Sieranevada, Câini și multe alte filme românești, în proiecții speciale la Festivalul Anonimul 13

de Cinemagia în 18 Iul 2016
Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul se va desfășura în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va fi proiectat la Anonimul marți, 9 august, în deschiderea Serii Filmului Românesc, în prezența regizorului, a producătorului Anca Puiu și a unei părți din echipă. Acțiunea filmului este plasată la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Acesta urmează să își petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform așteptărilor: discuțiile sunt aprinse și diferențele de opinii nu întârzie să apară. Cu Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni și Ana Ciontea, Sieranevada va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.

Cristi Puiu revine la Anonimul după participarea în cadrul Competiției de scurtmetraj la prima ediție a festivalului, în 2004, cu Un cartuș de kent și un pachet de cafea (Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlin 2004). Pentru rolul din Un cartuș de kent și un pachet de cafea, Victor Rebengiuc a primit în anul respectiv Premiul special al Juriului Anonimul.

Câini, filmul de debut al lui Bogdan Mirică, va fi de asemenea proiectat la Anonimul în prezența unei părți din echipă. Recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2016, filmul urmărește povestea lui Roman, un tânar de la oraș care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. Cu Dragoș Bucur, Gheorghe Visu și Vlad Ivanov, Câini va rula pe marile ecrane din România din 23 septembrie.

Paul Negoescu revine la Anonimul cu cel de-al doilea său lungmetraj: Două lozuri, cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în rolurile principale. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 7 octombrie.

Scurtmetrajele Ninel, regia Constantin Popescu, cu Florentina Țilea și Pali Vecsei și Oase pentru Otto, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg, după un scenariu semnat de Lia Bugnar vor fi de asemenea proiectate în cadrul Serii Filmului Românesc.

Anonimul 13 va prezenta și filme care au fost distribuite în cinematografele din România în acest an: Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, câștigător al Premiul C.I.C.A.E la Berlin 2016; Dublu, lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiață, proiectat în cadrul Competiției East of the West la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și 03.ByPass, în regia lui Nap Toader, cu Alexandru Potocean, Medeea Marinescu și Gabriel Spahiu în rolurile principale. Coproducția românească Miracolul din Tekir, regia Ruxandra Zenide, precum și 14 scurtmetraje românești au fost incluse în cadrul secțiunilor competiționale. (Lineup-ul competițional Anonimul 13 este disponibil pe www.festival-anonimul.ro)

Anonimul 13  este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism. Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România Parteneri principali: Green Village, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution Parteneri: Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23", Propaganda Creative, Hotel Ibis Gara de Nord, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, Tinmar, Julius Meinl Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva, Revista Psychologies, 24 FUN, Cinemagia, AaRC.ro, oamenisigusturi.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro

Exploreaza subiecte similare:

Sieranevada, Două lozuri, Câini, 03.ByPass, Dublu, The Miracle of Tekir, Ilegitim

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells