ShortsUP debutează vineri seară la MNAC

29 Oct 2009
ShortsUP debutează vineri seară la MNAC

Vineri seară, de la 20.00, la MNAC / Palatul Parlamentului, intrarea B3, este singura şansă a cinefililor bucureşteni de a vedea toate filmele din seria Amintiri din Epoca de Aur într-o singură proiecţie. Şapte legende urbane comice despre viaţa sub comunism în şapte filme de scurt şi mediu metraj scrise şi co-regizate de Cristian Mungiu îşi aşteaptă publicul în faimoasa "Casă a Poporului", în cadrul festivalului la ShortsUP.

Cristian Mungiu, care va fi prezent la eveniment, le adreseaza cinefililor invitaţia de a merge la film într-un mod inedit: "Diferenţa dintre un film văzut într-o sală plină şi unul văzut pe laptop e ca aceea dintre Mozart ascultat la filarmonică şi cel ascultat pe CD-playerul din maşină."

Şi-au anunţat participarea şi unii dintre actorii din distribuţie: Tania Popa, Ana Ularu, Diana Cavallioti, Radu Iacoban, Paul Dunca şi alţii. Secretarul de partid din Legenda fotografului de partid, actorul Victor Comănici, îşi va face apariţia într-un IMS "de epoca", cât se poate de autentic, iar Paul Dunca, care a jucat în film rolul de asistent de fotograf, va fi "fotograful oficial" al evenimentului.

Acestea şi alte surprize îi aşteaptă pe spectatori mâine seară, între care o petrecere cu muzică din anii '70 şi '80, după filme, la barul de la etajul 4 al MNAC.

O linie specială de autobuze RATB va face legătura între Piaţa Unirii (staţia de metrou uşor 32) şi intrarea B3 de la Palatul Parlamentului între orele 19:00-21:00, pentru cei care merg la ShortsUP. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct la intrare.

ShortsUP este un proiect organizat de Asociaţia Oricum şi Feeder.ro, dedicat distribuţiei şi promovării neconvenţionale a celor mai bune filme de scurtmetraj din lume.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells