Saptamana 06-12 Aprilie

de Alin- Adrian Moise în 5 Apr 2007
Saptamana 06-12 Aprilie

Pana cand B-Est-ul isi va deschide iar portile, cu una din cele mai tari editii de la infiintare, nu mai e mult (numele documentarelor din competitie le puteti citi pe site), mai exact o saptamana, timp in care avem si un Steaua-Dinamo, adevarat ‘el clasico’ romanesc, dar si o (singura) premiera pe marile ecrane, pe numele ei: Employee of the Month. E drept, amatorii de cinemateca probabil vor prefera sa se pastreze pentru Miercuri, ora 18 30, cand Cineclubul de la Cinema Eforie va proiecta The Magnificent Ambersons, capodopera lui Orson Welles care a urmat lui Citizen Kane, in loc sa se imbulzeasca la filmul (comedie) de debut semnat Greg Coolidge, pe al carui afis zambeste cald Jessica Simpson.

Totusi, sa vedem ce avem. La Super Club, un imens supermarket, de multi ani se deruleaza o competitie numita ‘Angajatul Lunii’, care teoretic ar trebui sa-i mobilizeze pe toti angajatii in a depune efort maxim la munca. In schimb, nu reuseste decat sa imbogateasca palmaresul lui Vince Downey (Dax Shepherd), castigatorul ultimelor 17 editii, la un pas doar de masina mult visata oferita ca premiu. Campion fara drept de apel, Vince pare cu atat mai indreptatit sa se impuna si asupra noii-angajate Amy (Simpson), despre care se zvoneste cum ca ar avea o slabiciune pentru angajatul lunii. Numai ca aspectul domnisoarei (cu unii dintre cei mai albi dinti pe care-i veti vedea vreodata) il trezeste din lene pe Zack Bradley (Dane Cook), tot un angajat, trantor veritabil (insa un trantor popular prin colegi), urmand o adevarata cursa pentru titlul de ‘Angajatul Lunii’, pentru Amy si pentru masina. Daca Shepherd sau Cook sunt nume oarecum necunoscute (desi Shepherd a mai putut fi vazut prin Zathura sau Cheaper by the Dozen, chiar si Let’s Go to Prison, iar Cook prin Torque) atunci trebuie spus ca mai avem prin distributie si un Andy Dick, un Harland Williams (pe care sigur il stiti, dar la fel de sigur nu-i puteti retine numele) sau un Brian George (Babu Bhatt din Seinfeld).

Insa nimic n-a putut opri filmul in a fi distribuit sub titulatura de ‘ultima comedie cu Jessica Simpson’, fara sa fie un succes zdrobitor de box-office (28 milioane incasari la un buget de 12). Asa ca rasete placute (asta daca nu preferati filmul lui Welles) si Sarbatori Fericite din partea Cinemagia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells