The Suicide Squad, încasări sub așteptări. Iată care sunt posibilele motive

de Marina Florea în 9 Aug 2021
Filmului îi lipsește carisma lui Will Smith, este disponibil și pe HBO Max, plus rata infecțiilor în creștere

Filmul elogiat de critică al lui James Gunn, The Suicide Squad, a avut premiera weekendul acesta cu un debut la box-office de 72,2 milioane de dolari pe plan global din care 26,5 milioane de dolari numai în Statele Unite. Ceea ce înseamnă încasări sub speranțele de 30 de milioane de dolari ale studiourilor și sub Jungle Cruise (cu încasări de 35 de milioane de dolari). Într-un articol amplu, publicația Forbes explică de ce filmul a avut încasări sub așteptări.

Pandemia, și rata infecțiilor în creștere, plus faptul că filmul este disponibil și pe HBO Max, dar și lipsa lui Will Smith sunt o parte dintre motivele invocate.

„Există o ironie crudă în revenirea epidemiei de Covid în luna iulie, pe măsură ce Hollywood-ul a reînceput să distribuie superproducții”, scrie Forbes.

Simplu spus, mai și iunie au fost luni mai liniștite în termeni de premiere, cu A Quiet Place partea II dominând sărbătoarea americană Memorial Day și cu F9 dominând la sfârșitul lui iunie. Ambele sequel-uri, din categoria „must-see”, au avut încasări bune în Statele Unite.

Fast &Furious 9 urmează să depășească pe Hobbs&Shaw (174 de milioane de dolari) în Statele Unite pe măsură ce se apropie de pragul de 675 de milioane de dolari global.

Black Widow de la Disney (cu încasări de 171 de milioane de dolari și în creștere) trebuia să deschidă calea pentru o serie întreagă de filme însă Space Jam 2, Snake Eyes, Jungle Cruise, The Suicide Squad și (probabil) Free Guy s-au suprapus cu un nou val de infecții Covid, comentează Forbes.

„Este un sequel, un nou film, un spin-off sau ce altceva? Simpla adăugare a articolul ”the” la titlu și apoi ideea că... ei bine, ar fi și altceva decât o continuare directă n-a reușit decât să enerveze pe aceia cărora filmul li se adresează, lăsând și celorlalți o senzație de confuzie”, mai scrie Forbes.

„Publicului nu i-a plăcut sau nu i-a păsat de Suicide Squad”, mai crede redactorul publicației Forbes. Apoi, „185 de milioane de dolari este o cifră absurdă ca să fie investită într-un film nerecomandat sub 15 ani. Deadpool (863 de milioane dolari) și Logan (620 milioane dolari) au avut costuri de producție între 58 și 97 milioane de dolari”.

„Idris Elba nu este un actor profitabil”, mai este de părere Jurnalistul Forbes. „Deși actorul de culoare este o persoană carismatică și un actor bun, nu este și nu a fost niciodată un magnet pentru public (ca în cazurile Pacific Rim, The Losers, the Dark Tower). Este un element de valoare adăugată în Thor, Prometheus, Hobbs&Shaw, însă (ca și Margot Robbie sau James Gunn) este un exemplu de actor a cărui popularitate este supralicitată de prezența online și de articolele promovate pe site-uri și în rândul fanilor”.

Un alt aspect semnalat de Forbes este că „The Suicide Squad nu are nimic altceva de oferit înafară de brand. Nu are nimic altceva în afara faptului că este încă un Suicide Squad. Filmului îi lipsește carisma lui Will Smith, aerul primei apariții a lui Harley Quinn, mult-lăudatele cameo-uri ale lui Ben Affleck în rolul Batman și ale lui Jared Leto în rolul Joker-ului, plus rating-ul de vârstă”.

Exploreaza subiecte similare:

The Suicide Squad

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 13 august 2021 17:53
Explicatia esecului e simplă: filmul, un sequel - btw -, sta extrem de prost la aproape toate capitolele: scenariu, dialoguri, costume, ”eroii” selectați, personajele negative alese (stea de mare?!, nevăstuică?!) etc. Pe scurt, filmul e o penibilitate rarisimă!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells