Blindspot, intens şi misterios

de Ştefan Dobroiu în 22 Sep 2015
Serialul NBC o propune pe Jaimie Alexander în rol de Jason Bourne feminin

Într-o toamnă care se anunţă dezamăgitoare în ceea ce priveşte noile seriale, Blindspot i-ar putea satisface pe amatorii de acţiune şi mister. Lansat ieri pe micile ecrane din SUA, Blindspot ne-o propune pe Jaimie Alexander (războinica Sif, aghiotanta lui Thor din filmele Marvel) în rol de Jason Bourne la feminin. Iată mai jos de ce te-ar putea captiva serialul.

Citeşte despre alte 21 de seriale americane aşteptate în această toamnă.

Realizat de Martin Gero (Stargate Atlantis) şi Greg Berlanti (Arrow, The Flash), Blindspot începe mai mult decât interesant: conţinutul unei genţi lăsate în circulata Times Square din New York se dovedeşte a fi o femeie dezorientată (Alexander), cu trupul acoperit în întregime de tatuaje. Numită Jane Doe de către FBI, eroina va deveni punctul central al unei investigaţii naţionale condusă de agentul Kurt Weller (Sullivan Stapleton), al cărui nume, surpriză, este tatuat pe trupul femeii. Curând aflăm că tatuajele sunt indicii şi că investigaţia ar putea opri un act terorist deosebit de distrugător.

Avantajul lui Blindspot, pe lângă o Jaimie Alexander într-un rol ce evoluează rapid de la confuzie la eficienţă, este ritmul acţiunii, care cu siguranţă nu o să te lasă nicio clipă să te plictiseşti. Anumite aptitudini ale lui Jane Doe şi elemente din trecutul ei, lăsate treptat să iasă la iveală de către scenariu, ne aruncă într-o combinaţie de acţiune şi mister ce i-ar putea face pe spectatori să aştepte cu nerăbdare următorul episod.

De fapt ritmul este şi marea promisiune a lui Martin Gero în ceea ce priveşte evoluţia serialului. Întrebat de HitFix cât va obliga publicul să aştepte pentru a desluşi misterul din Blindspot, scenaristul şi producătorul a răspuns: "Nu va trebui să aştepte foarte mult. Vom fi rapizi. Contextul poveştii imaginat de noi este extraordinar de complicat. Pentru a-l înfăţişa cum trebuie, vom fi nevoiţi să oferim o mulţime de informaţii în fiecare episod pentru a ajunge la destinaţie. În al doilea episod, Kurt îşi va fi dat destul de bine seama cine este Jane şi de ce numele său este tatuat pe spatele ei. Vom petrece o bună parte din acest sezon pentru a căuta dovezi pentru sau împotriva ideilor sale. Cred că mulţi oameni vor fi foarte surprinşi de cât de repede vom ajunge acolo".

După ce l-a interpretat pe Temistocle, eroul principal din 300: Rise of an Empire, actorul australian Sullivan Stapleton are o nouă şansă la celebritate cu acest serial care îi pune în valoare eficienţa în scenele de acţiune. Personajul său este unul pe care ţi l-ai dori în centrul unei conspiraţii naţionale, pentru că îl vezi (şi îl crezi) gata de orice pentru a-şi duce misiunea la îndeplinire.

Riscul lui Blindspot, pe lângă pierderea timpului cu scenele de acţiune doar de dragul unor minute intense pe micul ecran, este să devină mai complicat decât îi prinde bine. Anumite semnale din a doua jumătate a primului episod sugerează, mai degrabă neverosimil, că lucrurile sunt mult mai complicate decât păreau la prima vedere şi că personaje din anturajul celor doi eroi au propriile planuri cu privire la descoperirea misterului din spatele tatuajelor.

Mai mult, publicul va fi tot mai sâcâit de o întrebare foarte bună: de ce o luptătoare eficientă ca Jane ar accepta să-i fie ştearsă memoria pentru a contracara o ameninţare la siguranţa americană? Scenariul ar face bine să dea un răspuns convingător, pentru că altfel Blindspot se va putea lăuda doar cu premisa şi nu cu evoluţia sa.

Iată mai jos un trailer al serialului.

Exploreaza subiecte similare:

Jaimie Alexander, Blindspot, 300: Rise of an Empire, Sullivan Stapleton, Martin Gero, Greg Berlanti

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells