Săptămâna 29 mai - 4 iunie

de Ştefan Dobroiu în 28 Mai 2009
Săptămâna 29 mai - 4 iunie

Russell Crowe investighează convingător în Jocuri la nivel înalt, iar frumoasa Rachel Weisz se transformă într-o super-hoţomancă ajutată de Adrien Brody. Comedie cu jafuri, thriller jurnalistico-politic, comedie romanţioasă cu fantome şi horror cu măşti, iată o ofertă extrem de bogată în cinematografele din toată ţara.

State of Play/Jocuri la nivel înalt este despre jurnalistul Cal (Crowe) şi congressman-ul Steven (Affleck), aflaţi acum (cel puţin teoretic) de partea unor puteri diferite în stat. Foşti colegi de colegiu, cei doi sunt prieteni la cataramă, dar relaţia lor se va trezi bombardată cu fel de fel de ispite în momentul în care tânăra moartă într-un aparent accident se va dovedi a fi amanta politicianului. Ca să se complice şi mai mult lucrurile, soţia acestuia e atrasă de jurnalist, dar regizorul Kevin McDonald se ţine tare departe de telenovelă şi-şi conduce excelent thriller-ul plin de implicaţii morale, politice şi jurnalistice. De văzut pentru actori, dar şi pentru subiectul pus pe hârtie de scenarişti precum Peter Morgan şi Tony Gilroy.

Cât despre Fraţii Bloom/Brothers Bloom, Rachel Weisz, Adrien Brody (hm, deja două Oscaruri) şi Mark Ruffalo sunt protagoniştii acestui amuzant heist movie, care funcţionează perfect la nivel de secvenţă, dar nu ajunge să se închege până la final. Poveste a doi fraţi (Brody, Ruffalo) specialişti în jafuri şi escrocherii de toate felurile, care cooptează în "grupul" lor o plictisită moştenitoare (Weisz) cu reşedinţa la... Peleş, New Jersey, Brothers Bloom te pocneşte cu o avalanşă de gaguri, aşa că merită să-l vezi măcar pentru improvizaţii, energie şi chimia dintre actori. Furtişagurile nu sunt cine ştie ce, dar glumiţele merită.

Dacă îţi place Matthew McConaughey şi numeri minutele până când acesta îşi smulge cămaşa pentru a rămâne la bustul gol (se întâmplă în fiecare film, de obicei în prima jumătate), Fantomele fostelor iubite s-ar putea să-ţi atragă (plăcut) atenţia. Fără a fi ceva nemaivăzut (de fapt această adaptare imens de liberă după Colindul de Crăciun al lui Dickens merge după o reţetă ferfeniţită de atâta utilizare), Fantomele are câteva poante bune, iar şarmului "infailibil" al lui McConaughey i se adaugă prezenţa plăcută (dar oarecum trecută cu vederea) a lui Jennifer Garner, plus Michael Douglas în rol de unchi decedat (sic!), care-l ajută pe protagonist să meargă în, ei bine, exact direcţia cea mai previzibilă.

Ultimul film al săptămânii este Necunoscuţii/The Strangers, despre un cuplu care se retrage într-o casă de vacanţă pentru a sărbători o cerere în căsătorie (acceptată, desigur). Aici, însă, cei doi cad pradă unei familii cu intenţii nu tocmai curate, într-o avalanşă de întâmplări bizare şi aparent fără nicio motivaţie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 19 aprilie 2010 18:49
foarte bune filmele de saptamana aceasta, mie mi-a placut Ghosts of Girlfriends Past

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells