Serialul live-action Harry Potter, în fază preliminară la HBO Max

de Marina Florea în 24 Feb 2021
Dezvoltarea universului Harry Potter, o prioritate de vârf pentru HBO Max și Warner Bros

Un serial TV Harry Potter este în faza de producție la HBO Max, scrie The Hollywood Reporter. Sursele publicației spun că directorii de la Warner Media au purtat discuții cu scenariștii explorând mai multe idei care ar aduce serialul pe micile ecrane. Sursele declară că liniile mari ale producției au fost discutate ca parte din fazele preliminare.

Totuși - deși HBO Max și Warners s-au angajat în discuții pentru a găsi un scenarist și o premisă pentru film - deocamdată nu s-au stabilit scenariștii sau actorii. 

Dezvoltarea universului Harry Potter rămâne o prioritate de vârf pentru HBO Max și Warner Bros, care - împreună cu autoarea J.K. Rowling - detine drepturile asupra filmului. Harry Potter este unul dintre cele mai valoroase proiecte ale studiourilor. 

Discuțiile despre Harry Potter nu ar trebui să surprindă considerând valoarea seriei de filme pentru Warner Bros. Seria de șapte cărți semnata de Rowling a fost adaptată în opt lungmetraje, care au adus global peste 7 miliarde de dolari. De asemenea, Warners are în proiect prequel-ul Fantastic Beasts, cu cel de-al treilea pregătit pentru la anul și cu încă doua ulterioare.

Planurile pentru un serial TV Harry Potter trebuie să fie luate în calcul ca o extindere logică a proiectului Harry Potter la un moment în care Warner Media (ca și alte conglomerate media) pune accentul pe streaming. HBO Max a fost lansată anul trecut și găzduiește cele mai prețuite producții disponibile pe HBO. Platforma găzduiește DC Comics films, cu numeroase spin-off-uri TV deja în producție, precum și serialul Friends (cu o reuniune planificată pentru martie), Urzeala Tronurilor și toate producțiile originale HBO, inclusiv Totul despre sex. Ultimul serial a fost resuscitat de curând cu trei dintre actrițele din producția inițiala întorcându-se pe ecran pentru o nouă serie TV, pe măsură ce HBO max tinde să devină un must-have.

Totuși, seria Harry Potter are unele probleme cu drepturile de autor. Rowling controlează seria de filme și are un cuvânt de spus în tot ceea ce se decide legat de proiectul filmelor legate de Harry Potter. NBCUniversal a scris, în 2016, un acord pe șapte ani cu Warner Bros. Domestic TV Distribution care cuprindea un capitol legat de difuzarea în Statele Unite. Acordul, care va ține până în aprilie 2025, cuprinde toate proiectele digitale, dar și cele legate de parcurile de distracție. Contractul implică și un acord paralel care a permis ca tot ce e legat de Harry Potter să fie difuzat pe HBO Max, odată cu lansarea serviciului în mai. Filmele vor fi disponibile pe serviciul de streaming al NBCUniversal recent lansat, Peacock, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Exploreaza subiecte similare:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone, J.K. Rowling

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 5 martie 2021 00:25
Pe bune, ceva nou nu stiu astia,aceleasi aiureli neinteresante

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells