Trecutul sordid al familiei lui Armie Hammer: drogurile, sexul, deviațiile psihologice și înșelătoria

de Gloria Sauciuc în 5 Sep 2022
Numeroși bărbați din linia genealogică a familiei Hammer au o latură tenebroasă, așa cum arată istoria familiei, o istore care planează asupra a cinci generații consecutive

Pentru cei care care cunosc istoria familiei actorului Armie Hammer - din care nu lipsesc comuniști ruși și nici magnați americani ai petrolului - acuzațiile sunt ceva firesc, în linia unei istorii pe cât de lungi pe atât de sordide din care fac parte drogurile, sexul, deviațiile psihologice și înșelătoria, scrie vanityfair.com.

Un nou documentar despre Armie Hammer s-a lansat pe platforma de streaming Discovery+, și tratează acuzațiile publice aduse la adresa celebrului actor american de-a lungul anului 2021, pe lângă faptul că familia sa a avut un trecut tenebros.

Trailerul pentru House of Hammer, de luna trecută, cuprinde videoclipuri cu extrase ale discuțiilor actorului cu fostele iubite Courtney Vucekovich și Julia Morrison, ce susțin acuzațiile lor de abuz la adresa actorului. Trailerul se încheie cu o
surpriză: mătușa lui Hammer, Casey Hammer, va apărea în documentar, vorbind despre familia actorului.

Numeroși bărbați din linia genealogică a familiei Hammer au o latură tenebroasă, așa cum arată istoria familiei, o istore care planează asupra a cinci generații consecutive, prezentate de publicața Vanity Fair, într-un articol amplu. Redăm punctele esențiale, mai jos.

Păcatele părinților

Primul scandal al familiei venea în 1919, pe când stră-stră-bunicul lui Armie, medicul Julius Hammer, a realizat un avort soției unui diplomat rus. Julius era, pe atunci, un imigrant din Rusa care locuia în Bronx și un membru marcant al Partidului Comunist din Statele Unite, așa cum preciza biograful Edward Jay Epstein, care a publicat cartea Dossier: The Secret History of Armand Hammer, în 1996. Femeia, Marie Oganesoff, murea la câteva zile după întreruperea de sarcină, iar medicul Julius era condamnat pentru omor - o sentință între 3 ani jumătate și 12 ani în închisoare Sing-Sing. Cu stâlpul familiei după gratii, fiul - pe atunci de 22 de ani, Armand Hammer (cel care i-a dat numele lui Armie), își părăsea o viitoare carieră medicală pentru a se ocupa de celelalte afaceri ale tatălui, Allied Drug.

Armand Hammer își umpluse casa, biroul, ba chiar și costumul, cu microfoane și avea înregistrări a decenii de conversații. Avea un om pentru treburile murdare, iar plățile și le făcea cu serviete de bani cash, se vede în biografia „Dossier: The Secret History of Armand Hammer”...

Așa cum precizează biograful Epstein, Vladimir Lenin însuși îi scria lui Iosif Stalin îndemnând la o „susținere specială” pentru tânărul Armand, descriindu-l „această deschidere către lumea business-ului american trebuie exploatată prin orice mijloace.”

Dorind să fie aproape de acești oameni, Armand se muta în 1921 în Uniunea Sovietică, unde a stat timp de circa zece ani. Acolo, se căsătorea cu o cântăreață - Olga - având împreună un fiu, Julian - bunicul lui Armie. Între timp, până în anii 50, Armand divorțase nu doar de Olga, dar și de o a doua soție, Angela, care relata în fața unui tribunal că acesta „datorită experienței din Rusia și a pregătirii medicale, este imun la suferința altora...”

Armand se muta la Los Angeles, unde se căsătorea în 1956 cu o femeie bogată, Frances Barrett Tolman. Cu banii ei, făcea o investiție într-o companie care mergea prost, Occidental Petroleum, ducând compania către un succes nesperat. Totuși, biografia din 1996 a lui Epstein sublinia că în toți acești ani acest businessman de succes făcea o sumă de ilegalități: spăla bani, folosea banii aparent pentru colecții de artă pentru a finanța spionajul sovietic, dădea mită, plus că spărgea ouă Faberge de colecție. Biograful susține că Armand Hammer își umpluse casa, biroul, ba chiar și costumul, cu microfoane și avea înregistrări a decenii de conversații. Avea un om pentru treburile murdare, iar plățile și le făcea cu serviete de bani cash.

Nu finanța doar spionajul sovietic, ci și pe candidați americani: l-a finanțat pe Nixon într-una dintre campanii, biograful opinând că „l-a ajutat cu campania Watergate”. Deși a fost condamnat pentru obstrucționarea justiției, un avocat l-a ajutat sfătuindu-l să pledeze vinovat, și apoi a fost grațiat. Armand avea mai multe amante, inclusiv pe Martha Kaufman, o femeie care își părăsise soțul și pe cei doi copii pentru Armand,care a angajat-o pe postul de „consultant”. În realitate, Kaufman era urmărită permanent și trebuia să se supună la diverse perversiuni sexuale ale bătrânului.

Între timp, fiul și nepotul aveau cu totul alte probleme. Fiul, Julian, era foarte deștept, și totuși bătrânul nu se ocupa de el, preferând să îi lase totul moștenire nepotului Michael, fiul lui Julian și tatăl lui Armie. Julian, la puțin timp după ce împlinise 26 de ani, în 1955, omora un bărbat datorită unei datorii la pariuri și posibil datorită unor avansuri către soția sa, Glenna Sue. Știrea a ajuns în ziare, dar bătrânul a avut grijă ca o servietă cu 50.000 de dolari cash să ajungă la un avocat celebru din Los Angeles. Julian a susținut că a fost autoapărare și a fost achitat.

Gestul tatălui său este explicat de Armie prin pasiunea acestuia față de serialul The Firm, în care personajul jucat de Tom Cruise face un gest similar - Insulele Cayman sunt considerate un paradis fiscal.

Într-o carte publicată în 2015, Surviving My Birthright, Casey, una dintre figurile feminine ale familiei, și cea care face dezvăluiri în documentar, susține că Julian ar fi abuzat-o în copilărie, și nu doar pe ea. (Femeia, Casey Hammer, nepoata lui Armand și mătușa lui Armie, s-a rupt de familie și lucrează ca designer la San Diego Home Depot).

Ca și tătăl său, Michael avea probleme cu viciile. Totuși, în 1985, după ce s-a îndrăgostit de Dru Mobley, pe care o cunoscuse în avion, bărbatul a fost influențat în bine de soția lui, o femeie religioasă, care a avut efectul de a-i tempera vicile, printre care alcoolul și drogurile: „Când l-am primit pe Hristos”, relata Michaelm „viciile nu s-au oprit, dar au început să se potolească...”

În schimb, dacă Armand ar fi vrut să păstreze în familie imperiul construit, nu avea multe opțiuni. Fiul Julian era instabil și nu prezenta încredere. Însă nici nepotul nu era mai bun, era mai puțin inteligent decât tatăl și era mai mult interesat în a fi playboy decât în puterea corporației. Pe când micul Armie avea patru ani, străbunicul Armand, a cărui avere era estimată la 180 milioane dolari, murea. Lupta pentru moștenire s-a declanșat imediat, și încă mocnește.

La câteva ore de la moartea lui Armand, polițiștii care au apărut observau că Michael încearcă să încarce moștenirile din casă în cinci mașini (casa urma să-i revină unei nepoate ale ultimei soții a lui Armand, după o luptă în instanță cu o sută de pretendenți la moștenire). Nu peste mult timp, în 1996, murea și Julian, bunicul lui Armie Hammer. Un an mai târziu, Michael se muta cu Dru, cu Armie și cu fratele acestuia mai mic, Viktor, într-un apartament pe malul mării în Insulele Cayman, renunțând temporar și la cetățenia americană, în anii 90. Gestul său este explicat de Armie prin pasiunea tatălui său față de serialul The Firm, în care personajul jucat de Tom Cruise face un gest similar - Insulele Cayman sunt considerate un paradis fiscal.

În 2011, Galeria Knoedler - o parte a moștenirii lui Michael, dar și una dintre cele mai vechi galerii de artă din New York - a fost închisă brusc. Au urmat ani de procese, după care Galeria Knoedler a fost acuzată că a vândut tablouri falsificate în valoare de 70 de milioane de dolari - toate replici pictate de un artist minor din Queens - în cadrul unei escrocherii care a început în 1994.

Mașinile de numărat voturile ale lui Michael Hammer au fraudat alegerile din 2020, a pretins - priner alții - fostul primar al New York-ului 

Avocatul lui Michael, Tom Clare, reprezintă pe Dominion Voting Systems în procesele de calomnie îndreptate contra lui Rudolf Giuliani, fost primar al New York-ului și lui Mike Lindell, pretinzând daune de 1,3 miliarde de dolari de la fiecare, după ce aceștia au susținut că mașinile de numărat voturile ale lui Michael Hammer au fraudat alegerile din 2020.

Tatăl lui Armie Hammer era adeptul unor practici sexuale perverse care cuprindeau tortura

Michael Hammer, în ciuda scandalurile, rămâne o figură populară în Montecito, la paradele de mașini de epocă și la evenimentele caritabile. În secret, așa cum trei apropiați susțin, Michael era adeptul unor practici sexuale perverse care cuprindeau tortura: avea un „tron” la depozitul din Carpinteria unde a locuit câțiva ani după divorț. Structura, înaltă de vreo doi metri, are un scaun cu o gaură în șezut, o cușcă dedesubt și un cârlig. Blazonul Hammer - același de pe fațada clădirii - este pictat pe scaun. Într-una dintre poze, Michael stă pe „tron” în timp ce ține capul unei femei blonde, aflate în cușcă și care zâmbește. Un fost prieten, care cunoștea „tronul”, susținea că atunci când a aflat de perversiunile lui Armie „nu a fost deloc surprins” gândindu-se la personalitatea tatălui său.

Armie Hammer, Făt Frumos-ul de bani gata, cu un trecut sordid ignorat

Armie nu a moștenit, se pare, de la tatăl său doar ochii albaștri și numele de familie. Atunci când Armie Hammer devenea cunoscut la Hollywood, în 2010, cu The Social Network, trecutul sordid al familiei era doar o notă de subsol, fie trecută cu vederea, fie ignorată intenționat. Pentru lumea întreagă, tânărul Hammer era doar un băiat de bani gata frumos ca Făt Frumos.

E foarte ușor ca unei persoane foarte atrăgătoare, cu nume din lumea banilor, să îi atribuim calități, scrie Vanity Fair. Atunci când Armie începea să joace rolul tânărului Billy Graham în biografia lui 2008 Billy: The Early Years, Dru, mama sa a organizat o petrecere pentru vreo 300 de prieteni la Hammer Museum. După ce Armie apărea în rolul din The Social Network, Armie juca alături de Leonardo DiCaprio în J.Edgar al lui Clint Eastwood. Urma o perioadă fastă pentru tânărul Hammer ca actor: Mirror Mirror cu Julia Roberts, The Lone Ranger cu Johnny Depp și apoi filmul The Man From UNCLE alături de Henry Cavill.

Dar, într-un interviu cu Playboy, Armie Hammer făcea aluzii la interesul său pentru BDSM: „Nu am recunoscut asta până acum... dar am mereu o frânghie la mine și îmi place să fac noduri...” Și surse din apropierea soției sale, Elizabeth, susțin că Armie, în clipele de relaxare, făcea lucruri `creative` cu frânghiile.

Cu câțiva ani în urmă, Armie o iniția pe Elizabeth în shibari, o practică BDSM japoneză în care cuplurile sunt legate în formule complicate. Armie și Elizabeth au avut doi copii - o fiică în 2014 și un fiu în 2017, băiatul primind al doilea nume Armand în cinstea familiei Hammer.

O altă latură întunecată a lui Armie a ieșit la iveală o dată cu un test de depistare a drogurilor. Actorul se expprima, într-un limbaj licențios, că a ieșit negativ `aproape total`.

Într-o altă imagine, apărea cu un manechin legat în funii, cu replica „Dacă carantina nu trece repede, o să f--- chestia asta.”

Două femei pe care Armie le-a întâlnit anul trecut susțin că au fost seduse de șarmul său. Într- adevăr, Armie putea trece de la declarații romantice la confesiuni emoționante ale unor secrete de familie până la scenarii sexuale perverse cu o ușurință dezarmantă, concluzionează publicația Vanity Fair.

Exploreaza subiecte similare:

Armie Hammer, The Firm, The Social Network, The Lone Ranger, J. Edgar, Mirror Mirror, The Man from U.N.C.L.E.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells