Sofia Coppola a renunțat la Mica Sirenă după ce un director de studio a întrebat-o cum ar putea atrage bărbații de 35 de ani

de Gloria Sauciuc în 27 Oct 2023
A refuzat și ultimul film Twilight, catalogându-l ca fiind „Prea ciudat!”
Sofia Coppola a renunțat la Mica Sirenă după ce un director de studio a întrebat-o cum va face personajul atractiv pentru o anumită categorie de public, anume bărbații de 35 de ani, fapt ce a pus-o în încurcătură pe regizoare, scrie Variety.
 
Sofia Coppola a vorbit recent cu Rolling Stone în timpul turneului de presă pentru biopicul Priscilla și a relatat despre două proiecte de mare anvergură la care a lucrat, dar care au fost abandonate.
 
Primul a fost ultimul film Twilight, „Breaking Dawn”, pe care Summit Entertainment l-a împărțit în două părți ce au fost lansate în 2011, respectiv 2012 și care au avut încasări totale de 1,5 miliarde de dolari la box office-ul mondial. Coppola a dezvăluit că parcursul ei cu filmul final din seria Twilight a fost foarte scurt, practic a durat doar o singură întâlnire. „Am avut o singură întâlnire și nu a dus nicăieri”, a spus regizoarea. „Mi s-a părut ciudată toată chestia cu 'impregnarea' și vârcolacul. Cu Copilul. Prea ciudat! [în film, vârcolacul Jacob Black, jucat de Taylor Lautner, se îndrăgostește de fiica Bellei și a lui Edward Cullen, Renesmee - n.red.]."
 
Bill Condon a sfârșit prin a fi regizorul ambelor ultime filme din seria Twilight. Bebelușul la care se referă Coppola este Renesmee, copilul hibrid vampir/uman al lui Bella Swan și Edward Cullen. Ea are abilitățile de a le arăta oamenilor gândurile ei, doar atingându-i.

Un alt proiect despre care Coppola a discutat cu Rolling Stone a fost filmul live-action The Little Mermaid, pe care l-a dezvoltat cu Universal Pictures și Working Title în jurul anului 2014. Coppola plănuia să întoarcă povestea la rădăcinile sale mai întunecate din basmul original al lui Hans Christian Anderson. Ea a părăsit proiectul după ce a intrat în conflict cu studiourile din cauza bugetului necesar pentru a da viață lumii subacvatice, dar a declarat pentru Rolling Stone că știa că a atins un punct de ruptură cu filmul după ce un director de studio a menționat că filmul ar trebui să fie atrăgător și pentru bărbații mai în vârstă.
„Da, a existat [un punct de ruptură]. Eram într-o sală de consiliu și un tip de la dezvoltare a întrebat: `Ce va primi bărbatul de 35 de ani din public?`. Iar eu pur și simplu nu știam ce să spun”, a mărturisit Coppola. „Pur și simplu nu eram în elementul meu. Simt că am fost naivă, iar apoi m-am simțit foarte asemănător cu personajul din poveste, încercând să fac ceva în afara elementului meu, iar pentru mine a fost o paralelă amuzantă cu povestea”.

Coppola a declarat pentru IndieWire în 2017 că Mica Sirenă a ei nu este versiunea Disney, adăugând: „De fapt, voiam o întoarcere la basmul original, care este mult mai întunecat. M-am gândit că ar fi amuzant să fac un basm. Întotdeauna mi-au plăcut basmele, așa că am fost curioasă să fac asta... Dar a ajuns la o scară prea mare. Am vrut să îl filmez chiar sub apă, ceea ce ar fi fost un coșmar. Dar imaginea subacvatică este atât de frumoasă. Am făcut chiar câteva teste. Nu a fost foarte realistă această abordare. Dar a fost interesant de explorat această idee..."

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells