Ryan Coogler, rege (creativ) pentru cinci ani în Wakanda

de Ştefan Dobroiu în 2 Feb 2021
Regizorul de culoare va realiza un serial despre Wakanda pentru Disney+

Cooptat să realizeze filmul Black Panther, regizorul Ryan Coogler a livrat unul din superhiturile Marvel, convingând atât publicul cât şi criticii. Regizorul va filma anul acesta şi Black Panther 2, dar cei de la Deadline au aflat în exclusivitate că sequelul nu este singurul proiect legat de Wakanda din filmografia viitoare a lui Coogler: un serial cu acţiunea plasată în regatul african fictiv a primit undă verde pentru Disney+.

Coogler a semnat un contract exclusiv pe o durată de cinci ani, iar din acest contract face parte şi dezvoltarea serialului despre Wakanda, prin compania sa Proximity Media. Nu ştim în prezent nimic despre ce personaje va avea serialul şi în ce direcţii va merge povestea, dar putem garanta că ea va fi în strânsă legătură cu Universul Cinematografic Marvel.

Ascensiunea lui Coogler la Hollywood a fost de-a dreptul meteorică. A regizat întâi Fruitvale Station, despre tânărul de culoare Oscar Grant, ucis nejustificat de poliţia din oraşul american Oakland în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2008. În 2005 a lansat Creed, spin off de succes al francizei Rocky, iar Black Panther l-a catapultat pe primul loc în topul regizorilor de culoare cu cele mai mari lansări din istorie.

Foto: Coogler făcând semnul "Wakanda Forever" alături de soţia sa, Zinzi Evans, la premiera filmului A Wrinkle in Time

Exploreaza subiecte similare:

Ryan Coogler, Fruitvale Station, Creed, Black Panther

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells