Ridley Scott a văzut noul film Alien. Iată-i reacţia

de Ştefan Dobroiu în 18 Oct 2023
Filmul are titlul provizoriu Alien: Romulus şi se va lansa la anul

Francizele Alien şi Predator se pot lăuda cu unele dintre cele mai dezamăgitoare sequel-uri din istorie, dar nu ne pierdem speranţa, căci surprizele plăcute sunt posibile. Poate Alien: Romulus, regizat de uruguayanul Fede Álvarez, va revitaliza această serie ce se numără printre cele mai populare din toate timpurile. Se pare că fix aceasta este şi opinia lui Ridley Scott, cel care acum 45 de ani căpăta o notorietate globală după lansarea primului film al seriei: conform Variety, Scott a spus despre noul Alien că "it's fucking great". Sau, în traducerea Irinei Margareta Nistor, "este al naibii de bun".

Fede Álvarez este cunoscut pentru thrillerul claustrofobic Don't Breathe şi a şi scris scenariul noului Alien cu conaţionalul său Rodo Sayagues. Álvarez spune că a aşteptat cu sufletul la gură reacţia lui Ridley Scott şi că a primit-o cu imensă uşurare. Trebuie spus aici că Scott nu e doar iniţiatorul francizei, ci şi producător principal al sequel-ului.

În acest moment nu se ştiu foarte multe detalii despre Alien: Romulus. Ştim doar că povestea are în centrul atenţiei mai mulţi tineri care, ajunşi pe o planetă îndepărtată, se vor trezi într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu cea mai periculoasă specie din univers, xenomorfii. Cailee Spaeny, care a făcut senzaţie la festivalul de la Veneţia cu rolul ei din filmul biografic Priscilla, joacă rolul principal, alături de ea apărând David Jonsson (Industry), Archie Renaux (Shadow and Bone), Isabela Merced (Rosaline) şi Spike Fearn (The Batman).

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Fede Alvarez, Don't Breathe, Priscilla, Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 18 octombrie 2023 17:34
Aha, e producătorul filmului. Ați văzut vreun producător care să-și critice propriul film înainte de lansare?
boghiu_andrei pe 18 octombrie 2023 18:28
Exact! Fiind vorba de un film cu tineri la grămadă - mai rău, chiar pare un scenariu cu adolescenți înflăcărați și zbuciumați (idei care nu funcționează niciodată, în special în asemenea francize iconice) -, plus motivul enumerat de tine, credibilitatea în vorbele generoase ale regizorului ''tată'' e îndoielnică.
alex_il_fenomeno pe 18 octombrie 2023 21:46
Daca regizorul original spune ca e WOW (sa nu reproduc franceza transmisa initial), inseamna ca avem ce sa asteptam. Acum doar cu asteptarile, sa le tinem low ca sa nu dam in alta extrema. :)
spartacus pe 19 octombrie 2023 19:36
Ah, deci inca un film cu tineri??! Chiar nu mai vazusem demult unul! :)))))))))
Serios vorbind acum, mi se pare o prostie imensa trendul asta cretin de a face ”pe banda rulantă” filme numai cu tineri care nu fac decat sa taie serios din publicul general amator de filme de orice fel ar fi ele. CU ata mai cretina mi se pare ideea de a face acum un film din seria PREDATOR doar cu tineri !?! Astia de sunt in spatele filmului, producatori sau oprice ar fi ei, par a fi ori idioti sadea, ori ticalosi daca nu isi dau seama cat de mult gresesc adoptand o astfel de ”strategie” pentru un astfel de film! Dar asta este, oricum am vazut deja cu totii cat de putine au devenit filmele care reusesc sa iti capteze cu adevarat atentia. S-auzim de bine!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells