Trailerul la Jocurile Foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, explicat. Intră în arena Rachel Zegler, într-un prequel eroic

de Gloria Sauciuc în 24 Sep 2023
Fanii francizei cinematografice Jocurile Foamei/The Hunger Games sunt așteptați la filmul Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, ce va fi lansat în cinematografe pe 17 noiembrie

Studiourile Lionsgate au dat publicităţii cel de-al doilea trailer pentru Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare. Inspirat de romanul semnat de Suzanne Collins, în film un Coriolanus Snow tânăr (Tom Blyth) se luptă să menţină vie moştenirea familiei sale. Una dintre sarcinile pe care le primeşte este să vegheze asupra Tributului Districtului 12, care este şi favorita Panem-ului, Lucy Gray Baird (Rachel Zegler). Coriolanus lucrează cu Lucy pentru a o ajuta să rămână în viaţă în Jocurile Foamei, şi aici el începe să oscileze între bine şi rău.

Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare este plasată, în timp, cu 64 de ani înainte de trilogia Jocurilor  Foamei şi explorează povestea unuia dintre cei mai controversaţi cetăţeni din Panem – Coriolanus Snow (Tom Blyth). La numai 18 ani, Coriolanus nu a devenit încă tiranul din cărţile Jocurile Foamei. El este ultima şansă a familiei Snow de a-şi salva familia scăpătată în Capitoliu de după Război. Iată cum, la cea de-a 10-a ediţie a Jocurilor Foamei, Coriolanus are ocazia să fie mentorul unei tinere fete tribut a Districtului 12, Lucy Gray Baird (Rachel Zegler). În timp ce se pregătesc pentru Jocurile Foamei, nu doar tânărul Coriolanus, dar şi restul naţiunii Panem sunt cuceriţi de către Lucy Gray, şi cei doi încearcă să întoarcă mersul lucrurilor în favoarea lor.

Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare este o adaptare după prequel-ul lui Suzanne Collins, autoarea din spatele bestseller-elor din seria „Jocurile foamei”. Cartea a fost publicată inițial în mai 2020, dar a primit undă verde ca adaptare cinematografică cu o lună înainte de premieră. Scenariul a fost semnat de către Michael Leslie după un draft de Michael Arndt, cu Francis Lawrence revenind ca regizor şi producător.

O comparaţie între Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi Lucy Gray (Zegler)

Odată cu revenirea în forţă a Jocurilor Foamei, putem fi tentaţi să facem o comparaţie între Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi Lucy Gray (Zegler). Totuşi, ca sursă de inspiraţie, Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare aduce o perspectivă proaspătă pe marele ecran, inclusiv aceea a unei protagoniste care este exact opusul lui Katniss. Într-un interviu cu publicaţia Empire, Francis Lawrence a subliniat acest lucru. Katniss lupta să supravieţuiască. În schimb, Lucy Gray are o abordare mult mai nuanțată, şi are siguranţă de sine: „Ştie cum să ia minţile mulţimii şi cum să manipuleze oamenii...”

Vorbind pentru Vanity Fair, regizorul declara despre Lucy: „Fără să judec personajul, Lucy Gray este opusul lui Katniss. Este actriţă, musician, artist…. Snow nu a mai întâlnit o asemenea fată până acum”.

Viola Davis joacă rolul creierului Jocurilor Foamei, Dr. Gaul, care crede că oamenii sunt maşini de ucis prin însăşi natura lor. „Domnule Snow, după tot ceea ce aţi văzut în lume, pentru ce sunt Jocurile Foamei?”, întreba ea retoric pe viitorul preşedinte Coriolanus Snow (Tom Blyth) pe măsură ce se pregătesc pentru Jocurile Foamei, cu 64 de ani înainte ca să apară o Katniss Everdeen.

„Dacă doreşti să protejezi oamenii, este important să accepţi ce sunt ei”, susţine ea. „Alimentaţi cu frica de a deveni o pradă, vei vedea ce repede devin prădători...

„Hanging tree” apare pe coloana sonoră a trailerului, în care vedem cum tributul Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) şi Coriolanus devin apropiaţi.

Decanul Academiei Casca Highbottom (Peter Dinklage) îi învaţă pe mentorii precum Coriolanus Snow (Tom Blyth) să facă din tributurile de anul acesta „spectacol, nu supravieţuitori”. Strateg strălucit şi excentric, Gaul este un personaj esențial care îl formează pe Coriolanus Snow transformându-l în bărbatul care va deveni. Şi Casca Highbottom, decanul Academiei, joacă un rol în înfiinţarea Jocurilor Foamei şi este una dintre cele mai puternice figuri din viaţa lui Snow.

Prequel-ul, „o poveste de dragoste foarte intimă”

Dacă ne uităm la flashback-urile din trailer, îi dăm dreptate regizorului Francis Lawrence, care spune că prequel-ul  este „o poveste de dragoste foarte intima” între Baird şi Snow.

Cu decenii înainte de a deveni preşedinte în trilogia originală, Snow o pregăteşte pe Baird, care captivează atenţia tuturor cântând în timpul ceremoniei, pentru lupta televizată între tributurile fiecărui district. Dr. Volumnia Gaul (Viola Davis) este arhitectul Jocurilor Foamei.

„Dr. Gaul este pe atât de crudă pe cât este de creativă şi pe atât de înspăimântătoare pe cât e de formidabilă”, declară regizorul Francis Lawrence, relatând că personajul central, Coriolanus este „inteligent într-un rol de figură politică datorită experienţei sale cu cea mai puternică figură a Jocurilor”.

Printre numeroasele evocări din trailer este şi melodia The Hanging Tree cântată de către Katniss în Mockingjay. Fanii știu deja din carte că melodia a fost creată de Lucy Gray Baird.

Publicarea noului trailer pe 20 septembrie sugerează că filmul va avea premiera pe 17 noiembrie, deși alte blockbustere au fost amânate din cauza grevei.

Sinopsis

Bazate pe romanele lui Suzanne Collins, filmele prezintă o societate distopică în care tinerii din națiunea fictivă Panem erau răpiți de lângă familiile lor pentru a participa la un periculos joc pe viață și pe moarte, difuzat în toată țara la televiziune, sub forma unui reality-show numit „Jocurile foamei”. 

În filmul „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”, evenimentele au loc cu 64 de ani mai devreme și îl au în prim plan pe Snow, cel care avea să devină președintele Panemului.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Blyth, Rachel Zegler, Jennifer Lawrence, Francis Lawrence, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Peter Dinklage, Viola Davis

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells