Șase cele mai scumpe gafe de la Hollywood

de Marina Florea în 5 Oct 2020
Răniri ale actorilor, decizii neinspirate ale realizatorilor, exces de zel

De fiecare dată când un actor greșește, filmările întârzie, iar timpul înseamnă bani. Iată câteva greșeli care se numără printre cele mai scumpe gafe de la Hollywood.

Seven

Brad Pitt a suferit o rănire serioasă pe platourile de filmare de la Seven. Jucând rolul unui detectiv, în timpul unei scene în care urmărea un suspect prin ploaie, a alunecat și s-a rănit la mână într-un geam, tăindu-și un tendon. Regizorul David Fincher relatează }ntr-un material bonus pe DVD-ul filmului că Pitt i-a arătat rana, care era într-atât de gravă încât se vedea osul.

Valorificând o situație neprevăzută, Fincher a reușit să facă ranirea lui Pitt o parte din povestea filmului astfel încât personajul Mills să fie rănit ca polițist. Gestul a adăugat timp și cheltuieli producției, dar probabil a fost mai simplu de explicat de ce unul dintre personajele principale avea mâna în ghips decât să se amâne filmările până la refacerea lui Brad Pitt. Totuși, problema nu s-a rezolvat complet. Ca majoritatea filmelor, Seven nu a fost turnat cronologic, așa că toate scenele filmate după rănirea lui Pitt necesitau ca actorul să își țină mâna rănită în buzunar sau la spate.

Quantum of Solace -ochiul vânăt

În timpul filmărilor la o scenă de luptă, un cascador a executat o lovitură cu piciorul prea aproape de fața lui Daniel Craig și l-a lovit din greșeală. Filmările a trebuit să se oprească pentru ca actorul să primească asistență medicală, inclusiv opt copci pentru răni. De asemenea, a rămas cu un ochi vânăt, ceva ce nu trebuie să aibă un super-spion. La postproducție, monteurii a trebuit să folosească manipularea imaginii pentru a înlătura semnul ochiului învinețit.

Justice League- mustața

Warner Bros. a trebuit să reasambleze distribuția din Justice League în vara lui 2017 pentru refacerea unor filmări-cheie. Henry Cavill/Superman, a fost printre cei vizați, dar exista o problemă: își lăsase mustață pentru următorul rol, în cel de-al șaselea film Misiune Imposibilă, și era obligat contractual să și-o păstreze până la încheierea filmărilor.

Problema de a îndepărta părul de pe fața supereroul a căzut în sarcina tehnicienilor de efecte speciale: cineva din domeniu a declarat că ar putea costa milioane de dolari - „trebuie să recreezi în 3D o parte din fața actorului pentru a-i înlătura mustața și umbrele. Asta înseamnă să îi potrivești poziția capului, a corpului și expresia facială. Trebuie sincronizată cu dialogul. Apoi trebuie să aranjezi lumina și sa o recompui astfel încât să arate fără cusur”....

American Sniper - bebelușul fals

Poate credeți că folosirea unei păpuși pe post de bebeluș va salva bani, dar nu e cazul dramei American Sniper. Sosit acasă, personajul lui Bradley Cooper își ia în brațe bebelușul, însă publicul poate vedea clar că bebelușul e, de fapt, o păpușă.

Pentru a complica eșecul, mânuța bebelușului fals a fost animată pe computer pentru a părea autentică, deși brațul părea fără viață, totul cu costuri uriașe de la departamentul CGI. Desigur, un bebeluș adevărat era și mai autentic, și mai simplu de introdus în scenă. 

Apocalypse Now, înlocuirea unui sat întreg

Apocalypse Now, film de război, a fost regizat de Francis Ford Coppola. Pentru a recrea jungla din Vietnam, regizorul a ales să filmeze în Filipine, unde a fost dusă echipa de filmare. Așadar, în loc de a construi un sat vietnamez într-un studio la Hollywood, scenografii a trebuit să construiască un sat în Filipine, la fața locului.

După un taifun care a cauzat daune majore decorului, a fost nevoie de 1,5 milioane de dolari pentru a-l reconstrui, ceea ce într-un studio de la Hollywood nu ar fi fost cazul.

Resident Evil, refacerea scenariului

Atunci când producătorii au creat, în primă instanță, seria Resident Evil, au permis ca personajul principal Alice (Milla Jovovich) să aibă tot atâtea replici cât personajul Rain. Jovovich a fost deranjată de situație, și a cerut schimbarea scenariului amenințănd cu părăsirea filmului.

Ambele variante costau mult, însă în cele din urmă schimbarea actriței a părut mai de nedorit. Așadar, scenariul a fost rescris, lucru aproape la fel de scump.

Exploreaza subiecte similare:

Se7en, Quantum of Solace, American Sniper, Justice League, Apocalypse Now, Resident Evil, Brad Pitt, Daniel Craig, David Fincher, Bradley Cooper, Henry Cavill, Milla Jovovich

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells