The Lego Ninjago Movie - maestrul este piesa de rezistență

de Cristina Grigore în 23 Sep 2017
Spin-off-ul lui The Lego Movie (2014) a intrat în cinematografele noastre pe 22 septembrie

Al doilea spin-off al animaţiei The Lego Movie ia cu asalt cinematografele noastre din 22 septembrie, costumat în ninja si cu aportul covârșitor al unei legende a filmelor de arte marțiale, Jackie Chan. De altfel, îndrăgitul actor nu este doar vocea maestrului Wu, mentorul echipei Ninjago, ci şi povestitorul, în carne şi oase, al aventurii.

Ce aduce nou filmul este tocmai combinația cu live action-ul ce încapsulează întreaga poveste, în care se infiltrează, drăgălaș și, în același timp, amenințător ca o godzilla, o felină.

Chiar dacă antagonistul se prezintă, până la urmă, sub forma adorabilei pisici, adevăratul conflict nu se află nici aici, nici între cei cinci tineri ninja (ale căror puteri - foc, apă, fulger, gheaţă, pământ - fanii serialului Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu le cunosc) şi Lordul Garmadon, cel hotărât să cucerească ţinutul Ninjago.

Lupta se dă pe un plan diferit, al emoţiilor, orgoliilor şi inimilor rănite, între Llyod şi maleficul său tată, Garmadon, absent din viaţa băiatului, dar a cărui amprentă negativă aproape îl ostracizează. Llyod este însă unul din membrii echipei de luptători instruiţi de maestrul Wu – a cărui înţelepciune este la fel de stufoasă ca şi barba sa, şi a cărui tabără nu poate fi alta decât cea a binelui, după hainele albe. Drept Luptătorul Verde, băiatul încearcă să refacă legătura cu tatăl său, însă abia când planurile acestuia se năruie, lucrurile încep să se schimbe între cei doi.

The LEGO Ninjago Movie foloseşte așadar o rețetă binecunoscută din filmele anterioare ale seriei, a unei legături emoţionale îngropate în mormane colorate şi frumos prezentate de piese Lego. De această dată, nu vedem doar zgârie-nori, aeronave în forme care mai de care mai atractive, gadgeturi diverse şi multe linii curbe ce iau forma gurii, a ochilor şi a sprâncelenor figurinelor. Scenariştii variază decorurile și trimit eroii în salbăticie, pe meleaguri pline de pericole, unde calităţile şi adevăratele puteri ale lui Lloyd și ale prietenilor lui sunt puse la încercare.

Nu lipsesc acţiunea, exploziile, dezlănţuirea de forţe, cu roboți uriași și mașinării zburătoare în combinații care mai de care mai spectaculoase. Avem chiar și unele inedite colaje inspirate din benzile desenate - dinamice inserturi vizuale. Cu toate acestea, nu-şi prea face simţită prezenţa, într-o cantitate care să angajeze mai mult spectatorul, umorul şi o prezentare mai nuanţată a personajelor, pentru a atenua senzaţia de superficialitate a poveştii.

Copiii nu vor protesta prea mult în faţa dialogurilor insipide, căci desfăşurarea de forţe Lego este impresionantă, însă numai adulţii vor înţelege, pe deplin, ce a vrut să zică, la final, povestitorul, după ce arată cât de important a fost ca fiecare membru Ninjago să învețe să își acceseze puterea sa specială. „Există forţe pe care nu le putem vedea, dar care se dovedesc a fi cele mai importante”, spune Wu – și dă astfel, cea mai importantă lecție a filmului.

Dacă pentru spectatorii mai mici este binevenită și necesară versiunea dublată a filmului, pentru restul este recomandată versiunea subtitrată, pentru vocile lui Dave Franco (Lloyd), Justin Theroux (Garmadon), Olivia Munn (Koko, mama lui Lloyd), dar mai ales a lui Jackie Chan, care își pierde, parcă, identitatea, fără glasul său cu un accent inconfundabil, marcă înregistrată a maeștrilor ninja.

Exploreaza subiecte similare:

The LEGO Ninjago Movie, Jackie Chan, The Lego Movie, Dave Franco, Justin Theroux, Olivia Munn

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells