Secvenţe de mare intensitate pe o autostradă germană în filmul Coliziunea

de Cinemagia în 4 Sep 2016
Thrillerul, ce-i are în distribuție pe Ben Kingsley și Anthony Hopkins rulează în cinematografele noastre din 2 septembrie, distribuit de InterCom

Aflat în Germania, Casey, un tânăr american, se îndrăgosteşte de Juliette, o tânără care călătoreşte prin Europa. Când ea este dignosticată cu o boală incurabilă, Casey se hotărăşte să-l prade pe un gangster german, Hagen, pentru a face rost de banii pentru tratamentul care i-ar putea salva viaţa lui Juliette. Planul lui Casey nu reuşeşte însă, pentru că Hagen află şi îl prinde. În ciuda tuturor obstacolelor, Casey reuşeşte să scape din mâna oamenilor lui Hagen, să fure una dintre maşinile acestuia şi să fugă cu ea pe autostradă. Urmărit prin toată Germania, el goneşte ca să-şi salveze viaţa dar şi ca să ajungă la Juliette înaintea oamenilor lui Hagen.

Declarația regizorului Eran Creevy:

Coliziunea ni-i prezintă pe doi dintre cei mai frumoşi actori ai cinematografiei actuale, Nick Hoult şi Felicity Jones, într-un film cu acţiune trepidantă, o poveste de dragoste contemporană, care se desfăşoară în ambianţa unei „autobahn” german. 

Datorită secvenţelor de mare intensitate din clubul berlinez şi de mare viteză din timpul cursei nebuneşti pe autostradă, cred că filmul Coliziunea va fi unul dintre cele mai grozave filme din 2016. 

Ceea ce ne va detaşa de alte filme ale genului, va fi autenticitatea  secvenţelor de acţiune şi emoţia transmisă de cei doi tineri îndrăgostiţi care luptă să-şi salveze viaţa. Filmul va fi potenţat de interpretarea autentică a actorilor britanici, care este şi rezultatul unei bogate moşteniri de sensibilitate europeană. 

Echipa de realizatori este formată din specialişti ai fiecărui domeniu specific. Am colaborat cu Tom Struthers, coordonatorul cascadoriilor din The Dark Knight Rises şi Inception, cu Ben Collins (Stig) cascadorul care a executat cele mai importante secvenţe cu maşini din Skyfall, sau Fast & Furious 6. De asemenea ne-am bucurat de contribuţia lui Chris Harris (cunoscut jurnalist sportiv), care a conceput conţinutul editorial din culisele secvenţelor ce au contribuit la apariţia filmului. 

Eu şi Scott Frazier am scris scenariul care prezintă povestirea din punctul de vedere al unui fanatic al maşinilor. Ne-am mirat când am realizat că toate maşinile din scenariul nostru aparţin grupului de producători de la VolksWagen. Asta cred că ar putea conduce la un adevărat parteneriat”. 

Distribuţia

Nicholas Hoult (Casey) a fost pus de către Variety pe lista celor „10 Actori pe care trebuie să-i urmăreşti” în 2010. Hoult avea doar 11 ani când şi-a făcut debutul, alături de Hugh Grant, în About A Boy, unde l-a interpretat pe Marcus Brewer, un băieţel care ar fi făcut orice pentru a o face fericită pe mama sa, care suferea de depresie cronică, chiar dacă asta i-ar fi adus lui suferinţă.

Hoult a jucat mai recent rolul lui Nux din filmul lui George Miller, Mad Max: Fury Road alături de Charlize Theron şi Tom Hardy. Distribuit de Warner Bros., filmul a fost lansat la 15 mai 2015. Mad Max: Fury Road este cel de-al patrulea film din cunoscuta serie Mad Max. De curând el a putut fi urmărit în X-Men: Days of Future Past unde a reluat rolul  lui Hank McCoy.

Felicity Jones (Juliette) este cunoscută datorită rolului principal din filmul cu Eddie Redmayne, The Theory of Everything, în regia lui James Marsh. Interpretarea sa a fost răsplătită cu nominalizări la premiile Oscar, BAFTA, SAG şi Golden Globe.  Inspirat după memoriile lui Jane Hawking: Travelling to Infinity: My life with Stephen, filmul detaliază povestea de dragoste dintre Stephen Hawking, studentul la cosmologie de la Cambridge şi  Jane Wilde, studenta la arte de care s-a îndrăgostit în anii 1960.  Mai recent, ea a jucat în drama regizată de Rupert Goold, True Story alături de Jonah Hill şi James Franco. La începutul anului ea s-a aflat pe platourile de filmare ale filmului A Monster Calls, cu Liam Neeson şi Sigourney Weaver, în regia lui J.A. Bayona.  În vara aceasta ea a încheiat filmările la filmul lui Ron Howard, Inferno, alături de Tom Hanks, iar în present joacă rolul principal din mult aşteptatul film al lui Gareth Edward, Rogue One: A Star Wars Story.

Ben Kingsley (Geran) După ce a obţinut un premiu al Academiei, două Globuri de aur şi două premii BAFTA pentru portretul excepţional pe care i l-a făcut liderului indian Mahatma Gandhi, Sir Ben Kingsley a continuat să interpreteze cele mai nuanţate roluri, menţinându-se printre actorii cei mai versatili şi căutaţi. 

În ceea ce priveşte scena teatrală, el şi-a început cariera la teatrul Royal Shakespeare Company în l967. El a jucat în producţiile RCS A Midsummer Night’s Dream, The Tempest, Julius Caesar, şi a interpretat roluri principale în Othello şi Hamlet. De-a lungul anilor, portofoliul său teatral a mai inclus şi piese cum ar fi The Country Wife, The Cherry Orchard, A Betrothal şi Waiting for Godot.

Cariera cinematografică a lui Sir Ben a început în anul l972 cu thriller-ul Fear is the Key, în regia lui Michael Tuchner, dar primul său rol serios a venit abia după zece ani, odată cu filmul Gandhi, în regia Lordului Richard Attenborough; pe lângă Oscarul pentru interpretare obţinut de actor, filmul a mai obţinut încă şapte alte premii Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor. După 11 ani, el va juca din nou într-un film laureat al mai multor premii Oscar, pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie, neuitatul film al lui Steven Spielberg, Schindler’s List, pentru care interpretarea rolului lui Itzhak Stern i-a adus lui Ben Kingsley o nominalizare la premiul BAFTA. El a primit încă o nominalizare la premiul Oscar  pentru interpretarea rolurilor din filmul Bugsy, de Barry Levinson, Sexy Beast, de Jonathan Glazer şi House of Sand and Fog, în regia lui Vadim Perleman.

Activitatea notabilă din televiziune a lui Sir Ben include serialul de televiziune Tut, unde l-a portretizat pe Marele Vizir Ay, alături de Avan Jogia care l-a jucat pe faraonul Tutankamon, Anne Frank: The Whole Story, în regia lui Robert Dornhelm, film care a câştigat premiul Emmy la categoria de miniserial. Portretul realizat lui Otto Frank, tatăl Annei Frank, i-a adus premiul Screen Actors Guild.

Printre filmele ulterioare ale lui Sir Ben se numără filmul Life, al lui Anton Corbijn, în care îl interpretează pe mogulul Hollywood-ului, Jack Warner; filmul lui Robert Zemeckis, The Walk, cu Joseph Gordon-Levitt în rolul lui Philippe Petit; Collide, de Eran Creevy, cu Anthony Hopkins; Wake, de John Pogue, cu Bruce Willis; sau rolul panterei Bagheera din filmul Disney, The Jungle Book.

În 2013, el a jucat pentru prima oară într-un film cu încasări de peste 1 miliard de dolari, Iron Man 3, de Shane Black, interpretând rolul Mandarinului. Revenind în universul Marvel, el a realizat o caracterizare unică în filmul de scurt metraj All Hail the King, scris şi regizat de  scenaristul filmului Iron Man 3, Drew Pearce.

În 1984, el a primit premiul Padma Sri din partea Indirei Gandhi şi a guvernului Indiei. A fost de asemenea înălţat la rangul de cavaler  de către Regina Elizabeta II, cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou 2001. Sir Ben a fost premiat în 2014  de către United States Holocaust Memorial Museum, care-i recunoaşte contribuţiua excepţională pentru menţinerea vie a amintirii Holocaustului.

Anthony Hopkins (Hagan Kahl) a obţinut premiul Academiei pentru interpretarea sa din Silence of the Lambs (1991) ca şi nominalizări la Oscar pentru rolurile din The Remains of the Day (1993), Nixon (1995) şi Amistad (1998).  El a primit de asemenea premiul  pentru cea mai bună interpretare masculină din partea British Academy of Film & Television Arts pentru rolul din The Remains of the Day şi două premii Emmy® pentru rolurile din filmele The Lindbergh Kidnapping Case (1976) în care l-a interpretat pe Bruno Hauptmann şi The Bunker (1981) în care l-a jucat pe Adolph Hitler.  Catalogat ca cel mai teribil personaj negativ de către American Film Institute, Hopkins a reluat rolul doctorului Hannibal Lecter în Silence of the Lambs şi în hit-ul Red Dragon ca şi în urmarea de mare succes, Hannibal.  

În cei aproape 50 e ani de carieră, Hopkins a mai jucat şi în filme cum ar fi Hitchcock, The Rite, Red 2, The Mask of Zorro, Meet Joe Black, Howard’s End, Fracture, Legends of the Fall, The Road to Wellville, The Edge, Shadowlands, Bram Stoker’s Dracula, 84 Charing Cross, The Elephant Man, The Bounty  şi a fost povestitorul din filmul clasic, Dr. Seuss’s How the Grinch Stole Christmas.  Renumitul şi prolificul actor a interpretat de asemenea rolul zeului Odin din adaptările realizate de Marvel Comic: Thor şi Thor: The Dark World.   

De curând el a fost văzut în rolul lui Methuselah din filmul lui Darren Aronofsky inspirat din Biblie, Noah.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Collide

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells