Ridley Scott va aduce pe micile ecrane ultima parte a Odiseei Spaţiale a lui Arthur C. Clarke

de Cristina Grigore în 5 Nov 2014
Serialul va fi adaptat de către scenaristul lui Collateral, Stuart Beattie

3001: The Final Odyssey se îndreaptă spre micile ecrane, anunţă EmpireOnline.com. Ultima parte a seriei imaginate de Arthur C. Clarke va fi produsă de compania lui Ridley Scott, Scott Free Productions şi va consta într-o miniserie.

De adaptarea romanului despre interacţiunea omenirii cu misterioşii Monoliţi extratereştri şi descoperirea puterilor acestora se va ocupa scenaristul lui Collateral, Stuart Beattie.

3001: Odiseea Spaţială îl readuce la viaţă pe Frank Poole, gata să reia călătoria pe care computerul HALL a intrerupt-o brusc în urmă cu 1000 de ani. Poole ştie că nu poate pleca fără Dave Bowman, însă trebuie mai întâi să descopere adevărul înspăimântător despre ceea ce Bowman şi HALL 9000 au devenit în interiorul monolitului, această extraordinară tehnologie extraterestră ce a decis deja ce rol va trebui să joace umanitatea în evoluţia Galaxiei.

Tom Hanks a dorit să ecranizeze romanul în anul 2000, însă proiectul a fost, într-un final, abandonat. Nici ce-a de-a treia parte a celebrei serii imaginate de Clarke, 2061: Odyssey Three, nu a beneficiat încă de tratament cinematografic. Un alt serial inspirat din opera autorului SF, Sfârşitul copilăriei, este acum dezvoltat de postul TV SyFy.

 

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Arthur C. Clarke, Stuart Beattie, 3001: The Final Odyssey

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells