România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

de Cinemagia în 24 Sep 2021
Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România sălbatică, s-a lansat în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie, înregistrând 16.332 de spectatori după primul weekend și devenind astfel unul dintre cele mai apreciate documentare din box office-ul autohton. În a doua săptămână de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 39 de orașe din țară, distribuit de Transilvania Film.

Reţeta documentarului echilibrat care te ţine în scaun pe tot parcursul lui, transparent şi sincer.” (Alberto Păduraru, LiterNet), „Un film copleșitor, misterios și surprinzător.” (Adrian Titieni), „Un documentar minunat prin intermediul căruia i-aș invita pe toți să redescopere această țară.” (Pavel Bartoș), „Un film despre fragilitatea extremă a lumii în care noi trăim.” (Alex Găvan), „Restaurează o conexiune sufletească cu natura.” (Monica Bîrlădeanu) sunt doar câteva din descrierile făcute de cei care au văzut filmul pe marile ecrane.

Premiera de Gală, de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din capitală, din 15 septembrie, a strâns peste 1500 de oameni care s-au bucurat în aer liber de imaginile spectaculoase surprinse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. Puțin din atmosfera serii de gală a fost surprinsă aici.



Povestea celui mai autentic proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan, piesa centrală a filmului, „Du-mă, vântule!”, interpretată de Mădălina Pavăl, devenind extrem de populară imediat după lansare.

România Sălbatică este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu, a administratorilor parcurilor și rezervațiilor naturale, precum și a întregii comunități de fotografi și pasionați de natură. Felul în care documentarul este montat și narat deschide în mod constructiv una dintre cele mai relevante conversații în spațiul public despre necesitatea conservării naturii.



Dincolo de prezența în cinema, vineri, 24 septembrie, România Sălbatică va avea o proiecție specială în cadrul celei de-a 12-a ediții Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Amfiteatrul TNB, de la ora 20:00. Biletele au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate de la casierie sau online de pe MyStage.ro.



La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

Exploreaza subiecte similare:

România sălbatică, Adrian Titieni, Pavel Bartoş, Monica Bîrlădeanu, Dan Dinu, Cosmin Dumitrache

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells