Shyamalan vorbeşte despre The Last Airbender

de Ştefan Dobroiu în 2 Feb 2010
Shyamalan vorbeşte despre The Last Airbender

M. Night Shyamalan, care cel mai recent ne-a speriat (sau amuzat) cu "dezastre" în The Happening, începe promovarea pentru The Last Airbender, migrarea pe marile ecrane a unuia dintre cele mai iubite seriale animate ale tuturor timpurilor, Avatar: The Last Airbender.

Shyamalan a stat de vorbă cu cei de la Los Angeles Times şi le-a povestit cum a devenit fanul serialului, principala cauză fiind fiica de şapte ani a regizorului (cea pentru care a scris şi deloc apreciatul Doamna din apă?). Mai importante în declaraţiile lui Shyamalan sunt trimiterile la Matrix şi filmele Star Wars, cu care acesta consideră că The Last Airbender se va asemăna. Din punct de vedere conceptual, cel puţin...

The Last Airbender îl are în centru pe Aang (Noah Ringer), un mic locuitor al Ţării Aerului dintr-un fascinant univers paralel. Acesta ar putea fi legendarul Avatar, un super-luptător în stare să echilibreze forţele din cele patru Ţări care împart un teritoriu ieşit din comun: Ţara Aerului, a Focului, a Pământului şi-a Apei. Dacă locuitorii celor patru ţări pot controla doar elementul propriu acestora, avatarul le poate controla pe toate patru, ceea ce îl face vital într-un conflict stârnit de durul rege al Ţării Focului, hotărât să le cotropească pe celelalte trei.

Ajutat de Katara, o adolescentă din Ţara de Apă, şi de fratele ei, Sokka, Aang începe o periculoasă călătorie pentru a restaura echilibrul din mult-încercata lor lume. Dev Patel, "vagabondul" din Slumdog Millionaire, interpretează rolul principalului oponent al lui Aang, pe Zuko, ambiţiosul prinţ al Ţării Focului, exilat de tatăl său până în momentul în care îl va captura pe avatar.

Iată ce spune Shyamalan despre asemănările filmul său şi Star Wars: "Şi Aang trebuie să găsească echilibrul pentru a deveni Avatarul şi pentru a stăpâni elementele." Cât despre asemănarea cu Matrix: "În primul Matrix îţi dai seama că tot ce vezi în jurul tău este fals. Astea sunt idei extrem de vechi. Credinţe religioase antice. The Last Airbender are şi el elementul ăsta. Dacă începi călătoria vei avea o revelaţie în vârful roller-coaster-ului. O să fie ceva tare", promite Shyamalan, iar noi o să verificăm pe 6 august.

Poţi vedea mai jos teaser trailerul.

Eşti curios să vezi The Last Airbender? De ce?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
johnnyg pe 2 februarie 2010 12:29
Evident ca sunt curios sa vad filmul! E Shyamalan pt numele lui Dumnezeu! Si apropo, e Lady in the Water! :-)
Popescu Ionescu pe 2 februarie 2010 12:51
Ah, e Shyamalan, pentru numele lui Dumnezeu...!!!
tuiila pe 2 februarie 2010 13:01
By the way! Strange movies, strange facts!
y0y0 pe 2 februarie 2010 13:10
wow super tare
vicky pe 2 februarie 2010 14:28
Mai repede sa apara fimul, desenul animat e foarte tare
mistgun pe 9 februarie 2015 18:49
Nu se numeste "desen animat" ci ANIME. Este facut de japonezi!
eko pe 2 februarie 2010 16:38
Sper sa iasa un film super la fel ca desenele animate.
Nu cum a fost cu Dragon Ball , desenele animate cele mai tari si un film de rahat.

xty pe 2 februarie 2010 19:48
sper sa fie marfa filmu :D anime-ul este genial ... pacat ca trailerul e cam sarac, si nu arata prea multe , dar poate tocmai de asta o sa avem parte de o surpriza :D
SIC pe 2 februarie 2010 23:21
ma uitam la desene si erau super...sper si filmul sa fie pe masura:P
araknee pe 2 februarie 2010 23:25
cel mai tare anime ever => un regizor bun punand in liveaction filmul pe care-l astept cel mai mult in 2010.
the last airbender fighting :d

maniak pe 3 februarie 2010 11:45
filmul va fi un foarte mare esec,dupa cum s-a si demonstrat nu exista inca un film cu eroi cu puteri supranaturale care sa fi avut succes,ca sa fie un film bun trebuie facut din perspectiva unui fan sa respecti povestea si sa realizezi puterile eroilor la fel cum sunt in animatie ,nu cand creeaza o bila de aer Aank aceasta sa nu fie bila :))
Gon pe 9 februarie 2010 12:50
Desenul animat este cu adevarat deosebit, iar filmul fiind bazat pe ele nu poate esua. Dar avand in vedere vechile filme ale regizorului, imi e putin teama. Sper ca producatorii de la Nickelodeon au putut intervenii cat de cat si ca s-a pastrat dialogul amuzant, personalitatile personajelor si cursivitatea actiunii. :)
mistgun pe 9 februarie 2015 18:52
Uite altul vezi ca desen animat, inseamna una si anime inseamna alta "seamana dar nu se aduna".
kim pe 13 august 2010 04:25
filmul reprezinta doar prima parte ,celalalte parti cand vor aparea?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells