Robert Downey Jr: „Dolittle e genul acela de filme cu care am crescut”

de Gloria Sauciuc în 16 Dec 2019
Premiera în România a filmului e programată pentru 17 ianuarie

Robert Downey Jr. a pus deoparte costumul lui Iron Man, dar nu și spiritul de aventură... Starul va apărea anul viitor într-o producție de familie cu elemente fantasy, inspirată din volumul al doilea al seriei pentru copii imaginate de britanicul Hugh Lofting: The Voyages of Doctor Dolittle

După ce și-a pierdut soția în urmă cu șapte ani, excentricul dr. John Dolittle (Downey), un veterinar extrem de îndrăgit din Anglia victoriană, se izolează în spatele porților conacului său, singura companie fiindu-i o menajerie de animale exotice. Dar, când tânăra regină Victoria (Jessie Buckley) se îmbolnăvește grav, Dolittle pornește cu mari ezitări într-o călătorie plină de aventuri către o insulă mitică pentru a căuta leacul care o va vindeca pe regină, regăsindu-și pe drum curajul, și trezindu-și la viață istețimea legendară, pe măsură ce va fi nevoit să-și croiască drum printre creaturi nemaivăzute ochiului uman.

Iată ce declară îndrăgitul actor despre personajul său:

Am vrut să fac ceva cu totul ieșit din zona mea de confort, dar frumos pentru copii. Am un copil de 26 de ani care, deci, poate să vină să vadă filmele pe care le fac de vreo 13 ani încoace, însă cei mici mereu sunt acasă în seara premierei. Și, sincer, întotdeauna am considerat că există ceva în aventurile acelea frumoase, cu empatie și toate celelalte, nu doar cu amenințări intergalactice, ci ma degrabă genul acela de filme cu care am crescut atunci pe când eram copil.

La începutul filmului, Dolittle este un personaj retras. Așa că mă gândesc că personajul meu a devenit un fel de pustnic, care s-a izolat probabil datorită unei traume sau unei dezamăgiri sau ceva de genul ăsta. Iar gândirea lui este de a se izola de lumea omenească și de a se retrage, alături de animalele sale, în locul acesta care i-a fost dăruit de către Regină. Și mai există acel băiat din partea locului, care își descoperă și el darul de a comunica cu animalele, asemenea doctorului legendar. Și îl aduce aproape exact în aceeași zi în care Lady Rose vine de la Palatul Buckingham chemându-l de urgență pentru a găsi leacul bolii Reginei. Și acest băiat, cu o intuiție extraordinară, arată cât e de dornic să facă parte din asta, iar doctorul se deschide față de el.

Harry Colett chiar este o stea în devenire, îmi aduc aminte de probele lui, un Tom Cruise de 11 ani, este sigur pe el, este un tânăr foarte capabil. La scenografie, mergeam alături de Dominic (Watkins) și vorbeam despre ținute și discutam despre ele ore întregi, în maniera: „Nu ar trebui oare să facem loc aici pentru un urs polar?” „Dar cum își poate băga girafa capul pe fereastră?”„Unde e locul cel mai bun de dormit pentru o gorilă?”

Mare parte din discuții a fost cum să pregătim toate aceste ambienturi pentru a găzdui această adunare pestriță de animale.

Exploreaza subiecte similare:

Dolittle

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells