Totul despre super-soldaţii din Bloodshot

de Cinemagia în 9 Mar 2020
„Valorile esenţiale ale lui Ray sunt cu siguranţă valorile unuia care a slujit sub arme” (Vin Diesel)

După ce a interpretat personaje de neuitat pe marele ecran în filmecum ar fi seria Fast and Furious, xXx şi The Chronicles of Riddick – sau a fost una din vocile filmelor The Iron Giant şi Guardians of the Galaxy – Diesel abordează primul său rol de supererou în Bloodshot, film cu premiera la noi pe 13 martie.

„Personajul acesta este o altă faţetă a personalităţii lui Vin”, susţine Toby Jaffe de la Original Film. „El are şi muşchii şi acţiunea, dar rolul aduce cu el şi o profunzime emoţională. În el există o mulţime de umor şi şarm, dar totuşi el este un om care a suferit o mare pierdere”.

Inspirat dintr-o carte de benzi desenate de mare succes, filmul Bloodshot - cu premiera la noi pe 13 martie - ni-l prezintă pe Ray Garrison (Vin Diesel), un soldat de elită recent ucis în acţiune, care este readus la viaţă şi transformat în super-eroul Bloodshot, de către corporaţia RST.

Fiind inoculat cu toate proprietăţile unei nano-technologii de ultimă oră, el reprezintă acum o forţă de nestăvilit - cel mai puternic războinic creat vreodată de această corporaţie - capabil acum să se auto-vindece instantaneu.

În centrul procesului de transformare a lui Ray Garrison în Bloodshot se află contractorul apărării, Rising Spirit Technologies (RST) şi programul său de cercetare, condus de Dr. Emil Karting, interpretat de Guy Pearce.

Harting supraveghează un program care creează super-soldaţi programaţi să învingă orice ameninţare militară. RST foloseşte nano-tehnologii revoluţionare pentru a transforma soldaţii în agenţi operativi cu calităţi excepţionale. Până la momentul respectiv, crease o mică unitate, care purta numele de cod Chainsaw.

Cei trei soldaţi supuşi acestui program fie se oferiseră voluntar, fie fuseseră recrutaţi de către RST.  Fiecare dintre ei beneficiază de tehnologia de ultimă oră,  care le conferă abilităţi unice.

KT, interpretat de Eiza Gonzalez, a suferit o traumă care i-a cauzat probleme respiratorii grave. Ea a fost dotată cu un aparat care o ajută să respire. „Respiraţia ei are un sunet metalic,” explică González, „iar eu a trebuit să mă pregătesc în mod special pentru a momentele emoţionale în care respiraţia mi se schimba. Era un proces destul de complex, care îţi lua timp până te obişnuiai cu el”,

În miezul filmului apare o neobişnuită poveste de dragoste care era loc între Bloodshot şi  KT. „Din cauza pierderii totale de memorie a lui Blodshot, aceasta nu poate fi  o relaţie convenţională de dragoste,” susţine Wilson. „Voiam să fie o poveste neaşteptată pentru public. Ea apare într-un moment în care ea îl salvează pe el şi în final, ei se salvează unul pe celălalt...”

„Regizorul David S. F. Wilson aduce pe marele ecran limbajul cinematic al jocurilor video şi e palpitant să vezi cum adaptează el acest limbaj la un film de lungmetraj,” afirmă producătorul Toby Jaffe. „Filmul are un stil vizual diferit faţă de celelalte filme pe care le-am văzut– un stil incisiv, de acţiune intensă, aşa cum i se potriveşte lui Vin Diesel”.

Sam Heughan, care şi-a câştigat o armată de fani datorită rolului său din Outlander, îl interpretează pe Dalton, din trupele speciale ale Marinei, care-şi pierduse picioarele într-o explozie; el are acum picioare bionice şi un exoschelet pentru braţe, care-i dă o putere enormă. Heughan observă că deşi Bloodshot împinge tehnologia la extrem, ea totuşi seamănă cu tehnologia de azi, prin care soldaţii răniţi în războaie îşi recapătă abilităţile de mişcare. „Dalton este un produs al tehnologiei, dar nu aparţine unui viitor îndepărtat, spune el,  „ci se bazează pe realitatea prezentă”.

Alex Hernandez întregeşte grupul în rolul lui Tibbs, un fost Ranger care orbise într-un accident şi care-şi redobândise vederea cu ajutorul unor lentile high-tech implantate în vesta sa de luptă. El spune că personajul său acceptă să plătească preţul pentru  redobândirea vederii.

Lamorne Morris, din „New Girl” joacă rolul lui Wilfred Wigans, de la RST, care devine un aliat neaşteptat al lui Bloodshot. „El fusese în captivitate ceva timp, aşa că abilităţile sale fizice nu mai sunt la înălţime, dar el este încă cel mai isteţ din grup”, susţine Morris.

„În faţa camerei se afla atâta tehnologie, aşa încât în spatele camerei nu putea fi decât Dave Wilson – care are o experienţă extraordinară în domeniul efectelor vizuale,” spune producătorul Neal H. Moritz.

Exploreaza subiecte similare:

Bloodshot , Guy Pearce, Eiza González, Vin Diesel, Lamorne Morris, Sam Heughan, Toby Jaffe, Alex Hernández, Dave Wilson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells