Se redeschid cinematografele!

de Ştefan Dobroiu în 19 Mai 2021
În weekend-ul 28-30 mai, majoritatea cinematografelor din ţară vor fi deschise

Miercuri, 19 mai, este o zi de încercuit în calendare pentru toți cinefilii, un moment istoric pentru noi, pentru că - iată - am primit vestea redeschiderii, după multe, prea multe luni, a cinematografelor: în weekend-ul 28-30 mai, majoritatea cinematografelor din România vor fi deschise! Actualizăm zi de zi programul cinematografelor din oraşul tău, prin urmare nu ezita să consulţi secţiunea Program Cinema de pe Cinemagia.

Cinema City a anunţat astăzi că pe 27 mai redeschide toate cele 26 de multiplexuri cu 242 de săli de cinema din 20 de orașe ale țării. Mai mult, reţeaua anunţă că pe 27 mai deschide în Buzău cel de-al 27-lea multiplex Cinema City din România, un nou multiplex aflându-se în linie dreaptă pentru lansare la sfârşitul anului în Braşov. „Redeschidem pe 27 mai pentru ca inima cinematografelor să repornească să bată cu putere la fix 125 de ani de la prima proiecție în România”, scria pe o rețea de socializare Ioana Ionescu, Marketing Manager al Cinema City.

Happy Cinema, al doilea lanț de cineplexuri ca acoperire națională din România, continuă să își primească spectatorii, după ce a avut sălile deschise în unele orașe cu incidența cazurilor COVID de sub 3 la mia de locuitori, conform reglementărilor impuse de autorități. Astfel, cinematografele Happy Cinema din Buzău (Galleria Mall), Bistrița (Bistrița Retail Park), Alexandria (Winmarkt), Bacău (Hello Shopping Park) și București (Liberty Center) vă așteaptă la filmeÎn premieră din 21 mai se lansează The Song of Names (Cântecul numelor uitate), cu Tim Roth și Clive Owen, iar în avanpremieră din 21 mai, Happy Cinema prezintă The Hummingbird Project (Proiectul Colibri) - cu Salma Hayek, Alexander Skarsgård, Jesse Eisenberg. Happy Cinema a pus deja în vânzare și biletele pentru O schemă de milioane, The Marksman: În bătaia puștii și mult așteptata animație Tom și Jerry (din 1 iunie). Wonder Woman 1984, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, Monster Hunter, Bloodshot, Wasp Network rulează, de asemenea, în rețea. 

Am anunţat deja că pe 28 mai se redeschid cinematografele din rețeaua Cineplexx, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa și Titan din București, plus Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet. „Deschidem din 28 mai cu promotii de preț la 8 lei bilet cu popcorn și suc incluse”, declară pentru Cinemagia un reprezentant Cineplexx.

Cinemax, multiplexul din Veranda Mall care face parte dintr-un lanț de cinematografe din Slovacia, anunță că așteaptă cinefilii în cinematografe din 28 mai, iar promoțiile pentru deschidere vor fi anunțate în curând. Cu o capacitate de 12 săli (2 VIPS și una specială pentru copii) și cu facilități precum proiector 4K și sistem audio Dolby ATMOS, cinematograful va oferi spectatoriilor șansa de a urmări aici, în perioada următoare, toate premierele sezonului.

Cinematografele Movieplex și Hollywood Multiplex din București  își așteaptă spectatorii de vineri, 28 mai, cu titluri noi, dar și blockbustere ale anului trecut.

Pentru cinefilii care se ţin departe de sălile din mall-uri, anunţăm că Cinemateca se redeschide chiar de vinerea aceasta, din 21 mai. Sunt deja deschise sălile Elvira Popescu şi cinematograful din cadrul Muzeului Ţăranului Român din capitală.

Consultă secţiunea În curând pentru a vedea ce filme te vor aştepta la cinema cu începere din 27 mai.

Foto: Cinema City

Exploreaza subiecte similare:

Monster Hunter, Bloodshot , Wasp Network, Wonder Woman 1984

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 19 mai 2021 15:48
Super!
Phantom_sub pe 23 mai 2021 05:40
Toate cinematografele trebuie să dețină nebulizator pentru curățarea aerului? Altfel nu pot să se redeschidă? Dacă cinematografele mici nu au așa ceva, rămân închise?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells