„Să joc în Fear The Walking Dead a fost o experiență palpitantă și provocatoare” - Karen David, în exclusivitate pentru Cinemagia

de Luminița Florea în 10 Nov 2021
Fear the Walking Dead se difuzează în fiecare luni, de la ora 22:00, la AMC

Un interviu cu Karen David despre actorie, despre cum să-ți păstrezi echilibrul jucând personaje la antipozi și despre captivanta poveste a lui Grace (personajul interpretat de Karen în „Fear the Walking Dead”) a fost acordat - în exclusivitate - publicației Cinemagia. Îl redăm mai jos. Sezonul 7 se difuzează în fiecare luni, de la ora 22:00, la AMC. Karen ne povestește cum au decurs filmările.

Karen David - actriță, cântăreață și compozitoare - s-a născut în Shillong (India), dar a crescut alături de familie, în Canada. La 17 ani se mută în Anglia pentru a-și împlini visul de a fi actriță, unde studiază Școala de teatru „Guildford School of Acting”. După terminarea studiilor, cariera ei debutează cu un rol în Bombay Dreams, alături de A. R. Rahman, iar primul rol principal l-a primit în 2006, în filmul Take 3 Girls.

Un rol foarte important și care a făcut-o cunoscută a fost cel din filmul The Scorpion King 2: Rise of a Warrior, unde a fost protagonistă. În anul 2009 are oportunitatea de a juca alături de Vince Vaughn, iar în 2012 alături de Robert De Niro în filmul Red Lights. Pe lângă multe musicaluri, a jucat în multe seriale celebre precum Legacies sau Once Upon a Time, pentru ABC.

Cum a fost perioada aceasta de pandemie pentru tine?

Familia și prietenii sunt sănătoși și pentru acest fapt sunt recunoscătoare. Am avut o scurtă perioadă în care am întrerupt filmările din cauza situației. Acum sunt fericită pentru că echipa a organizat totul astfel încât să continuăm să facem ceea ce iubim, în siguranță.

După ce ai terminat de filmat cu ABC „Once Upon a Time”, ai început filmările pentru „ Fear The Walking Dead”. Cum a fost tranziția, pentru că sunt complet diferite?

Într-adevăr „Once Upon a Time” și „The Walking Dead” sunt două proiecte total diferite și frumoase, fiecare în stilul lui. Ca actor, îți dorești să joci în filme, show-uri neașteptate și complet opuse față de cum ești tu. Așa că, jucând rolul unei prințese Disney, prințesa Jasmine, a fost o aventură si o onoare pentru mine. A fost ca un vis din copilărie devenit realitate. Să trec de la covoare fermecate, lampa lui Aladin si diademe la Apocalipsă, unde totul a fost despre praf, nisip și make-up m-a entuziasmat foarte tare - pentru că făceam într-adevăr ceva total diferit de cum sunt eu.

Astfel că, să joc rolul lui Grace a fost cu siguranță o experiență palpitantă și provocatoare. Are o personalitate foarte diferită față de a mea, dar am învațat multe de la acest personaj și continuu să învăț în fiecare zi de filmare. Ceea ce leagă cumva cele două show-uri este Ian Goldberg. Țin minte că eram în camera de scris, la o ședință pentru „Fear The Walking Dead” și l-am văzut pe Ian. Îl cunoșteam, bineînțeles, dar nu înțelegeam ce caută acolo și am rămas plăcut surprinsă să-l văd. Ian, ca o urare de bun venit, mi-a zis: Să știi, Karen, că aici nu sunt covoare zburătoare!

Dar îmi place foarte mult pentru că atât Jasmine cât și Grace sunt personaje total diferite de mine și asta este bine, pentru că mă provoacă.

Iar când ceva te sperie, abia atunci știi că faci ceea ce trebuie.

Ce te-a învățat Grace pe plan personal?

Eu sunt o persoană emotivă, întotdeauna mă ghidez după ceea ce-mi spune inima. Tatăl meu mereu mi-a spus că uneori drumul ghidat de suflet este drumul cel mai greu, dar îți oferă cele mai mari satisfacții. Pentru că atunci când îți urmezi inima, nu ai regrete. Așa că încerc mereu să urmez ce-mi spune inima, instinctul, sunt ca o carte deschisă.

Grace vine dintr-o lume SF. Gândirea ei este foarte organizată, sistematică, pragmatică. Este foarte determinată în tot ceea ce face, în gânduri și-n felul în care trece peste probleme. Deciziile și alegerile ei sunt bazate pe rațiune, pe logică și nu pe ceea ce spune sufletul. Așa că Grace chiar dacă este opusul meu, mi-a creat o balanță, un echilibru emoțional.

Un alt lucru pe care l-am învățat de la Grace și care m-a ajutat  în pandemie este modul în care privești necunoscutul si cum îi faci față.

Grace este mult mai pregătită pentru a îmbrățișa necunoscutul și a gestiona situații intense, stresante. Este foarte calmă.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care le apreciez cel mai mult la ea. Poate că ea este disperată, speriată în sinea ei, dar nu lasă să se vadă asta. Abilitatea ei de a  găsi soluții bune în momente tensionate cred că este vitală.

Am învățat mult de la ea în acest sens și uneori ține de cum alegem să reacționăm în situații de urgență. Uneori, e bine să găsim un echilibru între pragmatic și emoțional înainte de a reacționa impulsiv.

Este important să păstrezi un echilibru.

Care a fost cea mai mare provocare jucând-o pe Grace?

Sezonul 5 a fost despre introducerea și prezentarea lui Grace și apoi vedem o Grace care ușor, ușor își deschide sufletul, devine sentimentală, mai ales în momentul în care îl cunoaște pe Morgan. Restul grupului și Morgan au încurajat-o să-și permită să fie mai vulnerabilă. Cred că este un moment important pentru traiectoria poveștii sale și, cu siguranță, pentru sezonul 6, când rămâne însărcinată și este expusă radiațiilor.

Am făcut o groază de cercetări despre ceea ce s-a întâmplat la Cernobîl în acest sens, despre cum erau femeile însărcinate afectate de radiații. Se vorbește foarte mult de pierderile sarcinilor și moarte infantilă.

Cum nu am filmat o vreme, când a început pandemia, am avut timp si am intrat pe diverse forumuri, grupuri și am vorbit cu o grămada de organizații despre acest subiect. Am avut norocul să întâlnesc familii curajoase și drăguțe care au vrut să-și împărtășească poveștile cu mine. Asta m-a bucurat foarte tare pentru că astfel am reușit să aduc experiențele și vocile lor în povestea lui Grace.

„Jos pălăria” pentru echipa asta minunată care a făcut o muncă de cercetare extraordinară. În sezonul următor, vom face 17 mini filmulețe care se vor concentra pe fiecare personaj și asta o să fie foarte interesant.

Așa că, văzând-o pe Grace trecând prin această poveste dureroasă, dulce-acrișoară, apoi lovindu-se de depresia post-partum care i-a afectat relația cu Morgan, mi-am dat seama că povestea ei este destul de complexă și captivantă. Să joc alături de Lenny James (Morgan) a făcut totul mult mai ușor pentru că mi-a oferit mult sprijin.

Crezi că perioada în care Grace este însărcinată este cea mai înduioșătoare?

În serial fac lucruri pe care nu le-am mai făcut vreodată ca actor. Lucru care este destul de înfricoșător pentru că este o balanță pe care vrei să o păstrezi ca actor și pe care vrei să o creezi corect. Ca actori, noi suntem foarte empatici și tot ceea ce putem face este să sperăm că ne facem datoria de a spune și de a transmite povestea cât mai onest și cât mai real posibil.

Este ca mersul pe sârmă sau pe o linie foarte subțire unde trebuie să-ți păstrezi echilibrul, dar pentru asta ai echipa care te ajută și te sprijină ca lucrurile să iasă așa cum trebuie. Chiar mă simt norocoasă să fac parte din această echipă care mi-a oferit sprijin din prima zi și asta cred că se vede în toate episoadele.

Spune-mi, te rog, despre decorul și machiajul din Fear the Walking Dead! Cum e în realitate? E înspăimântător?

Cu siguranță!!! În serial, Bernardo, set designerul nostru, și tot departamentul au reușit să creeze ceva de neimaginat, minunat. Închipuie-ți că noi filmam primăvara când totul este verde și ei au avut de creat un scenariu de groază. Cu ajutorul bombelor de fum, efectelor speciale și filtrelor de la camere au reușit să creeze tot ce se vede din primul sezonul până în prezent. Mereu rămân surprinsă, cu „gura căscată” când văd decorul, de ceea ce reușesc ei să creeze. Pare ireal. Este ca și cum ai fi un copil mic și intri într-o cameră de joacă fenomenală, care-ți depășește imaginația.

Și da! Mă sperii foarte repede. Soțul meu poate cu ușurință să se uite la cele mai grotești filme, pe când eu sunt o lașă. Chiar trebuie să mă ascund după perne, să-l văd în timpul zilei și trebuie să am măcar cățelul cu mine dacă soțul meu nu este acasă.

Îmi este frică de zombies și chiar am râs cu soțul meu când am primit rolul. M-a întrebat dacă îmi este frică de ei și i-am zis că da, dar sper să fie măcar drăguți pe dinăuntru.

Ce urmează pentru Karen? Ce proiecte viitoare ai în agendă?

Am un proiect în derulare despre care mi-ar plăcea să vorbesc și care-mi place foarte mult dar e confidențial încă, din păcate.  Vor să fie o surpriză și chiar nu am voie să vorbesc. Este o dramă-comedie, atât pot să spun. Continui să filmez pentru Disney. Am încheiat filmările pentru „Legacies” unde am interpretat-o pe Emma Tig și unde am fost înconjurată de o echipă minunată.

Exploreaza subiecte similare:

The Walking Dead, Once Upon a Time, Vince Vaughn, Legacies, Red Lights, Robert De Niro, The Scorpion King 2: Rise of a Warrior, Karen David, Fear the Walking Dead

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells