Următoarele filme de aventuri ale marelui ecran

de Gloria Sauciuc în 20 Aug 2013
Percy Jackson: Sea of Monsters are premiera în România vineri, 23 august

Filmele de aventuri au poveşti palpitante, aducând experienţe noi sau desfâşurându-se în locuri exotice. Genul filmelor de aventuri este foarte similar genului de acţiune, prin faptul că sunt gândite să ofere spectatorului o experienţă energică, plină de acţiune. Totuşi, dacă filmele de acţiune sunt axate pe violenţă şi pe scene de luptă, spectatorul filmelor de aventuri se poate regăsi în călătoriile, cuceririle, explorările sau construirea imperiilor, în luptele şi în situaţiile cu care se confruntă protagoniştii.

Filmele de aventuri au creat, de-a lungul timpului, personaje eroice. Aceşti oameni curajoşi - patrioţi sau altfel de eroi care îşi demonstrează altruismul - au luptat pentru convingerile lor, au luptat pentru libertate sau împotriva nedreptăţilor. Multe din filmele recente de aventuri, unele dintre ele de succes, au îmbogăţit genul adăugând şi eroi de acţiune (şi uneori, şi eroine de acţiune). În categoria generică a filmelor de aventuri, putem include filmele de capă şi spadă, serialele şi filmele istorice (similare poveştilor epopeice), expediţiile în căutarea continentelor pierdute,  călătoriile în căutarea necunoscutului.

Filmele de aventuri sunt adesea plasate într-o epocă istorică, ele cuprinzând adaptări ale unor poveşti de aventuri celebre (Robin Hood, Tarzan, Zorro), regi, bătălii, răscoale sau poveşti cu piraţi. Filmele de aventuri împart multe elemente cu alte genuri - fiind numeroase exemplele de SF-uri, fantasy, sau filme de război având caracteristici şi ale genului de aventuri.

Percy Jackson: Sea of Monsters, 23 august

Percy (Logan Lerman), fiul lui Poseidon, îşi continuă călătoria epică începută alături de prietenii săi semizei. Protagonistul şi prietenii săi vor avea de înfruntat Marea Monştrilor, cunoscută pământenilor sub numele Triunghiul Bermudelor, pe care vor fi nevoiţi să o străbată pentru a pune mâna pe legendara Lână de aur...

Instrumente mortale: Oraşul oaselor, 6 septembrie

În centrul atenţiei este Lily Collins, în rolul lui Clary Fray, o adolescentă aparent obişnuită din New York, care îşi dă seama că îi poate vedea pe demonii lumii de dincolo dar şi pe Vânătorii de umbre, tineri războinici hotărâţi să scape lumea de demoni şi invizibili în ochii oamenilor obişnuiţi. Când mama ei (Lena Headey!) dispare în condiţii misterioase, Clare va apela la Jace, un chipeş Vânător...

Thor: Întunericul, 8 noiembrie

Întâmplările din The Dark World au loc la un an de la cele din The Avengers, Thor revenind în Asgard pentru a ţine piept unui antagonist extrem de puternic, care ameninţă siguranţa celor Nouă Regate, chiar şi pe cea a Pământului, dacă ţinem cont că pe afiş apare din nou Natalie Portman.

Vom putea revedea în film majoritatea actorilor din distribuţia anterioară - Stellan Skarsgard, Idris Elba, Kat Dennings, Ray Stevenson, Tabanobu Asano, Rene Russo şi Jaimie Alexander - şi vom beneficia de apariţia villain-ului interpretat de Christopher Eccleston (va fi conducătorul elfilor întunecaţi, Malekith).

Jocurile foamei: Sfidarea, din 22 noiembrie

În acest al doilea film al seriei, Katniss intră într-un nou Joc al Foamei. Ea a devenit pentru oamenii din popor o făclie a speranţei, deci trebuie eliminată. Merită menţionat că Heavensbee, mâna dreaptă a  Preşedintelui Snow (Donald Sutherland) e un personaj complicat în carte, prin urmare e îmbucurător să vedem pe cineva atât de talentat precum Philip Seymour Hoffman jucându-l.

Dacă în primul film şi în prima carte aflam cum stă treaba cu Jocurile Foamei, o competiţie pe viaţă şi pe moarte, în care şansele supravieţuirii măcar a unui singur participant sunt minime, în Cacking Fire vom fi spectatorii unei competiţii între foşti câştigători. Miza se ridică foarte mult, aşadar.

Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, din 13 decembrie

De la mijlocul lui decembrie vom avea parte de confruntarea cu Smaug. Unul dintre ultimii Dragoni din Pământul de Mijloc, Smaug a ajuns faimos distrugând orăşelul Dale şi capturând Muntele Singuratic (Erebor), cu toate comorile sale. Aceste întâmplări au avut loc cu mai bine de 150 de ani înainte de acţiunea din The Hobbit, pe când Smaug trăise deja secole întregi. Smaug şi-a petrecut timpul de atunci şi până la acţiunea din carte dormind pe grămada de aur pe care a strâns-o, aurul şi nestematele devenind solzi care îi sporeau armura de pe întregul corp.

Multe dintre atributele lui Smaug din The Hobbit se inspiră din legenda lui Beowulf (Tolkien era profesor universitar la Oxford şi studiase legenda în amănunt), care era de asemenea înaripat, în formă de reptilă, agresiv şi bătrân de secole, trăia de asemenea pe o comoară şi ataca ţinuturile din jur.

Frozen, din 27 decembrie

Povestea tinerei Anna (Kristen Bell), care începe o călătorie plină de aventuri pentru a-şi găsi sora, pe Elsa, ale cărei puteri au aruncat regatul Arendelle într-o iarnă veşnică. Anna este ajutată în periplul ei de morocănosul muntean Kristoff (Groff) şi de loialul ren al acestuia, Sven. Cei trei vor avea de înfruntat stihii şi creaturi monstruoase.

The Amazing Spider-Man 2, din 2 mai 2014

Peter Parker (Andrew Garfield) are o viaţă plină pe care şi-o împarte între eliminarea infractorilor şi timpul acordat iubitei sale, Gwen (Emma Stone). Ceremonia de încheiere a liceului este aşteptată cu sufletul la gură. Lucrurile vor lua o turnură dramatică pentru Peter atunci când intră în scenă un nou villain, Electro (Jamie Foxx), un vechi prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan) se întoarce, iar Peter descoperă alte şi alte detalii legate de trecutul său.

How to Train Your Dragon 2, din 4 iulie

Reîntoarcerea în lumea fantastică a lui How to Train Your Dragon are loc la cinci ani de la aventurile lui Hiccpup şi Toothless. În vreme ce Astrid, Snoutlout şi restul trupei se întrec în curse cu dragoni (noul sport de contact a insulei), inseparabila pereche goneşte printre nori, cartografiind teritorii nemaivăzute şi explorând lumi noi. Atunci când în una din aventurile lor duce la descoperirea unei peşteri secrete de gheaţă ce este casa a sute de noi dragoni, dar şi misteriosului Dragon Rider, cei doi prieteni se trezesc în centrul unei bătălii pentru apărarea păcii.

Guardians of the Galaxy, din 1 august 2014

Gardienii Galaxiei îl vor avea în centru pe Peter Quill/Star Lord, interpretat de Chris Pratt (Parks and Recreation, Moneyball), un pilot al Statelor Unite care ajunge în spaţiu, în mijlocul unui conflict universal, şi ajunge un fugar alături de câţiva foşti deţinuţi ai lumilor viitorului, care se află în posesia a ceva ce toată lumea vrea să obţină.

The Avengers: Age of Ultron, 1 mai 2015

Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, Ultron atacă New York-ul, în dorinţa de a se răzbuna pe creatorul său, Ant-Man. Cu oraşul aproape distrus de răbufnirile-i catastrofale, Răzbunătorii sunt singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări. Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul Ultron, care poate controla minţile şi poate emite distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice.

În căutarea lui Dory, 27 noiembrie 2015

Acţiunea din Finding Dory are loc la aproximativ un an de la întâmplările filmului original şi îi va avea ca participanţi pe Martin (Albert Brooks), Nemo şi Gaşca din Acvariu, printre alţii. Locul peripeţiilor lor va fi de data aceasta lungul coastei californiene, iar în poveste îşi vor face loc o serie de personaje noi, inclusiv câteva ce se vor dovedi o parte importantă a vieţii lui Dory.

„Unul din lucrurile la care ne-am gândit cu insistenţă a fost acela că Dory era cu totul singură în ocean în ziua în care l-a întâlnit pe Marlin”, a spus regizorul Andrew Stanton. „În Finding Dory se va reîntâlni cu cei dragi ei şi va învăţa între timp şi câteva lucruri esenţiale despre importanţa familiei”.

Exploreaza subiecte similare:

Percy Jackson: Sea of Monsters, The Mortal Instruments: City of Bones, Thor: The Dark World, The Hunger Games: Catching Fire, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Frozen, The Amazing Spider-Man 2, How to Train Your Dragon 2, Guardians of the Galaxy, The Avengers: Age of Ultron, Finding Dory, Kung Fu Panda 3

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
body3DevinA pe 20 august 2013 11:35
Anul 2014 este un an in care predomina filmele cu super eroi: The Amazing Spider-Man 2, care din trailer pare foarte promitator; Guardians of the Galaxy si multe altele. Anul acesta astept: The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hunger Games: Catching Fire, Thor: The Dark World si Frozen.
Cristian-Marius-Matei pe 21 august 2013 02:06
ai uitat X-Men Days of the future past si Captain America: Winter Soldier
Phantom_sub pe 20 august 2013 13:25
Am de gând să le văd la cinema pe următoarele: Percy Jackson: Sea Of Monsters, Instrumente Mortale: Oraşul Oaselor, Frozen, Cum să-ţi antrenezi dragonul 2, Gardienii Galaxiei,.
vladimir84 pe 20 august 2013 14:12
Astept cu nerabdare: Hunger Games: Catching Fire si Guardians of the galaxy.
ghalexandra pe 20 august 2013 14:31
Le astept pe toate cu nerabdare. Majoritatea sunt continuari ale unor filme interesante si pline de intriga. Vreau sa le vad pe toate.
cristi23 pe 20 august 2013 14:44
mai toate par interesante..ramane de vazut si cat de bune vor fi respectivele filme.......eu cel mai mult astept the amazing spiderman 2, x-men days of future past , the avengers 2 si poate the hobbit 2
princeofpersia79 pe 20 august 2013 18:48
Fara porcaria aia Jocurile foamei,in rest toate promit....
DeadSea07 pe 20 august 2013 19:31
Hobbit 2 sigur o sa il vad si Avengers Age Of Ultron
Sayko pe 20 august 2013 20:29
Doamnee si acum imi aduc aminte de primul Percy Jackson si inca imi blestem nervi ca am rezistat sa urmaresc acea porcarie fara margini.Nici daca ma platesc sa-l vad nu ma duc.
legolas05 pe 20 august 2013 20:55
Multe filme de vazut,aproape toatee bine ca avem ce vede in urmatorul an,sper sa iasa si filme frumoase.Cel ma mult astept a vad Hobbitul 2 si 3,si apoi celelalte.
legolas05 pe 20 august 2013 20:59
Apropo,frumoasa poza cu Smaug.;)
Theodor2011 pe 20 august 2013 21:10
The Hobbit: The Desolation of Smaug, este cu siguranta cel mai bun film de aventura, din cele prezentate in acest articol, care stau sa apara, si de asemenea cel mai asteptat film de catre mine in 2013
AndreBlack pe 20 august 2013 23:23
Percy Jackson : Sea of Monsters , Frozen , Thor 2 , The Hobbit 2 si The Hunger Games : Catching Fire anul acesta .
Skynet.Zbenga pe 21 august 2013 20:10
Foarte multe filme ce se anunta bune
wings1104 pe 23 august 2013 13:38
Eu cred ca toate sunt promitatoare. Abia astept sa le vad. Se anunta o perioada indelungata de filme bune, din fericire.
alex_il_fenomeno pe 27 august 2013 17:29
Multe sequeluri, dar oricum ale unor filme geniale de gen.
xerses pe 29 august 2013 16:59
Ca si pentru comedii, am si pentru acest gen de filme un "apetit" crescut.
Tyson_Kyd pe 9 septembrie 2013 14:24
Thor: The Dark World, The Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Amazing Spider-Man 2, Hobbitul: Dezolarea lui Smaug si În căutarea lui Dory vor fi chiar foarte asteptate, eu unul stiu ca le astept .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells