelope Cruz primul ei Oscar, și Midnight in Paris.

Studiourile Amazon au retras filmul său anterior, A Rainy Day in New York, după ce l-au acuzat pe Allen că „sabotează” viitorul filmului cu comentariile sale legate de abuzul fiicei sale Dylan Farrow. Regizorul i-a dat în judecată pentru 68 de milioane de dolari pentru încălcarea contractului, iar disputa a fost rezolvată amiabil.

Nici cu editurile Allen nu stă mai bine. Hachette a anulat publicarea cărții lui de memorii Apropos of Nothing după protestele angajaților, dar lucrarea a fost preluată de către altă editură, Arcade.

 

Exploreaza subiecte similare:

Woody Allen, Match Point

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells