Recomandări TV: un nou serial, Spionul cibernetic, plus filme clasice şi ce nu am prins la cinema

de Gloria Sauciuc în 20 Oct 2014
Spionul cibernetic (Intelligence), sezonul 1, începe, în premieră în România, marți, 21 octombrie, la ora 22:00, la Universal Channel

Ziua de luni vine cu o serie de recomanări de filme şi seriale pe care le putem urmări pe micul ecran pe parcursul săptămânii în curs. Iată, aşadar, o serie de producţii în premieră, dar şi filme pe care dorim să le revedem sau le-am ratat când au rulat pe marile ecrane. Nu ezitaţi să consultaţi programul TV de pe cinemagia.ro, sau pentru o selecţie şi mai precisă, rubrica „Filme la TV”  şi „Seriale la TV”.

Dramă sportivă „Million Dollar Baby
luni, 22.00, ProCinema

De-a lungul unei vieţi întregi petrecute în ring, Frankie Dunn (Clint Eastwood) a antrenat figuri legendare ale boxului. Întotdeauna i-a învăţat pe discipolii săi, în afară de arta de a se lupta şi una dintre cele mai importante lecţii de viaţă: mai presus de toate, fiecare este dator să se protejeze pe sine. Este un principiu pe care Frankie l-a aplicat în propria viaţă. Căci după o înstrăinare dureroasă de fiica sa, Frankie nu a mai lăsat pe nimeni să se apropie de el. Asta până în momentul când la sala de antrenament îşi face apariţia Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), o chelneriţă de 31 de ani, care speră să înfrîngă sărăcia şi umilinţa în ringul de box.

Serial nou „Spionul cibernetic”
marţi, ora 22:00, la Universal Channel

Spionul cibernetic (Intelligence), sezonul 1, începe, în premieră în România, marți, 21 octombrie, la ora 22:00, la Universal Channel. Acest serial dramatic îl urmărește pe agentul secret Gabriel Vaughn (Josh Holloway), care stochează toate cunoștințele din ciberspațiu pe microcipul implantat în creierul lui. Cu ajutorul implantului, Gabriel a devenit primul om conectat direct cu reţeaua de informaţii globală, care are acces complet la Internet, WiFi, telefoane şi date din satelit. Poate sparge orice centru de date, poate accesa informaţii secrete-cheie şi poate, astfel, lupta pentru a proteja Statele Unite de adversari. Agenţia guvernamentală de cyber-securitate creată pentru a-l ajuta este condusă de directorul Lillian Strand (Marg Helgenberger), un şef eficient şi direct, care supraveghează misiunile unităţii de elită. Strand o numește pe Riley Neal (Meghan Ory), agent al Serviciului Secret, să-l protejeze pe Gabriel de ameninţările exterioare, de propriul lui comportament imprevizibil şi neglijent şi de dispreţul acestuia pentru regulament.

Dramă nerecomandată sub 18 ani „Nymphomaniac: Volume 1
marţi, 22.00, HBO HD

Un jurnal erotic al unei femei (interpretată de Charlotte Gainsbourg) din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leşinată, în pădure, de către un bărbat (Stellan Skarsgard), cel căruia i se şi confesează ulterior. Protagonista relatează la persoana întâi experienţele vieţii sale, interlocutorul ei fiind Seligman (Stellan Skarsgard) „un evreu antisionist", practic raisonneur-ul filmului. Acest martor al relatării lui Joe poate fi un alter-ego al regizorului Lars Von Trier, ţinând cont şi de presupusa origine evreiască a lui. Tema nimfomaniei este privită non-critic (martorul lui Joe o consolează chiar pe aceasta în câteva rânduri), şi suprinsă cantitativ, ca fenomen în sine, cu scene grafice şi close-up-uri pe organele sexuale.

Acţiune S.F., „Déjà vu”
miercuri, 20.15, Naţional TV

Senzatia de déja vu, in stare sa-ti dea fiori pe sira spinarii, a fermecat umanitatea de secole. Ea apare in cele mai ciudate momente - cand ne indragostim instantaneu si nebuneste de un necunoscut, cand ajungem intr-un loc pe care nu l-am mai vizitat, dar pe care il cunoastem ca pe propria mana. Oricand se intampla, avem sentimentul ca am mai trait experienta respectiva intr-un moment anterior al vietii. „Chiar pe aceste fascinante zone gri se bazeaza filmul nostru”, a declarat starul din Déjà vu, Denzel Washington. Dar dacă aceste senzaţii sunt de fapt avertismente trimise din trecut sau indicii cu privire la viitor? Deja Vu-ul este cel care îl ghidează pe agentul Doug Carlin în investigaţia sa cu privire la un atentat soldat cu sute de morţi. Chemat să recupereze toate dovezile posibile după ce un feribot din New Orleans explodează din cauza unei bombe, Carlin este pe cale de a descoperi că ceea ce toţi oamenii consideră că se petrece „numai în mintea lor" este de fapt ceva mult mai puternic, ceva care-l va conduce într-o cursă cu miză imensă: salvarea vieţii a sute de oameni.

Comedia „Prima de asigurare
joi, 21.00, MGM

Aceasta este prima apariţie ca pereche pe ecrane a lui Walter Matthau şi Jack Lemmon, interpretând rolurile unui avocat şi cel al unui cameraman în această poveste nebunească despre lăcomie şi depre cum să recuperezi dragostea pierdută. Harry este un cameraman. La un meci de fotbal american, în timpul jocului, idolul tribunelor, Boom-Boom, în cadrul unei acţiuni de atac, cade peste acesta, rănindu-l. El isi pierde cunoştinta şi este transportat la spital. Acolo apre cumnatul sau, Willie, care vrea sa profite de situatie. Reuseste sa-l faca partas in "afacerile sale" pe Harry, ce spera ca in urma castigarii unor despagubiri, sa-si recastige iubita ce fugise cu alt barbat. Dar niciodata nimic nu este cum te astepti si cei doi au multe piedici in calea lor....

Serial „Spartacus: War of the Damned
vineri, 22.00, AXN

Despărţit brutal de iubita lui soție, Spartacus este condamnat la o viaţă în arenă, unde vărsarea de sânge și moartea sunt principalele forme de divertisment. Dar nu toate bătăliile se dau în arenă. Trădarea, corupția și ispită plăcerilor senzuale îl vor testa constant pe Spartacus. Pentru a supraviețui, trebuie să devină o legendă! Prin urmare, istoria clasică a celui mai faimos rebel prinde viaţă în acest serial. Condamnat la o viaţă desfăşurată în luptele brutale ale arenei, Spartacus trebuie să îşi depăşească umila condiţie umană, pentru a putea supravieţui.

Film de aventuri „Conan the Barbarian
sâmbătă, 20.30, Pro TV

 La aproape 30 de ani distanţă de momentul în care Arnold Schwarzenegger îşi punea costumul din piele, părţi metalice şi blană, coiful cu coarne ori bandana cu ţinte pentru a intra în pielea barbarului Conan, iată că studiourile Lionsgate readuc în atenţia noastră aventurile cimmerianului născut pe un câmp de luptă ca fiu al fierarului satului (Ron Perlman), ce porneşte pe urmele lui Khalar Zym (Stephen Lang), pentru că a nimicit tribul pe când avea numai 15 ani. Jason Momoa are în priviri furia şi sălbăticia pe care un barbar al nordului îndepărtat ar fi putut să o aibă, purtând bine pe umerii săi povara de a duce mai departe un personaj devenit atât de popular datorită lui Schwarzenergger. Chiar dacă actorul nu are ochii albaştri, ca acest nomad indo-european, oarecum înrudit cu celţii, creat în 1932 de scriitorul Robert E. Howard, este masiv şi aparent mai puternic decât orice alt bărbat, după cum e descris în scrierile originale. Momoa se descurcă foarte bine şi în scenele de acţiune şi luptă, iar toate aceste precizări le facem pentru că acesta este primul rol important pe care îl primeşte hawaianul în vârstă de 32 de ani.

Comedie Mujeres al borde de un attaque de nervios
Duminică, ora 14, CineMax

O comedie unică, marca Pedro Almodóvar, unul dintre filmele de referință ale anilor '80, care a devenit și un hit mondial. Un cititor Cinemagia scrie la pagina filmului că „pare facut pe un scenariu scris de Eugen Ionesco, şi nu de Cocteau. Căci totul este ca într-un vis în care totul este posibil. Carmen Maura face tot filmul. Banderas are rol de papagal . Şi peste toate, terasele superbe ale Spaniei, gazpacho asezonat cu un pumn de somnifere, un taxi în care se ascultă mambo şi care arată ca o tarabă de bâlci, teroristi shiites şi un anume Ivan ce face legatura între nevastă, fiu, fosta amantă şi actuala, avocată feministă.

Exploreaza subiecte similare:

Million Dollar Baby, Intelligence, Nymphomaniac: Volume 1, deja vu, The Fortune Cookie, Spartacus: War of the Damned, Conan the Barbarian, Mujeres al borde de un attaque de nervios, Josh Holloway

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crynick pe 20 octombrie 2014 15:22
pai cum puteti recomanda cuiva un film precum Conan?poate doar fanilor Protv....aaa stai...chiar acolo se difuzeaza

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells