Warner Bros., dat în judecată pentru premiera Matrix Resurrections pe HBO Max

de Marina Florea în 15 Feb 2022
Acțiunea în instanța acuză Warner Bros. de a fi afectat, cu bună știință, rezultatele la box-office lăsând loc unor venituri mari pentru HBO Max, pe socoteala viabilității pe termen lung a seriei de filme Matrix

Village Roadshow a dat în judecată Warner Bros, susținând că studioul ar fi sabotat premiera producției The Matrix Resurrections pentru a atrage abonați pe HBO Max, scrie Variety.

Acțiunea se leagă de gestul controversat al Warner Bros de a organiza lansări simultane în săli și pe streaming la toate filmele care au avut premiera în 2021, inclusiv Dune, The Suicide Squad și King Richard. Studiourile pot ajunge în situația de a plăti milioane de dolari daune pentru pierderile la box-office provocate de lansările simultane.

Village Roadshow are de mult timp un contract cu studioul, contract care se referă inclusiv la filme precum trilogia Matrix, Joker și seria Oceans. Acțiunea în instanța susține că Warners Bros. nu s-a consultat și nici nu a anunțat Village Roadshow înainte să difuzeze pe HBO Max The Matrix Resurrections - cel de-al patrulea film din serie.

Filmul a încasat abia 148 de milioane de dolari la box-office - o porțiune mică din totalul încasat de cele trei filme anterioare. Acțiunea în instanța acuză Warner Bros. de a fi afectat, cu bună știință, rezultatele la box-office lăsând loc unor venituri mari pentru HBO Max, pe socoteala viabilității pe termen lung a seriei de filme, mai scrie Variety.

„Strategia Warner Bros nu doar că a asigurat ca The Matrix Resurrections să fie o dezamăgire la box office, dar a adus un prejudiciu grav întregii serii Matrix”, susține acțiunea în instanță. „Nu avem niciun dubiu că vânzările execrabile ale The Matrix Resurrections au diminuat mult valoarea acestui film de succes, din perspectiva profitabilității, care împiedică studiourile din a investi în sequel-uri în viitorul apropiat...” Mai mult, Village Roadshow susține că acest gen de premieră susține pirateria în cinema, ceea ce afectează și mai mult viabilitatea comercială a filmului.

Acțiunea în instanță susține că Warner Bros. ar fi făcut „aranjamente” cu actorii filmului - Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss și cu regizoarea Lana Wachowski. Acțiunea în instanță susține că Warner Bros ar fi ajuns la o înțelegere cu Legendary, co-finanțatorul Dune, dar „a blocat negocierile cu unul din partenerii de cursă lungă” - e vorba aici de Village Roadshow. Până acum, Village Roadshow nu a primit nimic după premiera pe HBO a The Matrix Resurrections.

Village Roadshow susține că Warner Bros. a întârziat premeditat proiecte întregi - The Batman și Black Adam - în 2022, pentru a le organiza premiere exclusiv la cinema. Acțiunea în instanță citează succesul premierei organizate exclusiv în sălile de cinema a Spider Man: No Way Home, susținând că strategia premierei simultane nu este motivată de pandemie. Acțiunea susține că din cauza încasărilor nesatisfăcătoare, Village Roadshow nu își poate îndeplini obligațiile către Warner Bros, punând în pericol compania referitor la drepturile asupra filmului.

Acțiunea susține că Warner Bros a căutat să lipsească compania de drepturile asupra altor filme, printre care Charlie and the Chocolate Factory și Edge of Tomorrow.

Într-o declarație, Warner Bros a declarat că merge la arbitrare cu Village Roadshow. „Este o încercare lamentabilă a Village Roadshow de a-și evita obligațiile contractuale de săptămâna trecută”, susțin studiourile. „Nu avem niciun dubiu că se poate rezolva așa cum vrem”.

 

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix Resurrections, Dune, The Suicide Squad, King Richard

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 15 februarie 2022 20:01
este jenant sa dea in judecata acum in conditiile in care stiau de strategia Warner de cateva luni bune,Dune cum a avut incasari si a primit o continuare? pentru ca a fost un film bun,o afirmatie care nu se poate spune despre noul film Matrix

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells