The Door, cu Helen Mirren, deschide Festivalul Anonimul

de Cinemagia în 31 Iul 2012
The Door, cu Helen Mirren, deschide Festivalul Anonimul

Filmul The Door, în regia lui István Szabó şi având-o în distribuţie pe multi-premiata şi apreciata actriţă Helen Mirren, deschide ediţia 2012 a Festivalului Internaţional de Film Anonimul, luni, 6 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Prezentat în premieră în România, filmul spune povestea Magdei, o scriitoare în căutarea afirmării, şi a menajerei sale, Emerence, o persoană cunoscută şi respectată în cartier, dar foarte singuratică. Un eveniment dramatic din viaţă Magdei o determină pe Emerence să dezvăluie anumite momente şi aspecte ale trecutului ei traumatic- trecut care explică în parte comportamentul ei ieşit din comun.

The Door ilustrează legătura ce se formează între aceste două femei extrem de diferite şi totodată sfârşitul tragic al aceleaşi relaţii. Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de Magda Szabo, pentru care autoarea a primit Premiul Femina Etranger în 2004. István Szabó este unul din cei mai apreciaţi regizori ungari ai ultimelor decade. În anii '60 şi '70 a realizat filme de autor ce explorau experienţele propriei sale generaţii, precum şi istoria recentă a Ungariei.

Este cunoscut publicului pentru trilogia Mephisto (1981, câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin), Colonel Redl (1984, recompensat cu Premiul Juriului la Cannes) şi Hanussen (1988). Titlurile sale în limbă engleză includ Meeting Venus (1991), Sunshine (1999), Taking Sides (2001) şi Being Julia (2004).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 august 2012 13:23
cred ca si de aceasta data realizatorii au fost inspirati .
lili22 pe 4 noiembrie 2015 13:07
Nu stiu unde as putea vedea The Door online, greu mai gasesti un film unguresc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells