Record absolut la încasări pentru studiourile Universal Pictures. Iată ce filme au contribuit la asta în 2015

de Gloria Sauciuc în 24 Iun 2015
După doar 13 zile de la premieră, thrillerul cu dinozauri Jurassic World a atins un miliard de dolari la box-office-ul mondial

Universal Pictures a atins recordul de 3.8 milioane de dolari încasări la box office-ul internaţional — iar anul este abia la jumătate. Mulţumită filmelor Jurassic World şi Furios şi iute 7, încasările pentru anul 2015 au depăşit recordul din 2013 de 3,7 miliarde de dolari.

Peliculele cheie „Cincizeci de nuanțe ale lui Grey” și „Pitch Perfect 2” au ajutat studioul să atingă acest prag. După doar 13 zile, thrillerul cu dinozauri Jurassic World a atins un miliard de dolari la box-office la nivel mondial, mai rapid decât orice alt film din istorie, scrie publicația Variety.

Jurassic World a avut cele mai mari încasări în a doua săptămână la box-office-ul din America de Nord, cu 106,6 milioane dolari, ducând încasările interne la 402,8 dolari duminica trecută, la care se adaugă 584,4 milioane de dolari din toată lumea.

Jeff Shell, președintele Universal Filmed Entertainment, a remarcat într-un comunicat de presă că Furios şi iute 7 este al patrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile la nivel mondial, surclasat doar de Avatar, Titanic și Răzbunătorii de la Marvel.

Recordurile cheie ale companiei Universal includ în 2015:

Casa de producţie care a atins cel mai rapid 1 miliard de dolari la box-office-ul naţional, 2 miliarde în străinătate şi 3 miliarde la nivel mondial. Cea mai profitabilă lansare la nivel naţional (208,8 milioane de dolari), peste graniţe (316,8 milioane) şi la nivel mondial (525,6 milioane) cu „Jurassic World” – singurul film din istorie cu încasări de peste 500 de milioane de dolari la lansare.

Cele mai mari încasări din istorie la box-office-ul intern (106,6 milioane de dolari) şi cele mai mari încasări din al doilea week-end în străinătate (163,4 milioane de dolari) pentru Jurassic World. Fox a stabilit recordul pentru încasările totale anul trecut, cu o sumă de peste 5,5 miliarde de dolari.

Programul de vară al Universal

Acesta include Ted 2, care are premiera în acest weekend, comedia animată Minionii, Trainwreck, de Judd Apatow, cu Amy Schumer în rol principal.

Restul lansărilor din 2015 mai includ The Visit, de M. Night Shyamalan, saga despre alpinism Everest, filmul biografic Steve Jobs, horrorul gotic al lui Guillermo del Toro Crimson Peak, By the Sea - cu Angelina Jolie și Brad Pitt, comedia-horror Krampus și comedia Sisters, cu Tina Fey şi Amy Poehler.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World, Fast and Furious 7, Fifty Shades of Grey, Pitch Perfect 2, Ted 2, Crimson Peak, By the Sea

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 24 iunie 2015 15:24
Universal Pictures a atins recordul de încasări la box office-ul internaţional - sigur este milioane?
ddman pe 24 iunie 2015 15:25
Universal Pictures a atins recordul de" 3.8 milioane de dolari " încasări la box office-ul internaţional
cavallioty pe 24 iunie 2015 17:27
milioane miliarde tot pe acolo,ce mai conteaza pentru cinemagia care oricum nu face decat sa traduca articole

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells