True Story: James Franco și Jonah Hill într-o goană după adevăr

de Cinemagia în 25 Ian 2022
Thrillerul psihologic „True Story”/„Poveste adevărată” (2015) poate fi vizionat miercuri, 26 ianuarie, ora 22:00, la TV1000

În această misterioasă epopee jurnalistică, cei doi actori și buni prieteni James Franco și Jonah Hill își demonstrează versatilitatea sărind din registrul lor comic și plonjând într-o complexă dramă psihologică ce are la bază, conform titlului, un fapt real.

Jurnalistul de succes Michael Finkel (Jonah Hill) publică un articol fals pentru The New York Times. Din dorința de a crea un protagonist empatic, acesta combină interviuri luate mai multor sclavi din Africa, atribuindu-le unui singur individ. Astfel ajunge Michael nu doar să fie concediat, ci să își vadă reputația ruinată. Nicio publicație nu mai vrea să colaboreze cu el.

Într-o zi, însă, Michael află că un bărbat acuzat că și-a ucis soția și cei trei copii fugise în Mexic dându-se drept el. Încercând să afle ce se află în spatele acestui furt de identitate, Michael îl întâlnește pe Christian Longo (James Franco) și realizează că a găsit o poveste care îi poate resuscita cariera. Toate publicațiile de presă îl curtează pe acest criminal suspect, care îi oferă exclusivitate lui Michael, susținându-și nevinovăția. Acesta se declară și un mare fan al scrierilor sale. De aceea a avut impulsul să îi folosească numele.

De-a lungul vizitelor sale regulate, Michael descoperă că cei doi au multe lucruri în comun, ceea ce îi alimentează o obsesie alienantă, iar noi ne întrebăm dacă Chris este vinovat sau nu, dacă vrea ca lumea să îi audă povestea sau dacă Michael este doar manipulat și urmează să își distrugă definitiv cariera prin încă o poveste falsă. În tot cazul, jurnalistul consideră că toată lumea merită să fie auzită, iar comportamentul inofensiv și umil al lui Chris îi întrețin aspirația eroică de a-i dovedi nevinovăția acestui om.

True Story este debutul regizorului Rupert Goold, cunoscut ulterior pentru Judy (2019), pentru care actrița Renée Zellweger a primit Oscarul. Scenariul scris de Goold împreună cu David Kajganich este bazat pe „True Story”, memoriul adevăratului Michael Finkel.

Jonah Hill îl interpretează cu precizie pe acest jurnalist contemporan apăsat de propriile sale minciuni, pentru care textul și povestea scuză mijloacele. În cartea sa, Michael documentează relația lui cu Christian Longo, acest individ care a ocupat topul celor mai căutați suspecți ai FBI-ului. „True Story” ilustrează cu fidelitate evenimentele relatate în carte, însă prin faptul că Michael Finkel este renumit pentru ficționalizările sale, povestea ne descrie o lume alunecoasă și un adevăr finalmente inaccesibil.

„True Story/ Poveste adevărată” (2015) poate fi vizionat miercuri, 26 ianuarie, ora 22:00, la TV1000

Exploreaza subiecte similare:

James Franco, Jonah Hill, Rupert Goold, True Story, Renee Zellweger, Judy , Michael Finkel, David Kajganich, tv1000, Viasat World

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells