Serial nou: Limitless

de Ştefan Dobroiu în 27 Sep 2015
Află ce ridică Limitless deasupra valului de seriale al toamnei

Toamna este anotimpul preferat în care principalele canale TV americane îşi lansează cele mai recente producţii, sperând să atragă atenţia publicului. Spunem de la început că sezonul nu se anunţă unul dintre cele mai bune, dar titlurile care ţi-ar putea atrage atenţia nu lipsesc cu desăvârşire. După ce am discutat aici despre Minority Report, aici despre Blindspot şi aici despre The Bastard Executioner, iată la ce te-ai putea aştepta de la Limitless, noua producţie CBS inspirată de filmul cu acelaşi nume, tradus la noi Dincolo de limite.

Iată un material despre întreaga ofertă a toamnei în ceea ce priveşte serialele americane.

Limitless, ecranizarea romanului The Dark Fields al lui Alan Glynn, se lansa în martie 2011 şi reuşea să convingă atât criticii, cât şi publicul. Serialul CBS este o continuare a serialului, dar cu un nou protagonist: Jake McDorman îl interpretează pe Brian Finch, un tânăr care, după ce a fondat o formaţie cu ani în urmă, în prezent se află într-un impas. Când un prieten din copilărie îi oferă NZT, un "neuroenhancer", adică un drog sintetic care te face să-ţi foloseşti creierul la întreaga capacitate, totul pare să se schimbe pentru Brian. Asta până când eroul intră în vizorul FBI, fiind bănuit de crimă.

Dezvoltat de Craig Sweeny (The 4400), Limitless se poate lăuda cu o distribuţie foarte bună, cel mai sus în atenţia spectatorilor aflându-se chiar Jake McDorman. Puţin cunoscut publicului larg după roluri secundare în American Sniper şi în serialele Are You There, Chelsea? şi Shameless, McDorman are exact acea carismă în stare să te facă să te întorci pentru a vedea ce se mai întâmplă cu personajul său. Alături de el, în serial apare Jennifer Carpenter, în rolul Rebeccăi Harris, agentă FBI hotărâtă să descopere cine produce NZT. Hill Harper (CSI: NY) şi Mary Elizabeth Mastrantonio îi interpretează pe Spellman Boyle şi Naz Pouran, partenerul şi şefa Rebeccăi.

Deşi ar putea deveni doar un alt "procedural" din oferta televiziunilor americane (cale pe care merge şi noul Minority Report), Limitless reuşeşte încă din primul episod difuzat pe 22 septembrie să creeze un fundal mai elaborat al aventurilor lui Brian. În primul rând, nu avem habar cine produce NZT, dar ştim că efectele secundare ale dependenţei sunt mortale. Nu e deloc greu să bănuim că în spatele poveştii se află o conspiraţie naţională, un grup de consumatori NZT plănuind să subjuge America. Un plus de mister aduce şi Eddie Mora, personajul lui Bradley Cooper din lungmetrajul din 2011. Ajuns senator în Congresul Statelor Unite, Mora se va implica în itinerariul lui Brian.

Deşi aruncă nade spre un viitor mult mai complicat decât aventurile din episodul pilot, Limitless preferă să-şi joace eficient primele cărţi: regizorul Marc Webb (Uimitorul Om-Păianjen) găseşte metode inventive de a arăta vizual efectul drogului asupra minţii eroului.

Fără să impresioneze cu un scenariu extraordinar, Limitless te atrage cu întrebarea "ce ar fi dacă?". Probabil această nadă a poveştii este şi motivul pentru care publicul a fost mult mai impresionat de episodul pilot decât criticii: Limitless a obţinut o medie de 5,9 puncte de la critici, în timp ce de la telespectatori are 7,3 puncte, conform Metacritic.

Exploreaza subiecte similare:

Limitless, Minority Report, The Bastard Executioner, Blindspot, Jake McDorman, Craig Sweeny, The 4400, American Sniper, Shameless, Jennifer Carpenter, Mary Elizabeth Mastrantonio, Marc Webb, Hill Harper

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells