Spectacolul „Apropierea”: o distribuție excelentă și o mișcare scenică imaginativă

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2019
Patru noi reprezentații își așteaptă publicul în perioada imediat următoare

Spectacolul „Apropierea”, cu Dorotheea Petre, Ana Pasti și Adriana Titieni, după un text al unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O'Rowe, se joacă pe 21, 22, 28 mai și pe 1 iunie, de la ora 20, la Teatrul de Artă din București.

Un puzzle de amintiri și dialoguri, în care cele mai multe și importante evenimente au avut loc în trecut, în afara scenei, dar care și-au lăsat adânc amprenta asupra personajelor, spectacolul „Apropierea” propune o mișcare scenică imaginată creativ de către regizorul Peter Kerek și o distribuție excelentă.

Mișcarea scenică deconstruiește rând pe rând metaforele asociate fiecărui tip de relație între cele trei personaje: codependența, atașamentul, furia, pierderea. Kerek găsește noi și noi căi de atingere între personaje pentru a portretiza relații, emoții sau pentru a „picta” amintiri din trecut, pe care le stilizează în câte o nouă postură.

Cora (Dorotheea Petre) trăiește sub semnul abandonului, în Anna (Ana Pasti) pulsează mocnit furia de a fi trădată de către Dennise (Adriana Titieni), prietena comună a celor două, dar simte și resemnare; Dennise (Adriana Titieni), fără voce în prima parte a spectacolului, prezentă pe scenă doar ca o materializare a gândurilor Corei și Annei, își apără cauza în a doua parte a spectacolului. Dennise suferă pentru pierderea prieteniei Annei dar se simte și nedreptățită; mânia ar fi emoția ce o ghidează.

Trecutul prinde formă în prezent, din sinuoasele relatări ale personajelor, prezentul însuși ocupă parcă un rol secund pentru aceste femei care pare că își vor căra morții după ele și în viitor.

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discuții cu publicul pe teme legate de feminitate, relații de prietenii, solidaritate, alienare și însingurare. Discuțiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Frends pentru Dezvoltare.

Intrarea la spectacole este liberă și se face pe bază de rezervare: aici sau aici.

Exploreaza subiecte similare:

Ana Pasti, Dorotheea Petre, Adriana Titieni, Mark O'Rowe, Peter Kerek

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells