Viitorul Piraţilor din Caraibe, dezvăluit la procesul lui Johnny Depp

de Ştefan Dobroiu în 21 Apr 2022
Starul are parte de o opoziţie acerbă în procesul intentat fostei soţii, Amber Heard

Ni se reaminteşte prea des în ultima vreme că starurile, care pot genera adesea un consistent capital de simpatie în fanii lor, nu sunt modelele pe care aceştia şi le imaginau. Pe lângă alte exemple recente, precum Will Smith şi comportamentul său inadecvat de la gala Oscar sau arestarea pentru ultraj al lui Ezra Miller, Johnny Depp a fost în ultima vreme un consistent exemplu de "aşa nu". Imaginea starului are acum şi mai mult de suferit în urma procesului de defăimare intentat fostei soţii, Amber Heard, care îl obligă să ofere, sub jurământ, detalii scabroase din viaţa sa dominată de excese şi comportament incontrolabil.

Dar nu aceste detalii ne interesează, ci vestea că viitorul francizei Piraţii din Caraibe, piatră de hotar în cariera lui Depp (şi, în opinia noastră, motivul pentru care Depp a picat lent în derizoriu la Hollywood), este cât se poate de incert. Una din condiţiile obligatorii pentru a obţine daune pentru o defăimare este dovedirea prejudiciului, iar Depp a acuzat-o pe Heard că din cauza scandalului a pierdut următorul film din seria Piraţii din Caraibe. Doar că avocaţii lui Heard au adus dovezi că situaţia nu stă deloc aşa.

Principalul motiv pentru procesul intentat de Depp lui Heard este un editorial publicat de actriţa din Aquaman în Washington Post, unde, chiar dacă numele lui Depp nu este menţionat nici măcar o dată, actriţa descrie cum a fost victimă a violenţei domestice şi spune că "instituţiile protejează bărbaţii acuzaţi de abuz". Depp spune că acest editorial i-a compromis cariera şi acum cere 50 de milioane de dolari daune de la Heard, declarând că editorialul a determinat Disney să renunţe la Piraţii din Caraibe.

Doar că avocatul lui Amber Heard, Ben Rottenborn, a sugerat cu ajutorul unor articole din presă că Disney a decis să nu-l mai angajeze pe Depp înainte ca scandalul marital să izbucnească şi înainte ca editorialul să fie publicat. Mai mult, că actorul nici măcar nu-şi dorea să mai apară într-un al şaselea film Piraţii din Caraibe, fiind hotărât să-şi ia la revedere o dată pentru totdeauna de la personajul Jack Sparrow. Conform Deadline, avocatul l-a întrebat pe Depp dacă a declarat la un moment dat că "nu ar face un alt film cu Jack Sparrow nici dacă i s-ar oferi 300 de milioane de dolari sau chiar mai mult", iar actorul a trebuit să admită că "este adevărat". Depp a mai declarat că în acest moment nu are nici cea mai mică idee dacă un nou film Piraţii din Caraibe se va mai face vreodată.

Dar ce se va întâmpla cu franciza? Da, e aproape cert că Depp nu va fi parte dintr-un al şaselea film, chiar dacă reprezentanţii Disney nu au făcut declaraţii clare în această privinţă. Dar Sean Bailey, directorul de producţie al Disney, a declarat recent că gigantul media îşi doreşte "o nouă energie şi o nouă vitalitate" pentru franciză, de unde se poate uşor înţelege că Jack Sparrow are toate şansele să dispară din poveste, probabil doar fiind pomenit de alte personaje în viitoarele părţi. Actriţa Kaya Scodelario a declarat pentru Collider că are stipulat în contract şi o apariţie în a şasea parte, iar în noiembrie 2020 s-a anunţat că Margot Robbie ar putea apărea într-un rol principal într-un nou film Piraţii din Caraibe.

Vrei ca Johnny Depp să se întoarcă în rolul lui Jack Sparrow?

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, Ezra Miller, Will Smith, Amber Heard, Kaya Scodelario, Margot Robbie, Aquaman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Andi24 pe 28 aprilie 2022 19:07
Articol partinitor, de rahat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells