„Schneider contra Bax", o excelentă comedie neagră, pe 16 decembrie la Cinemax

de Cristina Grigore în 15 Dec 2016
Încurcăturile se ţin lanţ, iar momentele amuzante nu se lasă aşteptate în filmul regizorului olandez, care are la activ o nominalizare la Cannes

O comedie neagră ale cărei întorsături de situaţie vă vor ţine cu siguranţă în faţa ecranului, Schneider vs. Bax, difuzat de Cinemax pe 16 decembrie, de la ora 22.25 (și în reluare, conform programului) este unul dintre cele mai bune filme ale regizorului olandez Alex van Warmerdam, nominalizat la premiul Palm d’or în 2013 pentru Borgman.

Filmul îl introduce încă din prima scenă pe Schneider, un cap de familie respectabil, gata să-şi serbeze ziua de naştere alături de soţie şi cele două fiice. Atmosfera idilică de familie este rapid întreruptă de un telefon ce-i deconspiră identitatea bărbatului, în realitate un asasin plătit. Contractul pe care şeful i-l predă îl are ca ţintă pe Bax, un scriitor acuzat a fi „ucigaş de copii”.

Ramon Bax locuieşte într-o cabană modernă, dar izolată, şi este pe cale să-şi dea afară tânăra iubită, pentru că fiica sa, Francesca, şi-a anunţat vizita, deşi modul său de viaţă vicios nu-l face un tată exemplar. Pentru Schneider, sarcina pe care, aşa cum îi spune şeful, poate fi finalizată, „cu puţin noroc”, până la sfârşitul zilei, se dovedeşte a nu fi chiar atât de simplă.

Cu ritmul, cadrele lungi şi decorurile western, filmul lui Warmerdam este în egală măsură captivant prin imagine, cât şi prin ritmul alert şi concluzia neaşteptată. Deşi îi lipseşte în mod clar orice nuanţă moralizatoare, o caracteristică a cineastului, de altfel, o cronică a The Hollywood Reporter, descrie filmul drept „o poveste precis coregrafiată, ce se desfăşoară într-o lume total indiferentă, în care deciziile proaste sunt atât de probabil să se ivească, cum este ghinionul”.

Exploreaza subiecte similare:

Schneider vs. Bax

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells