Sete de sânge și de putere, plus ființe fantastice, luni seara la TV

de Cinemagia în 25 Mai 2020
Împărat și asasin (TVR 2, 23:55), American Psycho (Pro Cinema, 22:00), Prințul Persiei: Nisipurile timpului (Antena 1, 01:00), diseară
Iată o selecție a celor mai interesante titluri pe care posturile TV de la noi le oferă în seara de luni. Rubricile Seriale TV și Filme TV vă stau la dispoziție pentru oferta integrală a canalelor de la noi.
 
Împărat și asasin, programat de TVR 2 luni aproape de miezul nopții, este un film nominalizat la Palme d'Or, premiat la Cannes Film Festival cu Marele premiu pentru merite tehnice. Film inspirat de adevărata poveste a primului împărat al Chinei- Qin, cel care în 320 I.H. a fost primul cap încoronat chinez care a unificat vechile comunități. Iubita sa Zhao a crezut o vreme, cu naivitate, că regele dorește o mai bună protecție pentru supușii săi. În realitate, cruzimea și setea de putere îl mânau pe trufașul împărat. Ajutat de un asasin de încredere, el punea la cale comploturi și crime. Pe măsură ce Qin devine tot mai însetat de putere și de sânge, iubita lui se apropie tot mai mult de asasin, în care vede un om mai puțin crud.
 
Chiar dacă Christian Bale a devenit celebru încă din 1987, când apărea în Empire of the Sun, primul rol cunoscut de la maturitate a fost cel din American Psycho, ecranizarea romanului omonim al lui Bret Easton Ellis. Filmul e difuzat de Pro Cinema, de la ora 22. Bale este Patrick Bateman, un banker din Manhattan care îşi dublează existenţa dominată de petreceri şi lux cu una de asasin în serie. Violent şi incomod, filmul arată cu degetul spre narcisismul americanilor înstăriţi.
 
Bazat pe celebrul joc video omonim, Prințul Persiei - programat luni seara după miezul nopȚi de Antena 1 - ne poartă în antichitate, unde un prinț persan se aliază cu o prințesă dintr-un imperiu rival pentru a dejuca planurile unui rege care vrea să provoace o furtună de nisip în stare să distrugă lumea întreagă. Pentru a câștiga, prințul trebuie să învingă o serie de ființe fantastice, ajutat și de Pumnalul Timpului, o armă în stare să controleze timpul: să-i încetinească scurgerea sau să-l dea înapoi.

Exploreaza subiecte similare:

Jing ke ci qin wang, Christian Bale, American Psycho, Prince of Persia: The Sands of Time

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells