Sezonul 2 al serialului SF Halo, elogiat. „Acțiunea, paranoia și interpretările ating niveluri cu adevărat palpitante”

de Gloria Sauciuc în 12 Feb 2024
Bazat pe franciza de jocuri video cu același nume, serialul Halo urmărește războiul din secolul al XXVI-lea dintre Comandamentul Spațial al Națiunilor Unite și Covenant, o alianță teocratico-militară formată din mai multe rase extraterestre hotărâte să eradicheze omenirea

Primele două episoade din sezonul 2 al serialului Halo au fost puse la dispoziția abonaților SkyShowtime, cu noi episoade lansate în fiecare zi de vineri, iar criticii de film le laudă într-o covârșitoare majoritate - cu 94% cronici pozitive pe agregatorul de opinii Rotten Tomatoes. Serialului SF Halo este adaptat după influenta și îndelungata franciză de jocuri video omonimă.

Publicația IGN scrie că „Sezonul 2, care acum este difuzat săptămânal, reprezintă un fel de renaștere pentru această adaptare. Noul director de creație, David Wiener, abordează materialul cu vervă, rezultând o a doua rundă de Halo care este de departe mai coerentă și mai inspirată decât prima. Wiener justifică numărul trunchiat de episoade din noul sezon cu o narațiune mai eficientă. Sezonul 2 nu pierde timpul și trece direct la subiect”. Și Collider scrie că „sezonul 2 din Halo începe în forță cu o secvență de deschidere epică, care combină planificarea tactică, frica, groaza și acțiunea”. Anteriorul sezon are 70% cronici pozitive.

Regizorul Otto Bathurst însuși a declarat că ultimele capitole au ca scop prezentarea unei „drame de război cu intrigă politică ce nu uită nici călătoriile personale ale personajelor”. Pe de altă parte, noul showrunner - David Wiener - a declarat că în noul sezon „se concentrează pe John, omul, nu pe John Spartanul”.

În primele patru episoade ale sezonului 2, disponibile pentru o parte din presa internațională, „acțiunea, mizele și accentul este pus pe trecerea Covenant la invazii mai reduse numeric - dar nu mai puțin devastatoare - ceea ce imprimă acestor episoade o tensiune nouă, chinuitoare, pe care primul sezon nu o avea. Scenariul rămâne excesiv de arid și sobru, dar se vede, de asemenea, grija de a ni se oferi cea mai captivantă versiune a lui”, mai scrie IGN. „Sezonul 2 din Halo își dovedește valoarea ca adaptare fără compromisuri a unei francize de jocuri îndrăgite. Ceea ce funcționează - acțiunea, paranoia și interpretările - ridică acest al doilea efort la niveluri cu adevărat palpitante”, a fost concluzia IGN.

„Noul sezon își propune să fundamenteze povestea într-un scenariu de război, descriind ororile vieții într-un univers amenințat de Covenant și subliniind că niciun loc nu este sigur...” (Collider)

Una dintre cele mai mari întrebări pe care - cel mai probabil - toți dintre noi am avut-o înainte de începerea acestui sezon a fost: Ce s-a întâmplat mai exact cu John/Master Chief în finalul sezonului trecut? Preluarea controlului de către Cortana, inteligența artificială creată de cercetătoarea Catherine Halsey, îi salvează viața lui Master Chief în timpul marii bătălii finale din primul sezon al serialului Halo. Master Chief a fost de acord să fie complet absorbit de Cortana (Jen Taylor), o inteligență artificială legată de creierul său prin experimentele radicale ale Dr. Catherine Elizabeth Halsey (Natascha McElhone). Să o lase pe Cortana să preia „volanul” cerebral a fost singura modalitate de a învinge o forță copleșitoare de creaturi războinice extraterestre și de a-i susține pe Kai-125 (Kate Kennedy), Riz-028 (Natasha Culzac) și Vannak-134 (Bentley Kalu), echipa sa de supersoldați spartani. Dar, făcând acest lucru, John-117 risca, de asemenea, să piardă autonomia față de ingerințele mentale ale lui Halsey, autonomie pentru care a luptat cea mai mare parte a primului sezon. Pariul a funcționat, totuși. Cel puțin în mare parte.

La începutul sezonului doi, Master Chief și Silver Team sunt din nou la treabă, protejând coloniștii de un alt atac al Convenant pe o planetă din inelul exterior numită Sanctuary. „În mod surprinzător, sezonul 2 nu este interesat să exploreze mai mult despre cum arată o echipă Spartan condusă de John/Cortana”, scrie IGN. În sezonul 2, John (Pablo Schreiber) riscă totul pentru a demonstra ceea ce nimeni nu crede: că armata Covenant se pregătește să atace cea mai puternică fortăreață a omenirii. În timp ce galaxia se află în pericol, John pornește într-o călătorie pentru a găsi cheia salvării sau, poate, a dispariției omenirii: Halo, se vede în sinopsisul oficial.

Trailerul oficial pentru sezonul doi al serialului Halo îl arăta pe ofițerul Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) conducându-și echipa de Spartani de elită împotriva amenințării extraterestre cunoscute sub numele de Covenant într-una dintre cele mai importante locații din universul Halo: planeta Reach. Trailerul dezvăluie imediat care este miza sezonului 2 din Halo, cu o voce din off care se adresează locuitorilor din Reach. Vocea - posibil să aparțină lui Makee (Charlie Murphy), iubita lui Master Chief - spune că va fi instrumentul extincției lor. De altfel, „sezonul 2 nu pierde mult timp în a ne arăta cum cei care păreau să fi pierit în sezonul trecut ar putea, de asemenea, să trăiască mai departe. Știți voi, cum ar fi o anumită femeie umană misterioasă, în alianță cu o forță extraterestră cunoscută sub numele de Covenant și legată de John-117 la un nivel metafizic”, scrie Decider. De altfel, „cea mai mare necunoscută a acestui sezon sunt imagini persistente ale lui Makee (Charlie Murphy) ce rămân cu Master Chief. O femeie umană crescută de Covenant, Makee a avut cu John o legătură puternică, și ambii cu un set misterios de artefacte antice râvnite practic de toată lumea din galaxie”, mai notează Decider.

Am văzut în trailer scene sumbre în care Master Chief (Pablo Schreiber) este depășit numeric de luptătorii de elită ai Covenant, iar Kai-125 (Kate Kennedy) urmărește cum atacurile orbitale ale extratereștrilor distrug navele UNSC (Comandamentului Spațial al Națiunilor Unite), în timp ce căpitanul Jacob Keyes (Danny Sapani) rostește un discurs îmbărbătător în fața unui grup de soldați aflați în prima linie de rezistență împotriva unei forțe redutabile, dar „fără de eroi”. În sezonul 2 vedem că au trecut șase luni de la conflictul de pe Raas Kkhotskha, iar UNSC a scos-o pe Cortana (Jen Taylor, care își reia rolul vocal din seria de jocuri video) din creierul lui Master Chief/John-117 (Pablo Schreiber). Spartanul devenit pirat Soren (Bokeem Woodbine) caută recompensa pentru cercetătoarea căzută în dizgrație Catherine Halsey (Natascha McElhone). Între timp, amenințarea extraterestră Covenant s-a ocupat să se infiltreze pe diverse planete înainte de a le distruge. Nou-venitul în serial James Ackerson (Joseph Morgan) este un agent de informații de rang înalt, care compensează fizicul său astenic cu o hotărâre ascuțită și cruzime, cu un rol important în poveste. Celălalt nou-venit notabil, caporalul Perez al Cristinei Rodlo, este un unic supraviețuitor non-spartan al unei ambuscade Covenant, devenind un aliat valoros pentru John.

Collider mai scrie că „viziera căștii Spartan este folosită ca un instrument narativ pentru a ne informa asupra unor momente și pentru a ne ajuta să citim puțină emoție într-un costum care, altfel, oferă puțin spațiu pentru un actor să transmită sentimentele personajului său. Dincolo de asta, întregul costum al spartanilor pare mai funcțional și mai predispus la acțiune și este palpitant să îi vedem în acțiune. Serialul găsește, de asemenea, o modalitate de a-l face pe John-117 să nu poarte casca și costumul o parte a poveștii - ceea ce, la rândul său, servește ca o modalitate de a ne arăta că abilitățile sale de luptă transcend puterea armurii spartane. Este o modalitate excelentă de a răspunde preocupărilor fanilor și, de asemenea, de a îmbunătăți ideile de bază ale seriei, un câștig pentru toată lumea”.

Exploreaza subiecte similare:

Halo, Jen Taylor, Natascha McElhone, Pablo Schreiber

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells