Topul filmelor lui George Miller. De la animale antropomorfe la Mad Max

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2015
Mad Max: Fury Road rulează în cinematografele noastre, iar la noul Cinema City din Mega Mall (București) poate fi văzut în format 4DX

Sunetul acela de metal pe metal, zgomotul motoarelor turate şi valuri de praf înecăcios sunt ceea ce aduc aminte de o lume cândva normală dar care a înnebunit. O lume pe care fanii lui George Miller a trebuit s-o aştepte 30 de ani pentru a o revedea. Premiera lui Mad Max: Fury Road de săptămâna aceasta ne-a dat o şansă de a plonja în universul cinematografic al lui George Miller.

Fiind medic înainte de a regiza filme, Miller a fost inspirat de violenţa la care a asistat în saloanele de spital şi pe străzile orăşelului său din Queensland, Australia. Interesul său pentru tematică a dat naştere unei îndrăgite serii de filme, a făcut din Mel Gibson un star internaţional şi a influenţat o întreagă generaţie de regizori.

Dacă cel mai cunoscut film al său rămâne Mad Max, o trecere în revistă a celor opt eforturi regizorale înainte de Fury Road scoate la iveală locuri comune indiferent cum a variat genul de filme şi tehnica. După (sau, începând cu) Thunderdome, Miller a demarat în direcţii imprevizibile, unele filme părând strângeri de fonduri pentru Fury Road, şi totuşi toate filmele sale explorează tema tenacităţii umane (sau a animalelor antropomorfe) şi aruncă o lumină asupra celor consideraţi paria, şi înfierează absurditatea violenţei.

Fie că suntem noi în lumea eterogenă a filmelor lui George Miller, fie că suntem fani înrăiţi Max Max, iată o scurtă retrospectivă a filmelor sale și un clasament conceput de publicația IndieWire.

Vezi galeria foto

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells