Titluri Netflix ce vă vor transpune în spiritul Halloween-ului

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2022
Dintre titluri, Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities propune creaturi cu tentacule, perspective neguroase ale unor alte lumi plus o viziune în general cinică asupra condiției umane

Este iarăși acea perioadă din an când aprindem dovleci și ne costumăm pentru a celebra Halloween-ul. Anotimpul sperieturilor iată a sosit și - împreună cu el - un set de noi titluri Netflix, alături de altele deja lansate. Așa cum v-a obișnuit, Netflix oferă o diversitate de conținut.

De la colecția de scurtmetraje semnată de Guillermo del Toro, numită Dulapul de curiozități al lui Guillermo del Toro, până la thriller-ul Jocul decepției, cu Joel Edgerton, aflat deja în Top 3 România, ori captivantul The Good Nurse, bazat pe evenimente reale, cu Jessica Chastain și Eddie Redmayne, apoi de la documentare precum My Encounter with Evil, reality show-uri (precum 28 de zile paranormale) ori filme pentru tineri, plus titluri pentru întreaga familie (ca Dead End: Paranormal Park, Sezonul 2), fiecare abonat Netflix poate urmări ceva ce să îl transpună în spiritul Halloween-ului.

Iată despre ce titluri este vorba:

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities/Dulapul de curiozități al lui Guillermo del Toro
Apreciatul cineast distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro care este creatorul, producătorul executiv și co-realizatorul acestei producții; el a pregătit o colecție de povești definitorii, menite să sfideze noțiunile tradiționale ale genului horror. De la macabru la magic, de la gotic la grotesc sau înspăimântător în mod clasic, aceste opt povești deopotrivă sofisticate și sinistre (printre care două sunt povestiri originale semnate de del Toro) sunt aduse la viață de o echipă de scenariști și regizori aleși chiar de către del Toro. Un articol despre ce scriu criticii de film despre serial găsiți la link.

28 Days Haunted/28 de zile paranormale
În acest reality show, trei echipe petrec fiecare câte 28 de zile în unele dintre cele mai bântuite locuri din America. Un experiment paranormal bazat pe teoriile lui Ed și Loraine Warren.

Mistere neelucidate, Volumul 3/Unsolved Mysteries: Volume 3
Lansat pe platforma În data de 18 octombrie, legendarul serial captivant revine cu un eveniment de trei săptămâni, prezentând mai multe morți inexplicabile, dispariții deconcertante și activități paranormale bizare. Mistere neelucidate Vol. 3 este o producție a creatorilor documentarului original, Cosgrove/Meurer Productions, și a celor de la 21 Laps Entertainment, producători ai serialului Stranger Things.

Exorcistul bun la toate/Bogdan Boner: Egzorcysta: Season 3
Cel mai recent sezon al insolitului serial polonez de animație este într-atât de licențios și violent încât e nerecomandat abonaților sub 16 ani. Bogdan Boner se pricepe la orice - reparații, renovări, grădină și e și... exorcist autodidact. Nu a cunoscut vreun demon pe care să nu îl poată ucide.

Fiul bastard și diavolul însuși/The Bastard Son & The Devil Himself
Serialul britanic pentru tineri îl are în centru pe fiul unui vrăjitor, care a comis un groaznic masacru. Prins în lupta dintre două clanuri, tânărul încearcă să își afle locul în lume, dar și propriile puteri. Conținutul sezonului este disponibil de astăzi, vineri, 28 octombrie.

Oameni bătrâni/Old People
Împreună cu copiii ei, Ella se întoarce în locul în care s-a născut pentru a participa la nunta surorii ei. Orășelul ei izolat s-a schimbat foarte mult de când l-a părăsit. Tinerii au plecat demult, lăsându-i în urmă mai ales pe bătrânii pe care restul lumii pare să-i fi uitat. În seara nunții, orașul este lovit de o furtună violentă, iar locatarii unui cămin de bătrâni încep să se comporte ciudat. Conduși de un pensionar cu statură impunătoare, mai mulți bătrâni îi atacă pe tinerii lor îngrijitori cu o brutalitate înfiorătoare. Ella însăși va fi nevoită să lupte pentru supraviețuirea propriei familii. Horror-ul s-a lansat pe platformă în data de 7 octombrie.

Salvează-mă/Run
Sarah Paulson conduce distribuția acestui thriller nerecomandat sub vârsta de 15 ani, în care adolescenta Chloe bănuiește că mama ei ar putea să o țină în loc și să ascundă secrete îngrozitoare.

Infirmiera cea bună/The Good Nurse
Amy, o asistentă medicală plină de compasiune și mamă singură, care se luptă cu o afecțiune cardiacă ce îi pune viața în pericol, își atinge limitele fizice și emoționale în turele de noapte dificile și solicitante de la terapie intensivă. Ea primește ajutor din partea lui Charlie, un asistent medical grijuliu și empatic, care începe să lucreze în unitatea ei. În timp ce își împart nopțile lungi la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică și devotată, iar pentru prima dată după ani de zile, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei și al fiicelor sale mici. Lucrurile se schimbă după ce o serie de decese misterioase ale unor pacienți declanșează o anchetă care îl indică pe Charlie drept principalul suspect, iar Amy este nevoită să-și riște viața și siguranța copiilor ei pentru a descoperi adevărul. În rolurile principale îi putem vedea pe câștigătorii premiului Oscar Jessica Chastain, în rolul lui Amy Loughren, și Eddie Redmayne, în rolul lui Charles Cullen. thrillerul este disponibil pe platformă din 26 octombrie.

Jocul decepției/The Stranger
Pe locul 3 în România, thrillerul cu Joel Edgerton cap de afiș este despre un polițist sub acoperire care formează o legătură intensă cu un suspect de crimă, în timp ce încearcă să îi caștige încrederea și să îi smulgă o mărturisire.

Terminus: Parcul paranormal/Dead End: Paranormal Park: Season 2
Bazat pe DeadEndia, romanele grafice care îmbină genurile horror și comic, semnate de Hamish Steele, precum și pe scurtmetrajul web Dead End, serialul de animație Terminus: Parcul paranormal prezintă aventurile lui Barney, Norma și ale lui Pugsley, un câine vorbitor și magic. Cu toții lucrează pe perioada verii în parcul tematic local, în care se află o casă bântuită și luptă cu forțele supranaturale care mișună prin zonă. Împreună cu ghidul lor prin multistratificata lume „de dincolo”, un demon sardonic de 1000 de ani, pe nume Courtney, ei vor înfrunta mascote zombie, gazde demonice ale unor emisiuni-concurs, vrăjitoare ale nopții și, mai înfricoșătoare decât toate, primele lor pasiuni romantice!

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells