Start înscrieri la Şcoala de actorie a Dorotheei Petre

de Cinemagia în 17 Sep 2012
Start înscrieri la Şcoala de actorie a Dorotheei Petre

Dorotheea Petre începe un nou sezon al Şcolii de actorie "FII ACTOR!". Înscrierile la "FII ACTOR!" încep luni, 17 septembrie, şi se vor derula până pe 28 septembrie. Cei care doresc să se înscrie pot trimite un email la contact@fiiactor.ro. Detalii suplimentare pe www.fiiactor.ro.

Personalitate puternică, recunoscută pentru forţa sa de expresie, Dorotheea Petre este actriţa româncă pentru care Festivalul de Film de la Cannes şi-a schimbat tradiţia, creând special un premiu pentru performanţa din Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, în 2005. Din noiembrie 2011, şi-a înfiinţat propria şcoală de actorie, deschisă tuturor, indiferent de pregătire şi de vârstă. Cursurile sunt personalizate şi cuprind exerciţii de dicţie, improvizaţie, impostaţie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scenă sau pregătirea pentru un casting. Cursanţii sunt învăţaţi cum să îşi folosească adevăratele resurse, cum să-şi exploreze şi să-şi exprime emoţiile, cum să scape de inhibiţii şi să-şi optimizeze abilităţile de comunicare în faţa unei audienţe, nu numai pe scenă sau în faţa camerei, ci în orice alt aspect al vieţii lor.

Cursurile sunt structurate în trei module şi se vor desfăşura în grupe de maxim 12 participanţi. Modulul complet, de 4 luni şi 32 de şedinţe, se va finaliza cu o piesă de teatru montată şi jucată cu public sau un scurtmetraj regizat de un tânăr cineast român. Înainte de începerea cursurilor, va avea loc un interviu, o discuţie liberă cu fiecare cursant în parte, pentru a evalua capacităţile de expresie ale fiecăruia.

Invitaţii noului modul, care debutează în prima săptămână din octombrie, vor fi două nume importante din cinematografia actuală: regizorul Nae Caranfil şi actorul Adrian Titieni, rectorul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. Cei doi invitaţi le vor vorbi cursanţilor despre munca pe platourile de filmare, la casting sau pe scenă, despre experienţele lor în materie de actorie şi despre cum să-şi dezvolte aptitudinile actoriceşti. Nae Caranfil este unul dintre cei mai apreciaţi regizori români ai momentului, o voce distinctă în cinema-ul autohton şi autor al câtorva filme memorabile ca E pericoloso sporgersi, Filantropica sau Restul e tăcere. Adrian Titieni predă Arta actorului la UNATC de 20 de ani şi are o experienţă îndelungată în lucrul cu tinerii actori. A jucat în peste 40 spectacole pe scene ale teatrelor din Bucureşti şi din ţară şi în peste 30 de filme de lung şi scurtmetraj, multe dintre ele premiate în festivaluri naţionale şi internaţionale, precum Pescuit sportiv, Colivia, Nunta lui Oli sau Din dragoste cu cele mai bune intenţii.

Credit foto: Alex Gălmeanu

Să cunoşti oameni care vor să-şi depăşească limitele şi cu care ai în comun pasiunea pentru actorie este extraordinar. Am avut ocazia să descopăr oameni minunaţi şi mă bucur să pot folosi experienţa mea ca actor pentru a inspira şi susţine alţi oameni în dorinţa lor de a îşi îndeplini visele , spune Dorotheea Petre despre experienţa primelor luni la şcoala de actorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2012 12:31
vad ca este o moda peste tot ca actorii sa isi faca scoli de actorie, indiferent de faptul ca multi dintre absolventi nu gasesc ocazia sa lucreze in industrie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells