„Un prinț și jumătate”, selecționat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018

de Cinemagia în 9 Iul 2018
Un prinț și jumătate, al doilea film al regizoarei Ana Lungu după Autoportretul unei fete cuminţi, va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie

Lungmetrajul Un prinț și jumătate, regizat de Ana Lungu, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo 2018. Filmul a fost selectat în competiția oficială a celei de-a 24-a ediții, ce se va desfășura între 10-17 august 2018.

Un prinț și jumătate urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, „familia fericită” este în pericol de a se destrăma, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Regizoarea Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film, Autoportretul unei fete cuminţi, a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF.  A câștigat premiul „Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.   

Scenariul filmului Un prinț și jumătate este scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

În România, Un prinț și jumătate este distribuit de către IADASARECASA.

Un prinț și jumătate este o producție cinematografică realizată de Mandragora, producător Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universității HfG Karlsruhe din Germania, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Fundației Arte Vizuale, Chainsaw Europe și Cinelab.

Exploreaza subiecte similare:

Razvan Mazilu, Radu Afrim

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells